Helibike

Roemenië

80%
Comfort
80%
Intensiteit
80%
Avontuur

Helibike Roemenië

Helibike Roemenië is een enduro mountainbike avontuur dat je niet snel zal vergeten. Met keuze tussen jouw eigen E- of gewone mountainbike of een plaatselijk gehuurde  kwaliteitsvolle Full Suspension E-bike (Merk: Mondraker), scheuren we gedurende 6 dagen doorheen de prachtige, ongerepte Roemeense wildernis. Bike touren met en zonder shuttles, een tweedaagse mountainbiketocht met overnachting in de wildernis, bikepark fun en als kers op de taart  2 helidrops. Deze reis heeft het allemaal en is dan ook de natte droom van iedere mountainbiker! Slaapplaatsen variëren van een basic gezellig pension, tot tentenkamp en afsluiten doen we in een desolate mountainvilla enkel bereikbaar per mountainbike of helikopter!

Wat de helidrops betreft worden we met behulp van een Eurocopter AS350 B3 Ecureuil helikopter afgezet op de top van een afgelegen bergrug, waar de fun kan beginnen! Bikes in een kooi met winch onderaan de helikopter, riders erin! Het is een unieke beleving waarbij je zowel geniet van een sensationeel vogelperspectief op het gebergte als van de kick van het enduro en downhill biken op de meest afgelegen bergflanken.

Voorbereid deelnemen met MTBClinics.be

Om je zelfvertrouwen een boost te geven en om je optimaal voor te bereiden op deze reis, jouw skills op de proef te stellen en om ze op het juiste niveau te brengen, is er een mountainbike clinic (twv 140 euro!) inbegrepen in de prijs bij onze partner “MTBclinics.be”.  

CIA

Comfort 80%: Je slaapt doorgaans in comfortabele  accommodatie.

Intensiteit 80%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede conditie vereist is. Dit wil zeggen dat je minstens 2x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent.

Avontuur 80%: Je trekt rond in een actief outdoor-programma en je ontdekt een land van op de mountainbike, maar je kan terugvallen op het nodige comfort en bepaalde faciliteiten.

Helibike Roemenië 

 • 23/07/2023 – 30/07/2023 
 • 06/08/2023 –  13/08/2023 
 • min. 6 personen – max 9 personen (*)
 • 1695 € per persoon

(*) gaat pas door vanaf er 6 personen zijn ingeschreven. 

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

INCLUSIEF

 • 7 overnachtingen 
 • 3 maaltijden / dag (ontbijt, lichte lunch/snack voor tijdens de tocht en diner)
 • 1 Gecertificeerde Engels sprekende lokale mountainbike gids
 • 1 Wildlinger reisbegeleider
 • 2 Helidrops*
 • 1 MTB clinic voorafgaand aan de reis bij MTBclinics.be
 • Transport ter plaatse
 • Bike shuttles op shuttle dag
 • 1 dag bikepark access
 • Luchthaventransport in Roemenië

*Indien de helidrop omwille van slechte weersomstandigheden niet zou kunnen doorgaan, wordt deze terugbetaald.

EXCLUSIEF

 • Vluchten heen- en terug naar Roemenië (mogelijk op aanvraag)
 • Mountainbike
  • Huur full suspension Mondraker E-Bikes mogelijk op aanvraag inclusief beschermingsmateriaal (knie, full face helm, elleboog)
 • Reisverzekering (verplicht!)
 • Annulatieverzekering
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 

Helibike Roemenië

Dag 1: Verwelkoming

We vliegen vanuit Charleroi naar Timisoara in Roemenië. Vervolgens worden we opgepikt op de luchthaven en naar onze accommodatie gevoerd, waar we worden verwelkomd door onze lokale gidsen. Hier volgt een welkomstdiner en briefing over het verder verloop van de reis. 

Dag 2: Bike Shuttle

Met onze lokale gids verkennen we vandaag trails in Muntele Mic aan de hand van Shuttles. We rijden mooie trails  met uitdagende downhill passages.

Dag 3: Start 2-daagse

Nu de benen nog fris maar opgewarmd zijn vliegen we er direct in! Een 2-daagse mountainbike trektocht doorheen de Transylvanische Alpen laat je meteen kennismaken met de prachtige natuur. Overnachten doen we in een tentenkamp.

Dag 4: Einde 2-daagse 

We breken ons tentenkamp af en zetten onze tocht verder tot iets na de middag. Vervolgens worden we opgepikt en teruggevoerd naar ons Pension in Muntele Mic.

Dag 5: Bike & Mountainvilla

We doen een biketour (zonder shuttles) en eindigen in een desolate mountainvilla, enkel bereikbaar per bike of helikopter! Hier kunnen we lekker ongestoord genieten van de omgeving. We hebben de berg namelijk helemaal voor onszelf!

Dag 6: Helidrop & Mountainvilla

Met behulp van een helikopter worden we samen met onze mountainbikes gedropped op de top van een mooie bergrug. Een winch met kooi onder de helikopter zorgt ervoor dat alle bikes in één keer mee kunnen. In functie van het niveau van de groep zal de gids bepalen waar we gedropped worden. We eindigen onze tocht opnieuw in de mountainvilla, waar we onze laatste nacht in de desolate wildernis doorbrengen.

Dag 7: Helidrop & Bikepark

Vandaag worden we voor een tweede en laatste keer gedropped met de helikopter voor een waanzinnige rit! Wie nog energie over heeft kan daarna nog even los gaan in het bikepark. Tot slot sluiten we dit geweldig avontuur af in stijl met lekker eten en een feestje in de skylounge bar!

Dag 8: Afscheid

Na een geweldig Helibike Roemenië avontuur worden we afgezet op de luchthaven en vliegen we terug naar huis.

* De exacte volgorde van de dagen, helidrop, en de bergen en trails die we rijden, hangt af van de weersomstandigheden en de deelnemers.  Bovenstaand programma geeft je alvast een idee van hoe het er kan uitzien.

Helibike Roemenië

We verblijven in verschillende accommodaties gedurende deze reis. Enerzijds verblijven we in een aangenaam pension in het skigebied van Muntele Mic. Dit is een super gezellig iets waar iedereen zich direct thuis voelt. Elke ochtend wandelen we van hieruit richting de bikestorage van waaruit we vertrekken. De kamers bestaan uit één- en tweepersoonsbedden

Daarnaast verblijven we gedurende de tweedaagse één nacht in tenten.

Tot slot verblijven we ook 2 nachten in een desolate, rustieke blokhut in The Middle of Nowhere. Deze blokhut, de zogenaamde “Mountainvilla” biedt uitzicht over de omringende bergen en valleien en beschikt over een indoor jaccuzi with a view! Bovendien is ze enkel bereikbaar per helikopter of MTB. De accommodatie is volledig privé.

Mountainbike Level

Durf, conditie en mountainbike ervaring in alpine terrein zijn nodig om aan deze reis deel te nemen. Stijl terrein, single trails en wortel- en rotspassages mogen geen probleem zijn.

Om je zelfvertrouwen een boost te geven en om je optimaal voor te bereiden op deze reis, jouw skills op de proef te stellen en om ze op het juiste niveau te brengen, is er een mountainbike clinic (twv 140 euro!) inbegrepen in de prijs bij onze partner “MTBclinics.be”.  

Helibike Roemenië is gericht op iedere geoefende mountainbiker die opzoek is naar een uitdaging. De conditie is hierbij het allerbelangrijkste. Die moet goed zitten om ten volle van de reis te genieten. Met een goede basistechniek en voldoende durf en doorzettingsvermogen is deze reis haalbaar. Als intermediate mountainbiker raden we deze reis ten sterkste aan met een E-bike. Deze kunnen ter plaatse gehuurd worden. Geloof ons, met een E-bike zal je nog steeds afzien 😉

Gidsen

We werken samen met professionele mountainbike gidsen die er voor zullen zorgen dat je je op en top zal amuseren gedurende de helibike Roemenië. Daarnaast boosten ze ook jouw mountainbike level en skills. De focus van deze reis ligt op spectaculaire en uitdagende trails rijden in een magnifieke omgeving.

Benodigdheden

 • (E-) Mountainbike
 • Beschermingsmateriaal (knie, elleboog, fullface helm)
 • Mountainbikekledij
 • Regenkledij
 • Handschoenen
 • Dagrugzak &  drinkfles
 • Goggle en zonnebril

De exacte materiaallijst volgt na boeking. 

Verzekeringen

Tot slot vragen wij iedere deelnemer een reisverzekering af te sluiten voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst adviseren wij jou over  het correct afsluiten van de nodige verzekering.