VW (surf) roadtrip

Portugal

70%
Comfort
60%
Intensiteit
70%
Avontuur

Portugal

Cruise samen met je vrienden of familie langs de mooiste en beste surfstranden van de Algarve in een authentiek T2 volkswagenbusje of in een moderne VW T6 . Onze lokale partner zorgt voor het busje dat jij wil op de data die jij wil, en wij zorgen indien gewenst voor de vluchten  (van en naar Portugal) en een roadbook vol culturele, natuurlijke, sportieve en gastronomische hoogtepunten inclusief local spots en verborgen beachbars in de Algarve. Surflessen inclusief materiaal kan je eveneens optioneel bijboeken! Je kan er hierdoor ook voor kiezen om enkel rond te cruisen en het surfen aan de waterratten over te laten. Eigen materiaal meenemen is eveneens mogelijk. 

  • Stap 1: Surf naar: siestacampers.com en geef de gewenste reisdata, pick-up en drop-off locatie in.

  • Stap 2: Boek via Siesta Campers een campervan naar keuze en gebruik op het einde van het boekingsproces promocode: WILDLINGER en krijg 3% korting op jouw boeking.

  • Stap 3: Wens je aanvullend op de boeking van jouw campervan: vliegtuigtickets, surflessen en/of het Algarve roadbook met alle tips and tricks voor een top reis in de Algarve? druk dan op de “Bestel” knop op deze pagina, en vul het vrijblijvend aanvraagformulier in met jouw reisdetails en dan vervolledigen we jouw pakket! 

Liever verblijven in een gezellig huisje in de Algarve als uitvalsbasis om de regio te verkennen? Dat kan ook! Bezorg ons dan je wensen via de “Bestel” knop en vul het vrijblijvend aanvraagformulier in met jouw reisdetails. 

Het VW charme offensief

Het leven in een campervan zorgt voor de ultieme beleving van wat Portugal te bieden heeft. De hele reis zullen jullie dan ook doorbrengen in een klassieke, originele VW T2 of moderne VW T6. Deze charmante wagens hebben hun eigen verhaal, en staan te popelen om geschiedenis te schrijven met jou achter het stuur! De busjes creëren een unieke sfeer waardoor je als groep nog dichter naar elkaar toe groeit.  Dus lay back, take it easy and go with the flow!

CIA

Comfort 70%: Je slaapt in je eigen campervan al dan niet op campings.

Intensiteit 60%: Je kiest zelf hoe actief je wil reizen. Een basisconditie is niet vereist om deze reis te kunnen maken.

Avontuur 70%: Je ontdekt een land op jouw eigen tempo en op jouw manier. Op elk moment heb je de keuze om terug te vallen op meer comfort en voorzieningen.

INDIVIDUEEL/PRIVE

  • Stap 1: Surf naar: siestacampers.com en geef de gewenste reisdata, pick-up en drop-off locatie in.

  • Stap 2: Boek via Siesta Campers een campervan naar keuze en gebruik op het einde van het boekingsproces promocode: WILDLINGER en krijg 3% korting op jouw boeking.

  • Stap 3: Wens je aanvullend op de boeking van jouw campervan: vliegtuigtickets, surflessen en/of het Algarve roadbook met alle tips and tricks voor een top reis in de Algarve? druk dan op de “Bestel” knop op deze pagina, en vul het vrijblijvend aanvraagformulier in met jouw reisdetails en dan vervolledigen we jouw pakket! 

Liever verblijven in een gezellig huisje in de Algarve als uitvalsbasis om de regio te verkennen? Dat kan ook! Bezorg ons dan je wensen via de “Bestel” knop en vul het vrijblijvend aanvraagformulier in met jouw reisdetails

 

Een roadbook als tapas assortiment

Aan de hand van het roadbook boordevol tips en uitleg deel je volledig jouw reis in zoals je zelf wil en leef je letterlijk op het ritme van de golven. Wij brengen met andere woorden Zuid-Portugal en meer specifiek de Algarve in kaart, met korte beschrijvingen van de leukste plekjes en activiteiten inclusief praktische info en persoonlijk advies. Aan de hand van deze info en jouw persoonlijke interesses kan je dan zelf je route samenstellen en op ontdekking gaan. Gebruik het roadbook dus als bron van informatie en leidraad, zie het als een tapas assortiment waaruit je naar eigen smaak kan kiezen. Het avontuur volgt dan vanzelf. Hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier.

Beachlife en rustieke dorpjes

Odeceixe

Een paradijs voor liefhebbers van strand, surf, natuur, wandelen en lekker eten! Het dorpje is gebouwd op een heuvel met een molen op de top als herkenningspunt, en heeft nog een “dependance” direct aan het strand ook: Praia de Odeceixe, waar prachtige rotsformaties wachten om beklommen te worden voor een onvergetelijke zonsondergang!

Praia Baranco

Praia Baranco is het hippiestrand bij uitstek: een klein rustiek strandje in een charmante baai met kristal helder water, ideaal om te snorkelen en voor een wandeling door de duinen. Als de swell goed zit kan je hier bovendien uitstekend surfen! Voor vrije geesten en natuur liefhebbers een echte aanrader.

Natuurpracht en gastronomie

Ponta da Piedade

Wat zeker niet op je lijstje mag ontbreken is een wandeling langsheen het mooiste plekje van de Algarve, Zuid-Portugal en misschien wel van heel Europa: Ponta da Piedade. Een indrukwekkende verzameling van steile rotsformaties, grotten en pieken. Je wandelt hier over smalle rots paadjes, volgt steile trappen naar beneden tot aan het wateroppervlak en klautert met handen en voeten omhoog naar bijzonder enge uitzichtpunten bovenop een rots. Overal om je heen komen bijzondere rotsblokken uit het water omhoog. Eén van de mooiste kustlijnen die je ooit hebt gezien!

Wijnboerderijen

Hou je van een goed glaasje wijn? Breng dan zeker een bezoekje aan één van de charmante, ecologische wijnboerderijen. De meest charmante kan je terugvinden in ons roadbook! Je wordt hier meegenomen op een fascinerende ontdekkingsreis doorheen de bio-wijnbouw. Een super leuke en sympathieke wijntour!

Surf’s up

Amado

Het strand Praia do Amado ligt aan de Westkust en wordt beschouwd als één van de beste Portugese stranden om te surfen. Het wordt bezocht door surfers uit heel Europa en is vaak het toneel van internationale competities. Bovendien is het een leuke surf hotspot voor een wild camping experience op zijn Portugees! Zowel toeristen als locals komen hier naar toe om gratis de nacht door te brengen in hun campervan. Aangezien de baai op het Westen gericht is, is het ook de ultieme spot om te genieten van een adembenemende zonsondergang met een “goe vlezeke” op de gril! Een mooiere locatie om te barbecueën bestaat gewoonweg niet.

Arrifana

Praia da Arrifana beschikt over alle nodige voorzieningen voor een strandplaats en wordt het hele jaar door bezocht door surfers en bodyboarders die zich uitleven op de golven. Het strand Praia da Arrifana ligt in een baai omgeven door hoge kliffen waarin de huizenzee zich uitstrekt tot aan de oceaan en het strand ligt bezaaid met hipsters en surfplanken.

VW busje

De hele reis zullen jullie doorbrengen in een originele VW T2 of T6. Deze charmante wagens hebben hun eigen verhaal, en staan te popelen om geschiedenis te schrijven met jou achter het stuur!

Kamperen

Hier heb je 2 opties, ofwel ga je wildkamperen, ofwel verblijf je op een camping. Een camping kost in het hoogseizoen ongeveer 8 euro pp per nacht. Daar komt nog 4 euro bij voor het gebruik van elektriciteit en 8 euro voor de staanplaats. Voor 2 personen komt dit dus neer op 28 euro per nacht. In ons roadbook staan echter ook opties waar je nog steeds veilig kan wildkamperen. 

Campings

Er zijn verschillende mooie campings waar je met je camper terecht kan, deze staan spot per spot beschreven in het roadbook. Op deze campings kan je genieten van alle faciliteiten en alles terug opladen moest dit nodig zijn. Het busje kan je dan aansluiten op 220 volt stopcontacten met 2 ronde pinnen.

Wildkamperen

Naast reguliere campings kan je er voor kiezen om te gaan wildkamperen. Let op wildkamperen is verboden in Portugal! Dit is dus volledig op eigen risico. Wildparkeren daarentegen is wel toegelaten. Zorg er dan ook voor dat je niets buiten laat staan en alle gordijntjes mooi sluit, zodat het lijkt alsof je enkel aan het parkeren bent. Dit gezegd zijnde is het wel een leuke manier om te genieten van het VW busje en van Portugal. In het roadbook staan enkele spots beschreven waar het algemeen toegelaten is om te wildparkeren, en tips van vorige reizigers over bepaalde spots die op eigen risico te bezoeken zijn. Daarnaast kan je ook lekker zelf nieuwe spots ontdekken.