All mountain Mountainbike

Italië

 
80%
Comfort
 
80%
Intensiteit
 
90%
Avontuur

Italië

All mountain mountainbike Italië is een mountainbike reis, geschikt voor zowel E-mountainbikers als gewone sportieve mountainbikers, die je meeneemt door het prachtige “Valle Maira” in Piëmont. Gedurende 6 dagen banen we ons een weg door dit mountainbike paradijs dat bij meer en meer mountainbikers bovenaan de bucketlist prijkt omwille van de vele mogelijkheden, het authentieke karakter en de ongerepte natuur van dit gebied.

De Maira vallei biedt een netwerk van meer dan 2000 km aan dirt roads, militaire wegen en smalle paden door bossen, alpenweiden en over bergruggen.  “La colletta” is de hoogste pas in de Alpen (2830 m) die je met de fiets kan oversteken. Bijna geen enkele andere regio in Europa biedt dergelijke variatie aan mountainbike paden

Daarenboven word je getrakteerd op een authentieke sfeer van eeuwenoude gehuchten. We verblijven in typische lokale accommodaties met unieke historische architectuur, om maximaal te genieten van de magische atmosfeer van dit gebied.

De uitstekende keuken waarvan we zullen genieten reflecteert de verbondenheid met de natuur en bergtradities. De maaltijden zijn royaal en heerlijk en worden bovendien naar wens aangevuld met typische wijnen en bieren uit Piëmont.

Actie en avontuur staan dus centraal gedurende de all mountain mountainbike Italië, aangevuld met een vleugje cultuur en een snuifje gastronomie!

CIA

Comfort 80%: Je slaapt in comfortabele guesthouses en hotelletjes.

Intensiteit 80%: Met een enduro/all mountain mountainbike 80%, met een E-bike 60%. Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede conditie vereist is. Dit wil zeggen dat je minstens 2x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent. Met de E-bike bepaal je zelf hoe intens je het maakt afhankelijk van de gewenste trapondersteuning.

Avontuur 90%: Je trekt rond in een actief outdoor-programma, maar je kan terugvallen op het nodige comfort en bepaalde faciliteiten.

All Mountain Mountainbike Italië

 • 19/09/2020 – 25/09/2020
 • min. 4 personen – max 14 personen (*)
 • 1490 € per persoon

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

(*) gaat pas door vanaf er 4 personen zijn ingeschreven. 
(!) Indien de reis omwille van corona niet kan doorgaan betalen wij het volledige bedrag terug of verplaatsen we jouw reis naar volgend jaar.

INCLUSIEF

 • 6 overnachtingen
 • ontbijt en avondmaal (voor de lunch raden wij aan om snacks, energie- en muesli repen van thuis mee te nemen en deze aan te vullen met broodjes van het ontbijt)
 • 1 of 2 gecertificeerde mountainbike gidsen (afhankelijk van het aantal personen)
 • 1 gids van The Wildlinger
 • Transport ter plaatse 

EXCLUSIEF

 • Transport heen- en terug
 • Mountainbikes (wel op aanvraag)
 • Reisverzekering 
 • Annulatieverzekering
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 

Dag 1: Dronero

We ontmoeten elkaar zaterdagavond in Dronero aan het begin van de Maira vallei voor de start van de all mountain mountainbike Italië. We overlopen het programma van de reis, leren elkaar kennen en schuiven de voetjes onder tafel voor een eerste avondmaal.

Dag 2: Panorama road

Zondag springen we op onze mountainbikes en rijden we via de panorama road van het Italiaanse platteland tot in de Maira Vallei naar San Martino Superiore waar we de volgende twee dagen zullen doorbrengen.* 

Dag 3: San Martino

Maandag kruipen we opnieuw in het zadel en ontdekken we de prachtige trails rondom San Martino. Hier is namelijk genoeg speelplezier om een hele dag door te brengen! We eindigen de dag met een 5-gangen menu in onze gezellige verblijfplaats.*

Dag 4: Marmora

Dinsdag, de benen zitten goed en we richten ons stalen ros op Marmora, onze eindbestemming aan de andere kant van de vallei. Onderweg bezoeken we de pittoreske Ponte Marmore.*

Dag 5: Passo delle Gardetta

Woensdag, we ontwaken op een hoogte van 1250m en zetten onze reis verder richting Passo delle Gardetta (2437m) gevolgd door een zalige trail met als eindbestemming Sarreto. In Sarreto verblijven we in een typisch lokale guesthouse dat in stijl gemoderniseerd werd.*

Dag 6: Rivieren en watervallen

Donderdag, vandaag rijden we leuke paden op het einde van de vallei, omgeven door stijle rotsen als in de Dolomieten, kristal heldere rivieren en kolkende watervallen.*

Dag 7: Uitbollen

Vrijdag, na ons laatste Italiaanse ontbijt in de Maira Vallei gebruiken we onze laatste energie om via de golvende paden helemaal door de vallei naar het eindpunt te rijden. Omstreeks 15u eindigt vandaag de all mountain mountainbike Italië reis en is iedereen vrij om langer te blijven of om huiswaarts te keren.*

* De exacte volgorde van de dagen en de bergen die we rijden hangt af van de weersomstandigheden en de deelnemers.

Gebied

All mountain mountainbike Italië zal plaatsvinden in de Maira Vallei. Hoewel het gebied zich slechts 100 km van Turijn bevindt, is de Maira vallei een vergeten uithoek van Piëmont. Ze wordt gekarakteriseerd door een aanhoudende migratiestroom die door het opkomend toerisme in deze regio stilletjes aan wordt tegengehouden. Desondanks heerst er nog steeds de traditioneel rustige en gereserveerde sfeer, perfect voor reizigers opzoek naar toerisme in het ongerepte. Omwille van de nabijheid van de middellandse zee, heerst er een mild klimaat ondanks de alpine locatie.

Guesthouses & hotelletjes

We verblijven gedurende deze reis in traditionele guesthouses en hotelletjes. De prijs is gebaseerd op twee- en driepersoonskamers.

Mountainbike Level

Dit is een all mountain reis waaraan je kan deelnemen met een E-mountainbike, enduro mountainbike of een all mountain mountainbike (full suspension is aangeraden).

We rijden met een dagrugzak en een shuttle bus zorgt voor het transport van de overige bagage van de ene naar de andere accommodatie. Afhankelijk van de omstandigheden stijgen we tussen de 700 en 1200 meter. De minimum vereiste ervaring voor deze reis is het kunnen rijden van s1 trails. Afhankelijk van het niveau van de groep rijden we s1, gemakkelijke tot s3, moeilijke trails.

Gidsen

We werken samen met professionele mountainbike gidsen die er voor zullen zorgen dat je je op en top zal amuseren gedurende de all mountain mountainbike Italië. Daarnaast boosten ze ook jouw mountainbike level en skills. De focus van deze reis ligt op toffe trails en een spectaculaire omgeving.

Benodigdheden

 • Mountainbike (full suspension is aangeraden)
 • Helm
 • Fietskledij
 • Regenkledij
 • Handschoenen
 • Eventueel kniebeschermers
 • Dagrugzak &  drinkfles
 • Goggle of zonnebril

De exacte materiaallijst volgt na boeking. Check je materiaal voor afreis en zorg dat alles zeker piek fijn in orde is om optimaal van deze vakantie te kunnen genieten.

Verzekeringen

Tot slot vragen wij iedere deelnemer een reisverzekering af te sluiten voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst sluiten wij een correcte verzekering af voor jou.