A mountain experience

Spanje

70%
Comfort
80%
Intensiteit
90%
Avontuur

Spanje

Spanje “A Mountain Experience” is een actieve ontdekkingsreis in de Spaanse pyreneeën. Op het programma staan canyoning, mountainbike, SUP, via ferrata en rotsklimmen! Dit prachtig gebied vlakbij het Nationale Park van Ordesa en het kalkstenen massief van de Monte Perdido is het mekka voor bergsportliefhebbers. Deze dun bevolkte regio telt veel verlaten dorpjes, tal van diepe kloven en grottenstelsels en heel veel roofvogels waaronder de met uitsterven bedreigde lammergier. Dit is de ideale reis voor iedereen die opzoek is naar een actieve vakantie in de natuur, boordevol adrenaline, fun en afwisselende activiteiten.

We brengen onze nachten door op een kleine, zeer afgelegen, rustige camping, omringd door bergen en kloven, die uitgebaat wordt door een lokale familie.  Naast de prachtige natuur verkennen we ook één van de mooiste dorpjes van Spanje: Ainsa. Dit is een middeleeuws dorp met een mooie ligging aan de monding van 2 rivieren.

CIA

Comfort 70%: Je slaapt in jouw eigen tent, maar kan genieten van de faciliteiten van de camping.

Intensiteit 80%:   Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede conditie vereist is. Dit wil zeggen dat je minstens 2x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent. Een stevige wandeling mag dan ook geen probleem zijn.

Avontuur 90%: Je neemt deel aan een actief outdoor-programma, maar je kan terugvallen op het nodige comfort en bepaalde faciliteiten.

SPANJE

 • 04/09/2021 – 11/09/2021
 • min 8 – max 12 personen (*)
 •  € 795 per persoon

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

(*) gaat pas door vanaf er 8 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • 7 overnachtingen op camping met eigen tent
 • Half pension (ontbijt & avondmaal)
 • Alle activiteiten beschreven in het reisoverzicht
 • Al het materiaal nodig voor de activiteiten
 • Engels sprekende lokale gidsen tijdens de activiteiten
 • 1 Nederlandstalige lokale begeleider

EXCLUSIEF

 • Vervoer heen en terug
 • Transport tussen de activiteiten (carpoolen)
 • Kampeermateriaal
 • Lunch (ca. 5 euro per dag)
 • Reisverzekering
 • Annulatieverzekering 
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 
 

Dag 1: welkom in Lamiana! 

We spreken  ‘s avonds af op onze camping Lamiana in Spanje. Jullie kunnen rustig jullie tent opzetten waarna we kennismaken met de groep, onze benen onder tafel schuiven voor een heerlijk diner en de week overlopen. 

Dag 2: Canyoning

We beginnen meteen met de activiteit waarvoor deze streek gekend staat: canyoning. Bij canyoning volg je de loop van een bergrivier. Je daalt af in een kloof aan de hand van verschillende technieken: rappellen, klimmen, springen en glijden en je ontdekt zo prachtige stukken natuur! De gidsen nemen ons op sleeptouw en loodsen ons door onze eerste canyon van deze reis, voor een stevige portie waterpret en adrenaline.  

Dag 3: Mountainbike

Onze camping bevindt zich in Zona Zero, voor wie dit nog geen belletje doet rinkelen, hét mountainbikewalhalla! Vandaag laten we jullie dan ook proeven van enkele ongelooflijke trails! Met de mountainbike verkennen we de prachtige natuur weer op een totaal andere manier.

Dag 4: Canyoning

Tijd voor onze tweede canyon! Op dag twee hebben we al eens kunnen proeven van canyoning. We hebben vertrouwen getankt en zijn klaar om de lat weer ietsje hoger te leggen. Iedere canyon is anders en vormt daardoor telkens weer een heel nieuwe uitdaging. We kiezen een nieuwe canyon uit op maat van de groep en zetten ons schrap voor alweer een dag vol avontuur.

Dag 5: SUP & Via Ferrata

Na 3 pittige dagen, doen we het vandaag iets rustiger aan. we gaan suppen en wagen ons aan een via ferrata! SUP staat voor Stand Up Paddle Board. Met behulp van een surfplank ga je rechtstaand over het water heen peddelen. Het is dé perfecte activiteit om te ontspannen in de natuur terwijl je toch lekker in beweging blijft. De Via Ferrata zorgt dan weer voor onze dagelijkse dosis adrenaline.

We sluiten de dag af met een tapas-avond in Ainsa! Een mooi middeleeuws dorp waar we door de straten kuieren en een bezoek brengen aan de beste bar in town, gespecialiseerd in lokale biertjes en gin tonic!

Dag 6: Rotsklimmen

De afgelopen dagen kon je heel wat mooie rotswanden  bewonderen. Vandaag is het dan ook tijd dat we er enkele van dichtbij gaan verkennen! Deze dag staat volledig in teken van rotsklimmen. De gidsen helpen je bij het uitkiezen van de beste route voor jou niveau en zorgen voor een leuke klimervaring.

Dag 7: Canyoning

Afsluiten doen we met nog een dagje canyoning. Nu canyoning al als een tweede natuur aanvoelt, kunnen we onszelf nog iets meer uitdagen in een nieuwe canyon! Na alweer een dag boordevol waterpret en adrenaline, heffen we voor de laatste keer het glas op het terras van onze camping, met prachtig uitzicht over de bergen, en blikken terug op een onvergetelijk avontuur.

Dag 8: Naar huis

Deze ochtend ontbijten we nog samen, waarna jullie de tenten kunnen opbreken en naar huis vertrekken.

Camping Lamiana

Je verblijft gedurende de hele reis op de prachtige camping Lamiana, afgelegen, bovenop de berg, met een fenomenaal uitzicht over het omliggende berglandschap. De camping is voorzien van alle nodige faciliteiten (douches & toiletten), en beschikt bovendien over een bar en restaurant (eenvoudige bergkeuken met eigen producten).

Met andere woorden een back to basics avontuur, waarbij je kan terugvallen op de nodige faciliteiten en in alle rust kan genieten van de enorme gastvrijheid van onze gastheer/vrouw.

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. Daarom kiezen we er voor om te werken met lokale gecertificeerde gidsen die ons veilig zullen begeleiden op de activiteiten.

Verzekeringen

Tot slot vragen wij iedere deelnemer om een reisverzekering af te sluiten voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst adviseren wij jou over  het correct afsluiten van de nodige verzekering.