Jungle Surf Itacaré

Brazilië

80%
Comfort
70%
Intensiteit
80%
Avontuur

Jungle Surf Itacaré

Itacaré is een voormalig vissersdorp omringt door Atlantisch regenwoud dat zich uitstrekt tot aan de oceaan. Intussen is deze magische plek langs de zogenaamde cacao coast uitgegroeid tot een waar surfparadijs voor zowel beginnende als ervaren surfers. Jungle Surf Itacaré is een reis vol goede surf, Funky surfvibes, de meest idyllische stranden, tropisch regenwoud, leuke watervalletjes, de meest romantische zonsondergangen, hippe restaurants en barretjes en golven voor ieder niveau. Als er een plaats is waar het hele jaar door altijd wel ergens surf te vinden is voor zowel beginners, intermediates als gevorderden, dan is het Itacaré! Het is dan ook de meest consistente surfspot in Noord-Oost Brazilië met een grote variëteit aan kwalitatieve golven.

Als kers op de taart verblijven we in het surfhouse van een lokale surflegende, competitie surfer, en onze privé surfinstructeur! Zijn huis kijkt uit op Praia da Tiririca, het hoofd surfstrand van Itacaré. Dé spot voor de meer gevorderde surfers. Een beachbreak met vrij snelle golven, veel locals, en kans op mooie barrels (vooral in de wintermaanden)! Dit is dé plaats om te relaxen, te genieten van de natuur, beachlife en goede surf. De ligging op 15 minuten wandelen van het bruisend nachtleven zorgt ervoor dat je ‘s avonds lekker uit kan gaan, maar ook steeds weer kan terugkeren naar de rust en het geluid van brekende golven.

We willen jullie alvast waarschuwen , Itacaré zal gegarandeerd harten stelen. We zullen bij deze overwegen om ook een abonnementsformule op deze reis mogelijk te maken.

CIA

Comfort 80%: Je slaapt in een gezellige surfhouse voorzien van alle nodige comfort.

Intensiteit 70%: Je maakt de reis zo intens als je zelf wil, elke dag hard core surfen of genieten van the beach life, aan jou de keuze!

Avontuur 80%: Vanuit een bepaalde uitvalsbasis, verken je ongerepte gebieden en gebruik je de natuur als jouw speeltuin

Jungle Surf Itacaré

 • Groepsreis
  • 1/06/2023 – 10/06/2023 (beginner)
  • 31/08/2023 – 09/09/2023 (gevorderd)
 • min. 8 personen – max 14 personen (*)
 • 1395 € per persoon

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

(*) groepsreis gaat pas door vanaf er 8 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • Transport van en naar de luchthaven in Brazilië
 • 1 overnachting in Salvador
 • Binnenlandse vlucht Salvador-Ilheus en terug
 • 7 overnachtingen in onze surfhouse in Itacaré
 • Surftransfer van en naar het strand
 • 7x ontbijt in Itacaré
 • 6 dagen surf in Itacaré inclusief Engels sprekende surfinstructeur, surfmateriaal, foto’s en videoanalyse
 • Wildlinger reisbegeleider

EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten heen- en terug (wel op aanvraag)
 • Lunch en avondmaal
 • Reisverzekering 
 • Annulatieverzekering
 • Eventuele extra activiteiten naast surf niet vermeld onder “Inclusief”
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 
 • Visum

Jungle Surf Itacaré

Dag 1: Vliegen naar Salvador

‘s ochtends vlieg je naar Salvador waar je ‘s avonds zal toekomen. Hier zullen jullie 1 nacht doorbrengen om vervolgens de volgende ochtend een binnenlandse vlucht te nemen naar Ilheus.  

Dag 2: reizen naar Itacaré

Vandaag vliegen jullie ‘s ochtends door naar Ilheus. Hier worden jullie opgepikt op de luchthaven en rijden jullie vervolgens ongeveer 1u30 door naar Itacaré, onze eindbestemming! In de middag zullen jullie dus aankomen in Itacaré waar onze surfinstructeur jullie zal verwelkomen

Dag 3,4,5,6,7 & 8: Surf Itacaré

Geniet van 6 dagen surf, prachtige stranden, tropisch regenwoud en zo veel meer. Laat Itacaré je meeslepen op het ritme van de golven en Afro-Braziliaanse beats.

Dag 9 & 10: reizen naar België

jullie nemen de bus naar Ilheus vanwaar jullie een binnenlandse vlucht nemen naar Salvador. Hier nemen jullie vervolgens jullie internationale vlucht terug naar België, waar jullie de volgende dag, dag 10, zullen aankomen.

Jungle Surf Itacaré

Gedurende deze reis verblijven jullie in het surfhouse van onze lokale surfinstructeur, met uitzicht op het strand en de oceaan! Het huis is voorzien van een terras met zicht op de oceaan. De kamers zijn basic maar netjes en voorzien van bedden douche en toilet. Vlakbij bevinden zich een skatebowl en perfecte golven! Het bruisende centrum ligt op 15 minuten wandelen.

Hier verblijven jullie op basis van twee- of driepersoonskamers.

Jungle Surf Itacaré

Voor beginnende en intermediate surfers is er het hele jaar door overal goede surf te vinden. Ook gevorderde surfers kunnen het hele jaar door aan hun trekken komen, maar tijdens het Braziliaanse winterseizoen zijn de golven het hoogst, dat loopt van eind juni tot eind september. Voor de gevorderde surfers die opzoek zijn naar grote golven zijn deze maanden dus ideaal.

De temperatuur is er het hele jaar door aangenaam warm met in het winterseizoen een gemiddelde temperatuur van 24°C in de kustgebieden. De meest regenachtige maanden in Bahia zijn april, mei en juni. Dan mag je af en toe wel eens een fikse bui verwachten, maar al bij al valt dit heel goed mee. Het regent er nooit lang, eerder kort en krachtig. En dit is soms eerder een deugd dan dat het erg is aangezien het voor verkoeling zorgt.  Je kan maw het hele jaar door reizen naar Brazilië. Onze reizen zullen steeds plaatsvinden in Maart, April, Mei, Juni, September, Oktober of November. Dit zijn namelijk de maanden wanneer het weer het meest stabiel is en het ook minder druk is.  

Surflevel

Beginners

Deze reis is ideaal voor zowel surfers die nog nooit op een plank hebben gestaan, als surfers met al een beetje ervaring. Ook beginnende greenwave surfers kunnen perfect aansluiten op deze reis. Leer je nog rechtstaan op golven die nog niet gebroken zijn, kan je al rechtstaan op een golf die nog niet gebroken is maar struggle je nog met bijvoorbeeld de timing of het indraaien, dan is ook deze reis perfect voor jou.

Uiteraard kunnen ook gevorderde surfers aansluiten op deze reis. Weet dan wel dat de focus van onze gidsen ligt op beginnende surfers en dat we met de groep dus ook beginner stranden zullen opzoeken. Gedurende deze reis trekken we namelijk naar stranden waar de ultieme beginner vooraan in het water kan oefenen terwijl de beginnende greenwave surfer kan uitpeddelen en kan aansluiten in de line up om progressie te maken op haalbare golven. 

Onze surfinstructeurs zullen jullie in de gaten houden, je techniek bijschaven en helpen waar nodig. Gedurende deze reis zal je dus heel wat progressie maken. uiteraard staat plezier steeds centraal.  De beste surfers blijven nu eenmaal diegenen die zich het meeste amuseren.

Gevorderden

Deze reis is ideaal voor de geoefende surfer. Van intermediates die zowel linkse als rechtse golven kunnen nemen, al kunnen indroppen en indraaien tot de ver gevorderde surfers. Op deze reis analyseren en verbeteren we jouw techniek zodat je verder kan evolueren. Onze surfcoach surfte zelf jaren lang aan de Braziliaanse top, volgde intensieve trainingsprogramma’s en werkt nu zelf al jarenlang als surfcoach. Ook de techniek van gevorderde surfers zal hij dus nog kunnen bijschaven. 

Beginners kunnen niet aansluiten op deze reis aangezien de focus van onze gidsen ligt op de meer geoefende surfer. We zullen dan ook snellere en technischere golven opzoeken waar je als beginnende surfer weinig plezier aan zal beleven.