Surf Rondreis

Brazilië

80%
Comfort
70%
Intensiteit
80%
Avontuur

Surf Rondreis Brazilië

Brazilië is een surfparadijs voor zowel beginnende als ervaren surfers. Brazilië heeft een kustlijn van 7491 km waar je het hele jaar door kan surfen, heeft een tropisch klimaat waardoor ook het water lekker warm is (dus laat die wetsuit maar achterwege!) en is bovendien wonderbaarlijk mooi!

Onze surfreis focust zich op het Noord-Oosten van Brazilië namelijk de provincie Bahia. Bahia staat gekend voor zijn Afro-Braziliaanse mix van culturen, muziek, eten, koloniale nederzettingen en weelderige landschappen. Op deze reis zal je surfen tussen de zeeschildpadden in Praia Do Forte, trekken we naar de mangroves op Morro de Sao Paulo en sluiten we af met jungle surfen in Itacaré. Je ontdekt met andere woorden 3 totaal verschillende gebieden op een reis waar surf en beleving centraal staan.

De locals waarmee we samenwerken gaan van de lokale pastoor en surfcoach tot Braziliaanse competitiesurfers. Zij zullen je laten proeven van het paradijselijke Brazilië, coachen in het water en er voor zorgen dat je deze reis nooit zal vergeten. Droom je van lange zandstranden, verborgen baaien, een tropisch klimaat, regenwoud, goeie surf en good vibes only, en dit in een veilige omgeving in nauw contact met de locals?! Dan is deze reis wat je zoekt! Al surfend doorkruisen we samen een prachtig stuk van Brazilië. surf’s up amigos!

CIA

Comfort 80%: Je slaapt in gezellige surfhouses voorzien van alle nodige comfort.

Intensiteit 70%: Je maakt de reis zo intens als je zelf wil, elke dag hard core surfen of genieten van the beach life, aan jou de keuze!

Avontuur 80%: Vanuit een bepaalde uitvalsbasis, verken je ongerepte gebieden en gebruik je de natuur als jouw speeltuin

Surf Rondreis Brazilië

 • Groepsreis
  • 7/11/2022 – 21/11/2022 (beginner)
  • 1/04/2023 – 16/04/2023 (beginner) paasvakantie
 • min. 8 personen – max 14 personen (*)
 • 1995 € per persoon

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

(*) groepsreis gaat pas door vanaf er 8 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • Transport van de luchthaven in Salvador naar Praia Do Forte
 • 5 overnachtingen in onze surfhouse in Praia Do Forte
 • 5x ontbijt in Praia Do Forte
 • 4 dagen surf in Praia Do Forte inclusief Engels sprekende lokale surfinstructeurs en surfmateriaal
 • Surftransfer van en naar het strand
 • Een uitstap naar het koloniaal fort of het schildpadden opvangcentrum
 • Transport van Praia Do Forte naar de haven
 • Catamaran Ferry naar Morro De Sao Paulo
 • Milieutaksen Morro De Sao Paulo
 • 3 overnachtingen in Morro De Sao Paulo
 • 3x ontbijt in Morro De Sao Paulo
 • Daguitstap naar de Mangroves in Morro De Sao Paulo
 • Boottransfer van Morro De Sao Paulo naar Valence
 • Bustransfer van Valence naar Itacaré
 • 6 overnachtingen in ons surfhouse in Itacaré
 • 6x ontbijt in Itacaré
 • 5 dagen surf in Itacaré inclusief Engels sprekende surfinstructeur, surfmateriaal, foto’s en videoanalyse
 • Surftransfer van en naar het strand 
 • Transfer van surfhouse in Itacaré naar luchthaven in Ilheus
 • Binnenlandse vlucht van Ilheus naar Salvador voor de connectie met de internationale vlucht terug naar België
 • Wildlinger reisbegeleider

EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten heen- en terug (wel op aanvraag)
 • Lunch en avondmaal
 • Reisverzekering 
 • Annulatieverzekering
 • Eventuele extra activiteiten naast surf niet vermeld onder “Inclusief”
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 
 • Visum

Surf Rondreis Brazilië

Dag 1: Vliegen naar Salvador

Op maandag vlieg je naar Salvador waar je ‘s avonds zal toekomen. Hier zal je worden opgepikt door de lokale organisatie die je naar ons surfhouse in Praia Do Forte zal brengen, waar de reis dan kan beginnen!  

Dag 2, 3, 4 & 5: Surf Praia Do Forte

Al surfend verkennen jullie Praia Do Forte. Praia Do Forte bestaat uitt een lang zandstrand met een klein toeristisch dorp, gelegen op 80km van Salvador. De surf bestaat hier uit zowel reef als beachbreaks. Praia Do Forte staat bekend voor zijn helder blauw water, de natural pools, en de non profit organisatie TAMAR die zich inzet voor de bescherming van de zeeschildpadden in Brazilië. Onze surfhouse is gelegen buiten het toeristische dorp van Praia Do Forte, op de rand van de jungle. Daarnaast beschikt dit surfhouse over een skatebowl, zwembad en kampvuurzone. Wie wil kan dus gerust zijn of haar skateboard meenemen! Het huis stelt er ook enkele ter beschikking voor wie alvast eens wil proberen. 

Dag 6: reizen naar Morro De Sao Paulo

Vandaag worden jullie afgezet in de haven waar je de Catamaran ferry zal nemen naar Morro De Sao Paulo. Morro is een charmant klein autoloos dorp in het Noordoostelijke hoekpunt van het eiland Tinharé. Met maar één weg en een handje vol stranden is het de ideale plaats om even tot rust te komen!  We verblijven hier in een gezellige pousada op de rand van het dorp, dichtbij verschillende stranden en met uitzicht op de jungle. De surf is hier niet zo consistent als in Praia Do Forte en Itacaré. Maar als de swell binnenkomt, dan is het er dik de moeite.

Dag 7: Mangroves

Naast het gezellige dorp en de mix van toeristische hotels en barretjes met verdoken hoekjes en pittoreske poussadas, bestaat het eiland voor een heel groot deel uit mangrovewoud. Vandaag duiken jullie deze mangrove in samen met een lokale visser. Je zal samen krabben, vissen, slijkmosselsvangen om vervolgens ook alles op te eten. Een unieke ervaring en authentieke activiteit die je een totaal andere blik zal geven op het leven in Brazilië.

Dag 8: Just chill

Vandaag zijn jullie vrij om te doen wat jullie willen. Lekker luieren op het strand, zwemmen, beachgames, een activiteit of uitstap boeken, een mooie strandwandeling maken, ter plaatse een surfplank huren en surfen… alles kan! Jullie genieten met andere woorden van de laatste dag op dit prachtige eiland.

Dag 9: reizen naar Itacaré

Jullie nemen een boot naar Valencé waar een bus jullie zal opwachten om vervolgens naar Itacaré te rijden. Dé surf hotspot van Bahia!

Dag 10, 11, 12, 13 & 14: Surf Itacaré

Al surfend verkennen jullie Itacaré. Een magische plaats met funky surfvibes, de meest idyllische stranden, tropisch regenwoud, leuke watervalletjes, de meest romantische zonsondergangen, hippe restaurants en barretjes en golven voor ieder niveau. Als er een plaats is waar het hele jaar door altijd wel ergens surf te vinden is voor zowel beginners, intermediates als gevorderden, dan is het Itacaré! Dit voormalige vissersdorp bevindt zich langs de zogenaamde cacao coast en is de meest consistente surfspot in Noord-Oost Brazilië met een grote variëteit aan kwalitatieve golven.

Als kers op de taart verblijven we in het surfhouse van een lokale surflegende en competitie surfer met uizicht op het strand en de oceaan! Dit is dé plaats om te relaxen, te genieten van de natuur en de surf, in combinatie met een bruisend nachtleven. We willen jullie waarschuwen dat deze plaats gegarandeerd jullie hart zal stelen! Een prachtige afsluiter dus, van een fantastische reis.

Dag 15 & 16: reizen naar België

jullie nemen de bus naar Ilheus vanwaar jullie een binnenlandse vlucht nemen naar Salvador. Hier nemen jullie vervolgens jullie internationale vlucht terug naar België, waar jullie de volgende dag, dag 16, zullen aankomen.

Surf Rondreis Brazilië

Gedurende deze reis trekken jullie rond en verblijven jullie op 3 verschillende plaatsen in de provincie Bahia in het Noord-Oosten van Brazilië. De kamers zijn verzorgd en schoon en voorzien van basic comfort. 

Praia Do Forte

Hier verblijven jullie in het surfhouse van onze lokale surfgidsen gelegen buiten het toeristische centrum. Jullie verblijven in twee- of driepersoonskamers. Verder is het huis voorzien van een skatebowl, zwembad en kampvuurkring.

Morro De Sao Paulo

Hier verblijven jullie in een gezellige pousada op de rand van het dorp. Dé perfecte uitvalsbasis om Morro De Sao Paulo te ontdekken. Ook hier verblijven jullie op basis van twee- of driepersoonskamers. Verder is deze pousada voorzien van een leuke bar en klein restaurantje.

Itacaré

Hier verblijven jullie in het surfhouse van onze lokale surfinstructeur, met uitzicht op het strand en de oceaan! Ook hier verblijven jullie op basis van twee- of driepersoonskamers. Het huis is voorzien van een terras met zicht op zee. Vlakbij bevinden zich een skatebowl en perfecte golven! Het bruisende centrum ligt op 15 minuten wandelen.

Surf Rondreis Brazilië

Voor beginnende en intermediate surfers is er het hele jaar door overal goede surf te vinden. Ook gevorderde surfers kunnen het hele jaar door aan hun trekken komen, maar tijdens het Braziliaanse winterseizoen zijn de golven het hoogst, dat loopt van eind juni tot eind september. Voor de gevorderde surfers die opzoek zijn naar grote golven zijn deze maanden dus ideaal.

De temperatuur is er het hele jaar door aangenaam warm met in het winterseizoen een gemiddelde temperatuur van 24°C in de kustgebieden. De meest regenachtige maanden in Bahia zijn april, mei en juni. Dan mag je af en toe wel eens een fikse bui verwachten, maar al bij al valt dit heel goed mee. Het regent er nooit lang, eerder kort en krachtig. En dit is soms eerder een deugd dan dat het erg is aangezien het voor verkoeling zorgt.  Je kan maw het hele jaar door reizen naar Brazilië. Onze reizen zullen steeds plaatsvinden in Maart, April, Mei, Juni, September, Oktober of November. Dit zijn namelijk de maanden wanneer het weer het meest stabiel is en het ook minder druk is. 

Surflevel

Beginners

Deze reis is ideaal voor zowel surfers die nog nooit op een plank hebben gestaan, als surfers met al een beetje ervaring. Ook beginnende greenwave surfers kunnen perfect aansluiten op deze reis. Leer je nog rechtstaan op golven die nog niet gebroken zijn, kan je al rechtstaan op een golf die nog niet gebroken is maar struggle je nog met bijvoorbeeld de timing of het indraaien, dan is ook deze reis perfect voor jou.

Uiteraard kunnen ook gevorderde surfers aansluiten op deze reis. Weet dan wel dat de focus van onze gidsen ligt op beginnende surfers en dat we met de groep dus ook beginner stranden zullen opzoeken. Gedurende deze reis trekken we namelijk naar stranden waar de ultieme beginner vooraan in het water kan oefenen terwijl de beginnende greenwave surfer kan uitpeddelen en kan aansluiten in de line up om progressie te maken op haalbare golven. 

Onze surfinstructeurs zullen jullie in de gaten houden, je techniek bijschaven en helpen waar nodig. Gedurende deze reis zal je dus heel wat progressie maken. uiteraard staat plezier steeds centraal.  De beste surfers blijven nu eenmaal diegenen die zich het meeste amuseren.

Gevorderden

Deze reis is ideaal voor de geoefende surfer. Van intermediates die zowel linkse als rechtse golven kunnen nemen, al kunnen indroppen en indraaien tot de ver gevorderde surfers. Op deze reis analyseren en verbeteren we jouw techniek zodat je verder kan evolueren. Onze surfcoach surfte zelf jaren lang aan de Braziliaanse top, volgde intensieve trainingsprogramma’s en werkt nu zelf al jarenlang als surfcoach. Ook de techniek van gevorderde surfers zal hij dus nog kunnen bijschaven. 

Beginners kunnen niet aansluiten op deze reis aangezien de focus van onze gidsen ligt op de meer geoefende surfer. We zullen dan ook snellere en technischere golven opzoeken waar je als beginnende surfer weinig plezier aan zal beleven.