Fly & drop

Heliski Roemenie

80%
Comfort
70%
Intensiteit
80%
Avontuur

Heliski Roemenië

Zweven over prachtig besneeuwde bergtoppen en vervolgens indroppen op een vers pak poedersneeuw, dat is heliski Roemenië. Met behulp van een Eurocopter AS350 B3 Ecureuil helikopter betreden we compleet afgelegen gebieden. Het is een unieke beleving waarbij je zowel geniet van een sensationeel vogelperspectief op het gebergte als van de kick om als eerste in te droppen op de meest afgelegen bergflanken.

Bovendien hoef je heus geen expert te zijn om te kunnen heliskieën. Ben je een zelfzekere snowboarder of skiër en vormen rode en zwarte pistes geen probleem, dan heb je enkel nog een gezonde honger naar poeder nodig om deel te nemen aan deze reis! Door de verschillende route opties is deze reis dus geschikt voor zowel de ervaren freerider als voor de wintersporter die klaar is voor zijn of haar eerste off-piste ervaring. 

We beleven dit avontuur in het Tarcu gebergte, in het Westelijk gedeelte van de transsylvanische Alpen. Dit Zuidwestelijk sluitstuk van de boog van de Karpaten vormt een goed bewaard heliski geheim waar iedere freerider zich kan uitleven. Maagdelijke hellingen, een breed scala aan afdalingen met verticale drops tot 800m en dit in het meest sneeuwrijke gebied van Roemenië, wat wil je nog meer?

2 Reisformules “Heliski Roemenië”

1) Heliski “Standard”

Heliski formule met verblijf in een gezellig Roemeens Pension voorzien van alle nodige comfort.

2) Heliski “De Luxe”

Heliski formule met verblijf in een desolate, comfortabele, rustieke privé blokhut in the middle of nowhere. De blokhut is voorzien van een jacuzzi en is enkel bereikbaar per helikopter.

CIA

Comfort 80%: Je slaapt in een gezellig Roemeens Pension, of in de desolate blokhut, voorzien van alle nodige comfort en een plaatselijke moe en va om u ten volle te doen genieten van uw verblijf.

Intensiteit 70%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een basisconditie vereist is. Dit wil zeggen dat je ca. 1x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent.

Avontuur 80%: Vanuit een bepaalde uitvalsbasis, verken je ongerepte gebieden en gebruik je de natuur als jouw speeltuin.

Heliski Roemenië

1) Heliski “Standard”

 • 14/02/2023 – 19/02/2023 (VOLZET)
 • 21/02/2023 – 26/02/2023 (krokusvakantie) (Nog 1 plaats)
 • min. 8 personen – max 16 personen (*)
 • € 1895 per persoon

1) Heliski “De Luxe”

 • 14/02/2023 – 19/02/2023 (Volzet)
 • 21/02/2023 – 26/02/2023 (Nog 5 plaatsen) (krokusvakantie)
 • min. 8 personen – max 12 personen (*)
 • € 2695 per persoon

(*)De reis gaat pas door van zodra er minimum 8 personen zijn ingeschreven.

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL PERSONEN op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

INCLUSIEF

 • 5 overnachtingen in een rustiek Roemeens pension of in de desolate blokhut(heliski de luxe).
  • Inclusief 5x ontbijt, 5x avondmaal, 4x mountainsnack als lunch
  • Prijs op basis van tweepersoonskamers
 • 3 dagen begeleiding door
  • UIAGM (Union Internationale des Associations de Guides de Montagnes ) gids per 4 personen of
  • AGMR (Romanian Mountain Guides Association)  gids per 4 personen
 • 2 dagen heli skiën/boarden met 6000 hoogtemeters (=6 tot 7 afdalingen per dag, afhankelijk van de weersomstandigheden)
 • 1 dag lift accessed freeriden  in/rondom het skigebied met gids
 • 1 dag in skiën/snowboarden in het skigebied zonder gids
 • Liftpas voor het skigebied
 • Avalanche safety training 
 • Transport ter plaatse

EXCLUSIEF

 • Reisverzekering met extra off-piste verzekering (verplicht) (mogelijk op aanvraag)
 • Annulatieverzekering (mogelijk op aanvraag)
 • Vluchten heen- en terug naar Timisoara airport Roemenië
  • Indien gewenst kunnen wij dit voor jou boeken
 • Ski- en snowboardmateriaal
 • Veiligheidsmateriaal (rugzak met airbag, lawinepieper, sonde en schop) (verplicht)
  • Huur ter plaatse mogelijk op aanvraag
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 
 

Dag 1: Aankomst

In de luchthaven van Timisoara word je opgewacht door de crew van Heliski Romania. Zij brengen jou vervolgens naar onze uitvalsbasis in het skigebied van Muntele Mic (ca. 150 km verderop) waar we verblijven in een comfortabel pension of in de desolate blokhut (heliski “de luxe”). Eens aangekomen volgt een eerste kennismaking en kan iedereen zich rustig installeren.

Dag 2: Verkenning gebied

Vandaag krijg je de tijd om in te skiën/snowboarden in het skigebied. Je krijgt een liftpas en kan de pistes verkennen en/of liftaccessed freeriden maar dan wel nog zonder gids.

(Dit is de zogenaamde weatherday die we inlassen op dag 2, 3, 4 of 5 afhankelijk van de weersomstandigheden. De werkelijke reisplanning kan dus nog afwijken van hetgeen hier beschreven staat)

Dag 3: Freeride verkenning 

Vandaag verkennen we het skigebied samen met onze gidsen en gaan we lekker freeriden. Iedereen krijgt de nodige safety briefing en we doen ook een praktische lawine veiligheids oefening. We sluiten de dag gezellig af met een glas Tuica of Palinka en genieten met volle teugen van de Roemeense keuken.

(Dit is de zogenaamde weatherday die we inlassen op dag 2, 3, 4 of 5 afhankelijk van de weersomstandigheden. De werkelijke reisplanning kan dus nog afwijken van hetgeen hier beschreven staat)

Dag 4 & 5: Heliski

Deze 2 dagen staan volledig in het teken van waar jullie allemaal zo hard naar uitkijken, heliski. Het heliskipakket bestaat uit 6000 hoogtemeters die jullie kunnen gebruiken. Gespreid over 2 dagen komt dit neer op 6 a 7 fly & drops per dag. Na een dag vol adrenaline en de vetste runs, sluiten we opnieuw gezellig af met overheerlijke maaltijden en een toost op deze topreis. De laatste avond volgt er uiteraard een feestelijk afscheid.

Dag 6: Vertrek

We nemen afscheid, laten het Heliski Roemenië avontuur achter ons en nemen het vliegtuig terug naar huis.

“Standard” formule: Roemeens Pension

We verblijven in een aangenaam pension in het skigebied van Muntele Mic. Dit is een super gezellig iets waar iedereen zich direct thuis voelt. Mede door onze plaatselijke moe en va die je elke dag weer in de watten leggen. Elke ochtend wandelen we van hieruit richting de skilift die ons toegang geeft tot het gebied en waarna we tot aan de helibase kunnen skiën/snowboarden. De kamers bestaan uit één- en tweepersoonsbedden

“De Luxe” formule: Desolate blokhut

We verblijven in een desolate, rustieke blokhut in The Middle of Nowhere. Deze blokhut biedt uitzicht over de omringende bergen en valleien en beschikt over een indoor jaccuzi with a view! Bovendien is ze enkel bereikbaar per helikopter. Pick-up en Drop-off aan de accommodatie gebeuren dus met de helikopter. De accommodatie is volledig privé.

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. De gidsen waarmee we samenwerken dienen dan ook te voldoen aan onze strenge eisen. In Roemenië werken we samen met Heliski Romania, een lokale organisatie die bestaat uit erkende en gecertificeerde UIAGM (Union Internationale des Associations de Guides de Montagnes ) en AGMR (Romanian Mountain Guides Association)  gidsen. Zij beschikken met andere woorden over een uitermate goede kennis van het gebied en de vereiste expertise rond lawine safety.

Heliski Romania vliegt met een moderne Eurocopter AS350 B3 Ecureuil Helikopter. Hij is snel, veilig, comfortabel en behoort tot de beste helikoptertypes voor dit soort activiteiten. Bovendien is de helikopter zodanig ontworpen dat hij missies kan uitvoeren op grote hoogte en in de meest barre weersomstandigheden.

Veiligheidsmateriaal

Wij vragen iedere deelnemer om zelf veiligheidsmateriaal zoals een rugzak met airbaglawine pieper, schop en sonde te voorzien. Een airbag is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Evenals een helm. Indien gewenst kan je het veiligheidsmateriaal op aanvraag ter plaatse huren.

Verzekeringen

Tot slot vragen wij van iedere deelnemer een bewijs van afsluiting van een reisverzekering specifiek gericht op off-piste skiën- en snowboarden voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering met wintersport-/bijzondere wintersportdekking bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst adviseren wij jou over  het correct afsluiten van de nodige verzekering.