A freeriders journey

Catski macedonie

 
80%
Comfort
 
70%
Intensiteit
 
80%
Avontuur

Catski Macedonië

Tijdens “Catski Macedonië: A freeriders journey” ga je freeriden in maar liefst 2 verschillende vooralsnog onbekende gebergtes gelegen in Noord-Macedonië. We verkennen op deze reis zowel Shar Mountains als Pelister. Deze combo vormt een synergie die jouw catski ervaring af maakt!

Catski Macedonië is een reis voor mensen die hun wintersport willen beleven in de ongerepte wildernis in plaats van op de volgepakte pistes. Met behulp van een omgebouwde pistenbully  droppen we de reizigers op verschillende toppen om ze vervolgens onderaan weer op te wachten. Zo zijn er lijnen tussen kliffen, doorheen bossen en prachtige open hellingen met drops van verschillende niveaus en gradaties. Met andere woorden voor ieder wat wils!

Afhankelijk van het weer en de groep doe je op die manier 7 tot 15 afdalingen per dag. Om de beleving compleet te maken verblijven we in 4-sterrenhotels (waarbij het eerste hotel voorzien is van een spa) met een overheerlijke Macedonische keuken! 

Wat je mag verwachten van Catski Macedonië is een geweldige freeride ervaring, een adembenemende omgeving, overheerlijke maaltijden, 2 totaalervaringen en een enorme gastvrijheid! Tot slot kan je deze reis ook boeken op andere dan de opengestelde data indien je dit avontuur graag individueel of met een eigen vriendengroep wil beleven.

Het gebied

Wat Macedonië zo uniek maakt is de desolaatheid en rust tegenover de dik bevolkte gebieden elders in Europa. Van open hellingen, tot nauwe doorgangen en natuurlijke halfpipes, dit is het ultieme terrein voor freeriders van ieder niveau.

Het gebied wordt onderverdeeld in hoge zones tussen 2100 m en 2600 m en lage zones tussen 1700 m en 2100 m. Bij volledige zichtbaarheid zijn er geen restricties en brengen de gidsen je naar de beste plaatsen waar je kan genieten van een top to bottom afdaling gaande van 500 tot 850 verticale hoogtemeters per lijn. Bij slechte weersomstandigheden blijven we lager, in bosrijk gebied, waar de poedersneeuw beschermd wordt tegen de wind en waar de bomen fungeren als oriëntatiepunt.

CIA

Comfort 80%: je slaapt in gezellige en kwaliteitsvolle 4-sterrenhotels voorzien van alle nodige luxe en comfort.

Intensiteit 70%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een basisconditie vereist is. Dit wil zeggen dat je ca. 1x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent.

Avontuur 80%: Vanuit een bepaalde uitvalsbasis, verken je ongerepte gebieden en gebruik je de natuur als jouw speeltuin.

CATSKI MACEDONIE

 • Editie 1: 03/02/2023 – 10/02/2023 Volzet
 • Editie 2: 10/02/2023 – 17/02/2023 (Nog 1 plaats)
 • Editie 3: 17/02/2023 – 24/02/2023 (krokusvakantie) 
 • Editie 4: 24/02/2023 – 03/03/2023  (Nog 6 plaatsen)(West-site edition)
 • Editie 5: 03/03/2023 – 10/03/2023 (advanced edition*) (Nog 6 plaatsen)
 • Editie 6: 10/03/2023 – 17/03/2023 (Nog 9 plaatsen)
 • min. 6 personen – max 12 personen (*)
 • 1995 € per persoon

*De advanced edition staat open voor freeriders met veel freeride ervaring. Hierbij gaan we opzoek naar stijlere lijnen, cliffdrops…, gaan we sneller vooruit en verkennen we moeilijker terrein. Uiteraard met de nodige veiligheidsmarges en afhankelijk van de weersomstandigheden.

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • PRIJS afhankelijk van aantal personen

(*) gaat pas door vanaf er 6 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • 7 overnachtingen
 • 3 maaltijden / dag
 • 2 gecertificeerde Engels sprekende lokale gidsen
 • 1 gids van The Wildlinger
 • Veiligheidsmateriaal (BCA rugzak met airbag, lawinepieper, sonde en schop)
 • Transport van en naar luchthaven in Macedonië
 • Transport ter plaatse tussen de gebieden
 • 2 verschillende freeride gebieden
 • 3000+ verticale meters / dag (afhankelijk van weersomstandigheden)
 • Dagelijks snowcat transport + toegang tot gebied
 • Lawinecursus voor vertrek

EXCLUSIEF

 • Vluchten (wel op aanvraag)
 • Reisverzekering met extra off-piste verzekering (verplicht) (mogelijk op aanvraag)
 • Annulatieverzekering (mogelijk op aanvraag)
 • Ski- en snowboardmateriaal
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 
 

Dag 1

Op de eerste dag vliegen we vanaf België of Nederland naar Skopje Alexander the Great Airport in Macedonië, waar we worden opgewacht door de chauffeur die ons vervolgens naar Popova Sapka brengt. Hier krijgt iedereen de tijd om zich te installeren waarna een volledige safetybriefing volgt en we een duidelijk zicht krijgen op het verder verloop van de week.

Dag 2, 3 & 4

De volgende 3 dagen genieten we ten volle van een goedgevuld catski programma in de prachtige Shar Mountains.  Op dag 4 verlaten we na het catskiën het Shar gebergte en rijden we door naar Pelister om ons volgend stukje freeride paradijs te ontdekken.

Dag 5, 6 & 7

Deze 3 laatste catski dagen ontdekken we een nieuw gebied, nieuwe gidsen en een andere Macedonische sfeer. De freeride ervaring zal hier, net zoals de 3 vorige dagen, ook weer top zijn! De sfeer, het hotel, de gidsen en de ervaring zijn totaal anders als in het vorige gebied. 

De 6e catski dag is meteen ook de laatste. We genieten samen nog een laatste maal van de overheerlijke Macedonische keuken en wie wil kan nog een stapje zetten in het nachtleven van Bitola. Samen met onze gids gaan we naar een lokale bar vooraleer we onder de lakens kruipen/de bus nemen richting luchthaven. 

Dag 8

Deze laatste dag worden we afgezet op de luchthaven en vliegen we terug naar huis met een karrenvracht aan herinneringen aan dit onvergetelijk catski freeride avontuur.

Popova Sapka

Onze thuisbasis gedurende de eerste 4 dagen is het op 1687 meter hoogte gelegen Popova Sapka. Een skidorp in het Westen van Macedonië, pal in het midden van de oude Shar Mountains, op ongeveer 70 km (anderhalf uur rijden) van de hoofstad Skopje. Het dorp is lichtjes in verval geraakt waardoor je er verschillende kapotte en verlaten hotels kan terugvinden die deze plaats een bijzonder gevoel geven. Dit is echter geen reden tot paniek, in tegendeel! Het zorgt juist voor de unieke condities en beleving van het ongerepte die wij onze klanten willen geven! Daarenboven voorzien wij jullie van top accommodatie!

In popova sapka verblijven we in het zeer verzorgde 4-sterren hotel “Scardus”, voorzien van een bar, restaurant, Wi-Fi, opslag voor ski- en snowboardmateriaal, conference hall en spa center voorzien van zwembad, sauna en turks stoombad waartoe jullie gratis toegang hebben. Bovendien bevinden onze snowcats zich vlak naast het hotel waardoor we ’s ochtends onmiddellijk de bergen in kunnen om te catskiën en ’s avonds kunnen freeriden tot aan het hotel.

Pelister

Het Pelister Nationaal park vormt 3 dagen onze thuisbasis. Ideaal om Pelister mountain (2610m) volledig te verkennen. We verblijven ook hier weer in een zeer mooi, kwaliteitsvol en comfortabel hotel. Elke ochtend nemen we de 4×4 tot aan de snowcats die ons vervolgens verder hogerop zullen brengen. 

 

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. De gidsen waarmee we samenwerken hebben dan ook minimum 6 tot 10 jaar ervaring als berggids, beschikken over de nodige lokale en internationale certificaties, nemen op regelmatige basis deel aan veiligheidscursussen en zijn doorwinterde freeriders. Iedere catski groep zal begeleid worden door 2 gidsen. De ene gids trekt de kop terwijl de andere achteraan blijft. Op deze manier behouden we een overzicht over de volledige groep.

Veiligheidsmateriaal

Daarnaast voorzien wij ook iedere deelnemer van het nodige veiligheidsmateriaal zoals een rugzak met BCA float systeem, lawine pieper, schop en sonde en is er contact tussen gidsen en snowcat en beschikken zij over een goed bereik waardoor in het geval van een eventueel ongeluk onmiddellijk hulp kan worden gevraagd.

Verzekeringen

Tot slot vragen wij van iedere deelnemer een bewijs van afsluiting van een reisverzekering specifiek gericht op off-piste skiën- en snowboarden voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering met wintersport-/bijzondere wintersportdekking bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst helpen wij jou bij het vinden van een correcte verzekering.

Lawinecursus

Ieder jaar organiseren wij een gratis en verplichte lawinecursus voor al onze deelnemers aan de winterreizen. Deze cursus bestaat uit 2u theorie en 2u praktijk. Dit om er voor te zorgen dat iedereen beschikt over de basiskennis inzake lawine safety.

CATSKI MACEDONIE

Deze reis is geschikt voor iedere off-piste skiër of snowboarder, gaande van gemiddelde tot ervaren freeriders. Ook skiërs en snowboarders die over een zeer goed on-piste niveau beschikken met een beperkte off-piste ervaring, maar met een gezonde dosis doorzettingsvermogen en durf zijn welkom op deze reis. 

Voel je je nog niet 100% zeker in de bergen? Ondervind je nog moeilijkheden op doorsnee rode en zwarte pistes? Dan raden we je aan om nog even te wachten om deze reis te boeken tot je over het juiste on-piste niveau beschikt.