a trail of ice and fire

Expeditie Ijsland

70%
Comfort
80%
Intensiteit
80%
Avontuur

Expeditie Ijsland

Deze reis is een echte expeditie in het alsmaar populairder wordende en het intussen zeer toeristische Ijsland. Wij trekken echter weg van de toeristische hotspots  opzoek naar verborgen parels, adembenemende landschappen en adrenaline boosts. Wie vakantie neemt om even tot rust te komen is bij ons dus aan het verkeerde adres. Wie volledig uit de bol wil gaan en zijn innerlijke ijsbeer wil loslaten op deze Europese parel, welcome on board. Overnachten doen we in eco-verblijfplaatsen en rustieke houten cabins. De hoogtepunten bestaan uit een fatbike trip door de sneeuw, het beklimmen van de gletsjervulkaan Eyjafjallajökull, een gletsjertocht opzoek naar ijsgrotten, wandelingen en een avontuur per superjeep in het binnenland van Ijsland en baden in een “verfrissende” warm water rivier. Een goede conditie komt dus zeker van pas.

De periode

De maand maart is een geweldige tijd om Ijsland te ontdekken. De dagen worden langer, maar je geniet nog steeds van winterse natuurfenomenen zoals het noorderlicht en de wonderbaarlijke ijsgrotten. Daarenboven varieert de hoeveelheid daglicht in maart tussen de 10 en 13 uur, ideaal voor ons actief winterprogramma boordevol activiteiten. In tegenstelling tot de meeste Ijslandreizen in deze periode zijn al onze activiteiten reeds opgenomen in de prijs. Met andere woorden “What you see is what you get”! Zoals zal blijken uit het reisoverzicht ligt de focus op het actief ontdekken en beleven van al het moois dat Ijsland te bieden heeft. 

CIA

Comfort 70%: Je slaapt doorgaans in een cabin of chalet waarin alle basisvoorzieningen aanwezig zijn.

Intensiteit 80%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede conditie vereist is. Dit wil zeggen dat je minstens 2x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent.

Avontuur 80%: Vanuit een bepaalde uitvalsbasis, verken je ongerepte gebieden en gebruik je de natuur als jouw speeltuin.

A TRAIL OF ICE AND FIRE

 • 01/03/2020 – 09/03/2020
 • min. 11 personen – max 12 personen (*)
 • 2895 € per persoon

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL PERSONEN op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

INCLUSIEF

 • 8 overnachtingen
 • Engels sprekende lokale gidsen
 • 1 gids van The Wildlinger
 • Transport ter plaatse
 • Toegangsgelden nationale parken
 • Alle genoemde activiteiten in het reisoverzicht
 • Gespecialiseerd materiaal op de activiteiten
 • Rechtstreekse heen- en terug vluchten

EXCLUSIEF

 • Reisverzekering met extra bijzondere wintersportdekking (aangeraden)
 • Annulatieverzekering
 • Maaltijden
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 
 

Dag 1: Mt Esja

Aankomst in Keflavik en transport naar onze accommodatie, de prachtige Esjan buses gelegen aan de voet van Mt Esja, de hoogste berg van Reykjavik. We maken een korte tussenstop aan de supermarkt zodat iedereen de nodige inkopen kan doen voor de komende dagen waarna we ons installeren in onze eco-verblijfplaats. Hierna strekken we nog heel even de benen op een zeer toegankelijke boswandeling.

Dag 2: Fatbike en lavatunnels

Vandaag verkennen we de Ijslandse natuurpracht van op de fatbike op een 5 uur durende tocht (inclusief pick-up en drop-off wil dit zeggen 3 uur effectief fatbiken). Na deze tocht heeft iedereen de tijd om zich even op te frissen waarna we een kijkje gaan nemen in één van de nabijgelegen lavatunnels. We brengen de nacht opnieuw door in onze vertrouwde bussen.

Dag 3: Beklimming Eyjafjallajökull

Dit is wellicht de meest intense dag van de hele reis. Vandaag beklimmen we gletsjervulkaan Eyjafjallajökull. In 2010 legde deze vulkaan nog het volledige luchtverkeer lam, maar gelukkig voor ons slaapt de vulkaan nu terug waardoor we de unieke kans hebben om dit beest te overwinnen. Het eerste deel van de tocht bestaat uit een stevige wandeling waarna we ons voorbereiden op een intens gletsjeravontuur.  De tocht naar de top en terug bedraagt ongeveer 8 uur intensief wandelen. De nacht brengen we door in kleine houten cabins vlakbij black beach.

Dag 4: Sightseeing Zuidkust

Na de intense tocht van gisteren gaat het er vandaag heel wat rustiger aan toe. We roadtrippen naar het Zuid-Oosten langsheen verschillende bezienswaardigheden zoals het gletsjermeer Jokulsarlon, diamond beach en enkele mooie watervallen. De nacht brengen we door in eenvoudige houten cabins ver weg van enige lichtpollutie voorzien van 2 gemeenschappelijke jaccuzi’s buiten. Ideaal om te ontspannen onder een prachtige sterrenhemel en wie weet wel het noorderlicht.

Dag 5: Gletsjers en ijsgrotten

Aangekomen in het Zuid-oosten van Ijsland is het tijd voor onze tweede gletsjertocht in de omgeving van Skaftafell National Park. Deze gletsjertocht staat in het teken van de prachtige ijsgrotten die zich gedurende deze tijd van het jaar ontwikkeld hebben. We gaan op zoek naar een toegankelijke ijsgrot waarin we hopelijk helemaal alleen een kijkje kunnen nemen. Afhankelijk van de mogelijkheden dalen we af in gletsjerspleten en maken we kennis met ijsklimmen. De nacht brengen we door in dezelfde cabins als de nacht voordien.

Dag 6 & 7: Superjeep, wandelen en een geothermische rivier

Vandaag verkennen we het binnenland per SuperJeep! Deze monstertrucks zijn de enige voertuigen die in maart het binnenland kunnen bereiken. Dit wil ook zeggen dat we enkele wondermooie tussenstops kunnen maken ver weg van het massatoerisme, met als uiteindelijke bestemming Thorsmork, de vallei van Thor. Een prachtig natuurgebied omringt door de gletsjers Eyjafjalljökull, Mýrdalsjökull en Tindfjallajökull. 
Eens aangekomen maken we nog een kleine wandeling in dit prachtig gebied, waarna we kunnen ontspannen in het geothermisch buitenbad. 

De volgende dag zijn we vroeg uit de veren en maken we een tweede prachtige wandeling in Thorsmork, waarna de superjeep ons opnieuw meeneemt op een 4×4 avontuur ploeterend doorheen de wildernis. We sluiten de dag af in stijl met een avondwandeling richting één van de zaligste geothermische rivieren in Ijsland, waar  we genieten van het warme water in een winters landschap. Ook hier hopen we natuurlijk weer op het Noorderlicht als trouwe partner! 

Dag 8 & 9: Reserve dag

Het weer in Ijsland is zeer onvoorspelbaar en het zonde zou zijn moest er een activiteit niet kunnen doorgaan omwille van slecht weer. Om dit risico enigszins te verkleinen houden we deze dag vrij zodat we iets meer speling hebben om het volledige reisprogramma aan te passen aan de lokale weersomstandigheden. Indien alles volgens plan verloopt zijn jullie vrij om vandaag te doen wat jullie willen.

De volgende dag checken we uit en rijden we nog 20 minuten tot aan de luchthaven waarna we weer huiswaarts keren.

Eco-verblijfplaats

De eerste twee nachten verblijven we in volledig omgebouwde bussen aan de voet van Mt Esja. Het interieur werd vakkundig omgetoverd met materialen die in deze bussen een tweede leven kregen. Elke kamer werd voorzien van een zithoek en een een klein keukentje en de grote busramen bieden uitzicht op de bergen. De gedeelde badkamer bevindt zich in een apart servicegebouw vlakbij.

Houten cabins

We verblijven voornamelijk in basic cabins met gedeelde kamers en ruimtes (afwisselend 2,4 en 6 personen per cabin). Deze cabins zijn klein, maar warm en gezellig en zijn voorzien van alle basisvoorzieningen. Bedden zijn zowel single als dubbel, stapelbedden en zetelbedden. Alle cabins zijn rustig en mooi gelegen en bovendien zijn er enkele voorzien van jaccuzi’s buiten waar je in alle rust kan genieten van een prachtige hemel en wie weet wel het Noorderlicht.

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. De gidsen waarmee we samenwerken zijn opgegroeid in de gebieden die we gaan verkennen en hebben jarenlange ervaring als Ijsland- / berg- en gletsjergids, en beschikken over alle nodige certificaties. De groep zal bovendien begeleid worden door 1 IJslandse gids/chauffeur, 1 begeleider van The Wildlinger en afhankelijk van de activiteit nog 1 of 2 extra gidsen gespecialiseerd in de activiteit van die dag.

Veiligheidsmateriaal

Gespecialiseerd materiaal voor iedere activiteit wordt door ons voorzien en is dus ook in de prijs inbegrepen.

Verzekeringen

Tot slot raden wij iedere deelnemer aan een reisverzekering en extra specifieke verzekering gericht op wintersporten zoals gletsjertochten af te sluiten. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering met wintersport-/bijzondere wintersportdekking bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst sluiten wij een correcte verzekering af voor jou.