De Berber Route

Marokko

80%
Comfort
70%
Intensiteit
80%
Avontuur

Marokko

Laat je betoveren op een reis van 1001 nacht doorheen het zeer diverse en vooral wondermooie Marokko. Deze reis is een combinatie van actie, avontuur, cultuur en gastronomie. Reizigers worden ondergedompeld in het bruisende Marrakech waarna we met behulp van 4×4 terreinwagens en ervaren lokale chauffeurs het land verder doorkruisen. Op het programma staat ondermeer het Atlasgebergte met als hoog(s)tepunt de beklimming van Mt Toubkal,  een bezoek aan de mooiste Kasbah van Marokko, wildkamperen in een rotswoestijn, overnachten in berbertenten in de goudgele zandwoestijn, een tweedaagse trekking doorheen de Dadesvallei waarbij we in grotwoningen slapen bij een echt berbergezin, een verblijf in berbertenten in de Fint oase, en tot slot surf, yoga en sandboarden aan de Westkust.

Bovendien kan je deze reis ook boeken op andere dan de opengestelde data indien je dit avontuur graag individueel of met een eigen vriendengroep wil beleven. Prijzen op aanvraag.

CIA

Comfort 80%: Je slaapt doorgaans in hotels en homestays, voorzien van een beetje extra luxe en comfortabele bedden.

Intensiteit 70%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede basisconditie nodig is. Dit wil zeggen dat je minstens 1x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent. Een stevige wandeling mag dan ook geen probleem zijn.

Avontuur 80%: Je ontdekt een land zowel op cultureel als avontuurlijk vlak. Intense activiteiten worden afgewisseld met rustigere culturele ontdekkingen.

MAROKKO

 • 02/04/2022 – 17/04/2022 (paasvakantie)
 • min. 8 personen – max 15 personen (*)
 • 1895 € per persoon

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

(*) gaat pas door vanaf er 8 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • 15 overnachtingen
 • 3 maaltijden / dag (*) 
 • Lokale chauffeurs
 • Verplaatsingen per 4×4
 • Engels sprekende lokale gidsen op de activiteiten
 • 1 gids van The Wildlinger
 • Luchthaventransport in Marokko
 • Alle activiteiten vermeld in het reisoverzicht 

(*) behalve lunch op de vrije namiddag in Marrakesh en lunch onderweg op dag 6

EXCLUSIEF

 • Vluchten naar Marrakesh en van Agadir (wel op aanvraag)
 • Reisverzekering
 • Annulatieverzekering 
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 
 

Dag 1 & 2: Marrakesh

We starten onze reis in Marrakesh, één van de vier koningssteden van Marokko. Om een sfeervolle en authentieke ervaring te verzekeren verblijven we gedurende 2 nachten in één van de prachtige riads in het midden van de medina. De ideale uitvalsbasis om het authentieke Marrakesh te ontdekken. De eerste avond doen we het rustig aan. We installeren ons, genieten van een traditioneel 3-gangen menu in de riad en gaan alvast een beetje op verkenning. De volgende dag hebben we namelijk alle tijd om te genieten van al het moois dat Marrakesh te bieden heeft. We starten met een gegidste tour doorheen de Medina en daarna is het tijd om zelf te verdwalen in de wir war van straatjes.

Dag 3, 4 & 5: Het Atlasgebergte

We laten de stad voor wat ze is, starten de motor en gaan in op de lokroep van de bergen! Na ongeveer anderhalf uur rijden komen we aan in Imlil, een klein bergdorpje aan de voet van het Atlasgebergte waar we onze moccasins inruilen voor een paar stevige wandelschoenen. De eerste dag in de bergen vullen we op met een verkennende fietstocht om de beentjes los te gooien voor één van de vele hoogtepunten op onze route, de tweedaagse trekking naar het dak van de Atlas, Mt Toubkal. Op dag 4 is het dan zo ver, we starten de trekking tot aan Refuge Du Toubkal, en klauteren langsheen pittoreske dorpjes tot op 3207 meter hoogte. Op deze hoogte overnachten we zodat iedereen kan acclimatiseren om vervolgens op dag 5 de finale etappe in te zetten tot op 4167 m, de top van Mt Toubkal.

Dag 6: Ait Ben Haddou

Met brullende motoren cruisen we langsheen prachtige landschappen, waaronder de hoogste bergpas van Noord-Afrika (2269m) Tizi-N-Tichka, tot in Ait-Ben-Haddou. Een middeleeuws verstevigde stad, opgetrokken uit leem en verstevigt met muren en hoektorens. Een prachtig bewaard gebleven stukje Marokko en bovendien UNESCO werelderfgoed, dat werd gebruikt als filmdecor van ondermeer The Jewels of the nile, The Gladiator en Game of Thrones.

Dag 7: Jbel Saghro

We doen inkopen op een markt in Ouarzazate om nadien ons kamp op te slaan in Jebel Saghro. Jebel Saghro is een bergrug in het Zuidoosten van Marokko, gelegen achter De Hoge Atlas en tegen de Sahara. Een lokale Berber neemt ons mee doorheen dit weinig bezocht gebied waar grillige door wind en zand geërodeerde rotsformaties het landschap steeds weer een ander uiterlijk geven. De nacht brengen we door onder een duizelingwekkende sterrenhemel.

Dag 8: Merzouga

Dit dorp aan de rand van de Erg Chebbi woestijn vormt het vertrekpunt bij uitstek voor tochten doorheen de zandduinen. Na een korte lunchpauze scheuren we met onze terreinwagens op een kleine “fundrive” doorheen het losse zand op weg naar onze kampeerplaats. Eens aangekomen ruilen we ons vervoersmiddel op vier wielen in, voor één op vier poten. Per kameel banen we ons een weg doorheen de magische zandduinen van de Oostelijke Sahara om te genieten van een prachtige zonsondergang. Onze 1001 nacht beleving wordt helemaal compleet wanneer we genieten van traditionele berbermuziek en de overheerlijke Marokkaanse keuken onder een onvoorstelbaar mooie sterrenhemel. Overnachten doen we in berbertenten in de woestijn.

Dag 9, 10 & 11: Vallée du Dades 

Na het avontuur in de woestijn rijden we naar de guesthouse van onze berbergids in Valléé des Dades waar een rondleiding volgt in het huis en het dorp van onze lokale gids. Na een eerste kennismaking met de prachtige omgeving waarin onze gids zijn guesthouse zich bevindt, trekken we de vallei in voor een tweedaagse wandeltocht. Op deze veelzijdige trektocht kan je niet alleen genieten van de prachtige natuur, maar zal je ook bijleren  over het leven van traditionele berbergezinnen. Als kers op de taart slapen we bij een traditioneel berbergezin in grotwoningen!

Dag 12: Fint Oase

Na een feestelijk afscheid van onze lokale gids rijden we de volgende ochtend verder naar de Fint Oase waar trotse palmbomen opdoemen in de stoffige woestijn en berbertenten ons opwachten. Gedurende de middag verkennen we de oase met tekst en uitleg van een lokale gids, waarna het tijd is om de handen uit de mouwen te steken. Snel zal duidelijk worden in wie van ons een echte keukenprins/prinses schuil gaat want het is tijd voor een Marokkaanse kookworkshop!

Dag 13, 14,15  & 16: Taghazout

Tijd voor de langste etappe van de reis! Vandaag trekken we namelijk van het binnenland naar de kust. Lunchen doen we halfweg vlakbij een oude Kasbah in Taliouine, de saffraanvallei van Marokko. Het is een lange rit dus het zal deugd doen om hier even te stoppen en de benen te strekken op onze doortocht richting Taghazout, het surfwalhalla van Marokko waar we onze laatste dagen van deze reis zullen doorbrengen!

Taghazout was decennialang een slapend vissersdorp aan de Atlantische Kust van Marokko, niet ver van Agadir, maar is de laatste jaren uitgegroeid tot de droombestemming voor elke surfer en dat is niet voor niets! Legendarische pointbreaks als Anchor Point, Killer Point en Boilers zijn trekpleisters voor surfers van over de hele wereld! Daarnaast heeft het dorp een authentiek haventje, enkele restaurants, souvenirshops en theehuizen.

Onze laatste dagen staan dan ook volledig in teken van het surfleven met elke ochtend surfles op de beste spots, en voor alle niveaus! Ontspannen doen we dan weer met de daarvoor voorziene yogales en ook sandboarden in een woestijn met uitzicht op de oceaan staat op het programma!

Tot slot sluiten we feestelijk af met een rooftop barbecue, waarna we de volgende dag terugvliegen vanuit Agadir met een rugzak vol herinneringen aan Marokko!

Comfort

We slapen het overgrote deel van de reis in zeer mooie en verzorgde kamers voorzien van goede bedden en alle sanitaire benodigdheden. De eerste 2 nachten verblijven we in een mooie riad in het midden van de medina, in het Atlasgebergte verblijven we 2 nachten in een ecolodge. In Ait Ben Haddou, Vallée du dades en Taghazout verblijven we respectievelijk 1, 2 en 3 nachten in sfeervolle en tot in de puntjes verzorgde guesthouses met sublieme gastheren.

Avontuur

Daarnaast brengen we ook nog een aantal nachten op een iets avontuurlijkere en/of traditionele manier door. Zo slapen we 1 nacht in een basic refuge (berghut) op weg naar de top van Mt Toubkal, gaan we 1 nacht wildkamperen in Jbel Saghro, slapen we 1 nacht in berbertenten in de woestijn en 1 nacht in berbertenten in de Fint oase. Deze berbertenten zijn voorzien van comfortabele bedden. Tot slot brengen we ook 1 nacht door in grotwoningen bij een lokaal berbergzin.

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. Daarom kiezen we er voor om te werken met lokale chauffeurs die ons veilig zullen rondvoeren. Daarnaast werken we ook voor elke activiteit samen met ervaren lokale gidsen.

Verzekeringen

Tot slot vragen wij iedere deelnemer om een reisverzekering af te sluiten voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst adviseren wij jou over  het correct afsluiten van de nodige verzekering.