Simien Mountain Trekking

Ethiopië

70%
Comfort
80%
Intensiteit
90%
Avontuur

Ethiopië Simien Mountain Trekking

Ethiopië Simien mountain trekking is één van de mooiste trekkings in Afrika. Het vaak rijkelijk begroeide, groene, vulkanische Simiengebergte in het Noorden van Ethiopië staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En met reden. De bergketen bestaat uit verschillende plateaus gekenmerkt door diep ingesneden rivierdalen, prachtige canyons, watervallen en bergtoppen tot boven de 4000m. De Ras Dashen is met 4.533 meter zelfs de vierde hoogste berg van heel Afrika.

Samen met lokale gidsen en vergezeld door lastdieren en een kookteam trekken we dit berglandschap in, beklimmen we de hoogste toppen, verkennen we de unieke endemische fauna en flora en komen we in contact met de lokale bevolking. We maken kennis met de Gelada bavianen, de enige grasetende apen ter wereld,  en Walia steenbokken. Vooraleer we aan onze trektocht beginnen, bezoeken we ook nog de prachtige watervallen van de Blauwe Nijl en de indrukwekkende 17de eeuwse kastelen van Gondar.

CIA

Comfort 70%: Je slaapt tijdens de trektocht in tenten en voor en na de trektocht in comfortabele hotels.

Intensiteit 80%:   Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede conditie vereist is. Dit wil zeggen dat je minstens 2x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent. Een stevige wandeling mag dan ook geen probleem zijn.

Avontuur 90%: Je trekt rond in een actief outdoor-programma.

Ethiopië Simien Mountain Trekking

 • 13/10/2023 – 27/10/2023
 • min 8 – max 12 personen (*)
 •  € 2595 per persoon

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

(*) gaat pas door vanaf er 8 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • Voorbereidingstraject bestaande uit 2 begeleide dagtochten 
 • Voorbereidingsbijeenkomst met Ethiopische koffieceremonie
 • Wildlinger begeleider
 • Lokale Engels sprekende gids
 • Alle andere lokale gidsen, chauffeurs, scouts
 • Kok en assistent-kok tijdens de trekking
 • 4 hotelovernachtingen en 1 dagkamer
 • Op basis van vol pension, inclusief 1 drankje tijdens de maaltijden
 • Mineraal water 0,5 l per persoon/dag
 • 8 overnachtingen in tenten
 • Maaltijden gedurende de trekking (ontbijt, lunchbox, diner)
 • Koffie, thee en mineraal water (1,5 l per persoon/dag) tijdens de trekking
 • Kampeermateriaal (tenten + veldbedden) en kookmateriaal, exclusief slaapzak
 • Transport ter plaatse
 • Luchthaventransport
 • Minibus en 4×4 voertuigen, inclusief benzine
 • 2 binnenlandse vluchten
 • Alle permits voor het Nationaal Park, inclusief het gebruik van lastdieren
 • Alle toegangsgelden en taxen
 • Alle fooien voor het lokale team
 • Ethiopisch nationaal diner, inclusief dansen (exclusief drank)

EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten (wel op aanvraag)
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Annulatieverzekering 
 • Drank
 • Fooi
 • Persoonlijke uitgaven 
 

Ethiopië Simien Mountain Trekking

Dag 1 & 2: Brussel – Addis 

We nemen een avondvlucht naar Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië gelegen op 2400m hoogte, waar we de volgende ochtend aankomen. Nadat we zijn ingecheckt in het hotel verlaten we de stad voor onze picnic lunch in het Menagesha National Forest. Hier maken we aan de hand van een eerste wandeling kennis met de hooglanden van Ethiopië. Dit is het laatste overblijvende stukje inheems woud gelegen tussen 2300 m en 3000 m hoogte op de hellingen van Mount Wechecha.

Dag 3: Addis Ababa – Bahir Dar – Tis Abay 

‘s Morgens nemen we een binnenlandse vlucht naar Bahir Dar. Daarna nemen we intrek in ons hotel gelegen aan het Tana meer. In Bahir Dar zien we lanen omgeven door palmbomen, we bevinden ons opnieuw in de laaglanden.

In de namiddag rijden we naar Tississat, letterlijk ‘water dat rookt’. De watervallen op de Blauwe Nijl zijn de op één na spectaculairste op het Afrikaans continent. De Nijl maakt hier een val van 45m en zo kort na het regenseizoen is het debiet indrukwekkend te noemen. We maken een prachtige wandeling (2 uur) om te genieten van deze natuurpracht. De historische Portugese brug die leidt naar de waterval geeft dit alles nog wat extra charme.   

Dag 4: Bahir Dar – Gondar

We rijden verder noordwaarts naar Gondar, een rit van 180 km (ongeveer 3 uur rijden) en genieten van de mooie landschappen onderweg. We houden ook halt bij een dorp van de Amhara. In de namiddag brengen we een stadsbezoek aan Gondar met het 17de eeuwse kastelencomplex ‘the Royal Enclosure’, het bad van Fasilides en de met frescos beschilderde Debre Birhan Selassie kerk met het engelenplafond.

Dag 5: Gondar – Debark – Sankaber

‘s Morgens rijden we naar Debark, het hoofdkwartier van het Simien Mountains Nationaal Park en de uitvalsbasis voor onze trekking. Onderweg stoppen we bij het Felasha dorp Weleka. De Ethiopische Joden hebben het dorp al enige tijd verlaten, maar de bewoners houden de tradities van de pottenbakkerij en het vlechten van manden levendig. De landschappen worden nu dramatischer, we zijn nu echt in de hooglanden. In Debark lunchen we en vervullen we de laatste formaliteiten voor onze trek: van hieruit zullen de gidsen en scouts ons vergezellen naar het nationaal park. 

‘s Namiddags rijden we het park in naar Sankaber op 3250 m hoogte waar we kunnen genieten van een spectaculair zicht op de Simien bergen en van een eventuele eerste ontmoeting met de endemische Gelada baviaan (bleeding heart baboon). Ook observaties van de lammergier en de dikbekraaf zijn vrijwel gegarandeerd

Dag 6: Trekking Sankaber – Geech (5 tot 6 uur wandelen)

‘s Morgensvroeg wordt de bagage, evenals het kamp-en kookmateriaal geladen op de lastdieren om zo getransporteerd te worden naar onze 2de kampeerplek in Geech. Na ons ontbijt, zorgvuldig bereid door onze kok, starten we onze trekking naar Geech op 3600 m hoogte, een trek van 5 tot 6 uur. We aanschouwen de spectaculaire 500m hoge Jinbar waterval, en ook waarnemingen van klipspringers en Gelada bavianen zijn mogelijk. Planten zoals de Haginica Abysinica, een endemische soort, de Erica Arborea, de Abessijnse roos, de vuurpijl, de reuzenlobelia enz. kleuren hier het landschap. In de omgeving van het dorp Geech bewerken lokale landbouwers hun land om in de dagelijkse voedselbehoeften te voorzien. 

Dag 7: Trekking Geech – Imet gogo – Chenek (8 tot 9 uur wandelen)

Vandaag starten we met een korte beklimming naar de top van de Imet Gogo (3926m hoogte) om te genieten van een weids zicht van 360° op het nationaal park en de Simien bergen. Onderweg kan er mits wat geluk de jakhals waargenomen worden. De plantengroei wordt op deze hoogte gedomineerd door de reuzenlobelia. We zetten onze tocht verder naar Chenek, gelegen op 3620 m hoogte. Wanneer we onze kampeerplek naderen, kunnen we de Walia ibex, een endemische steenbok, waarnemen.
Deze bevindt zich meestal in de omgeving van de rotswanden.

Dag 8: Trekking Chenek – Ambiko (8 tot 9 uur wandelen)

Vandaag maken we een vroege start met als einddoel Ambiko, het basiskamp voor de beklimming van de Ras Dashen, de hoogste berg van Ethiopië. Hiervoor stijgen we eerst naar de Bwahit pass (4430m), waarna we een steile afdaling inzettten naar de Mesesha vallei (2750m). Tenslotte klimmen we weer een beetje omhoog naar Ambiko, waar we uiteindelijk zullen overnachten (3200m).

Dag 9: Ambiko – Ras Dashen – Menta Ber (11 uur wandelen)

Vandaag is zonder enige twijfel het absolute hoogtepunt van onze trekking. De beklimming van de hoogste berg van Ethiopië Rash Dashen (4533 m). Het is technisch geen moeilijke klim, maar de tocht is best wel pittig. Na onze beklimming dalen we af naar het dorpje van Menta Ber, waar we zullen overnachten.

Dag 10: Menta Ber – Arkwaziye (12 uur wandelen)

Genietend van de zonsopgang, bereiden we ons vandaag voor op een 2de top beklimming , deze van Kidus Yared (4453m) de op één na hoogste top van de Simien. Na de top volgt het pad de bergkam richting het westen. Zij die nog de nodige energie in de benen hebben, kunnen ook de Abba Yared nog beklimmen (4409m) alvorens het geiten- of ezelspad al dalende te volgen richting de kampeerplaats in Arkwaziye.

Dag 11: Arkwaziye – Mekarebiya (7 tot 8 uur wandelen)

Na het ontbijt wandelen we over de bergkam waarna we afdalen in de lager gelegen guassa graslanden. Het pad leidt ons naar een mooie plek, Sona, waarna we de rivieren in de vallei verder volgen. Het landschap is overweldigend, zeker na het regenseizoen met de bloemen zoals de geelrode vuurpijl (ook gekend als fakellellie) in volle bloei. Voor zij die zich willen verfrissen of zelfs wassen, biedt de rivier enig soelaas. We bevinden ons hier op een hoogte van ongeveer 2000 m. In onze kampeerplek in Mekerabiya is de temperatuur wat warmer dan de voorbije dagen.

Dag 12: Mekarebiya – Mullit (5 tot 6 uur wandelen)

Langs de rivier banen we onze weg in de richting van de berghellingen. Dit is één van de gemakkelijkste wandelingen van onze trek. We zien dorpjes met bewerkte landbouwgrond geflankeerd door bergtoppen op de achtergrond. Er is opnieuw de mogelijkheid om te zwemmen en wat koffie te drinken bij de dorpsbewoners.

Dag 13: Mullit – Adiarkay – Gondar ( 2 uur wandelen) 

Een korte wandeling van 2 uur brengt ons naar het stadje Adiarkay waar de wagens ons opwachten voor de transfer naar Gondar. In het hotel kan u genieten van een warme douche en wat rust na de fysieke inspanningen van de voorbije dagen.

Dag 14: Gondar – Addis

Vandaag nemen we een binnenlandse vlucht naar Addis Abeba. ‘s Avonds nemen we afscheid van dit prachtige land met een cultureel evenement in een Ethiopisch traditioneel restaurant: je geniet van de unieke Ethiopische keuken en de dansen van de diverse volkeren. Je mag uiteraard ook steeds zelfs even de benen strekken alvorens de internationale vlucht te nemen naar België.

Dag 15: Addis – België

We komen ‘s morgensvroeg terug aan in Brussel. Einde van een mooie Ethiopië Simien mountain trekking.

Ethiopië Simien Mountain Trekking

Hotels en tenten

In Addis, Gondar en Bahar Dar verblijven we in comfortabele hotels. Gedurende de trekking zelf overnachten we in tenten voorzien van veldbedden. Zowel de hotelkamers als de trekkingtenten zijn op basis van twee personen. Eénpersoonskamers zijn mogelijk, mits het betalen van een extra toeslag.

Ethiopië Simien Mountain Trekking

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. Daarom kiezen we er voor om te werken met lokale chauffeurs en gidsen die ons veilig zullen rondvoeren.

Verzekeringen

Tot slot vragen wij iedere deelnemer om een reisverzekering af te sluiten voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst adviseren wij jou over  het correct afsluiten van de nodige verzekering.