A taste of

Lapland

 
80%
Comfort
 
60%
Intensiteit
 
80%
Avontuur

A Taste Of Lapland

A Taste Of Lapland laat je proeven van het beste wat Fins Lapland te bieden heeft, en dit volledig op maat van jou en jouw reisgezelschap. Stel in samenspraak met The Wildlinger jouw reisprogramma samen en beleef een onvergetelijk avontuur in het hoge Noorden.

Als verblijfplaats kan je kiezen tussen een budgetvriendelijke hostel, houten cabin, kamer in een gezellige lodge of een intieme noorderlicht cabin. Op vlak van activiteiten is er keuze tussen hondensleetochten, rendiersleeën, sneeuwscooter safari, ijsvissen, paardrijden, sneeuwschoenwandelen, traditioneel sauna bezoek met ijswak, een bezoek aan het ijshotel,… en nog veel meer! Kortom alles is mogelijk, en dit volledig op maat!

CIA

Comfort 80%: Je slaapt in een gezellige, comfortabele verblijfplaats dat we in samenspraak voor jou uitkiezen.

Intensiteit 60%: Je stelt je eigen reisprogramma samen, zo intensief als je zelf wil.

Avontuur 80%: Vanuit een bepaalde uitvalsbasis, verken je ongerepte gebieden en gebruik je de natuur als jouw speeltuin.

A Taste Of Lapland

  • PERIODE op aanvraag
  • AANTAL PERSONEN op aanvraag
  • KOSTPRIJS op aanvraag

Bezorg ons je wensen via de “Bestel” knop en vul het vrijblijvend aanvraagformulier in met jouw reisdetails. Wij contacteren je dan zo spoedig mogelijk met een voorstel op maat!

A Taste Of Lapland

Hier alvast een voorbeeld van hoe jouw “Taste Of Lapland” er kan uitzien.

Dag 1: Vertrek

Op dag 1 vliegen jullie naar Kittila in Fins Lapland. Afhankelijk van jullie keuze nemen jullie na aankomst op de luchthaven de bus of worden jullie opgehaald door een taxi die jullie vervolgens naar de accommodatie zal brengen. Afhankelijk van de aankomsttijd kan je je rustig installeren en heb je tijd om het dorp te verkennen.

Dag 2: Op verkenning

Aan de hand van onze infobundel heb je vandaag tijd om de streek rustig te verkennen. Strek de benen, maak een leuke wandeling en ontdek alvast alle mogelijkheden voor de komende dagen.

Dag 3: Husky tocht

Tijd om erin te vliegen. Vandaag doen we de activiteit met de hoogste aaibaarheidsfactor. We brengen namelijk een bezoek aan een husky farm en trekken er zelf op uit met de sledehonden! Per twee beman je een traditionele slee die door dol enthousiaste huskies vooruit wordt getrokken. We doen een tocht van ongeveer 25 km doorheen het prachtige besneeuwde landschap. Hierna genieten we van warm berry juice bij het kampvuur, kunnen jullie foto’s nemen met de huskies en vragen wat jullie altijd al wilden weten. Dit alles zal ongeveer een halve dag in beslag nemen.

Dag 4: Sneeuwscooter safari

Wie houdt van motoren en snelheid zal op deze activiteit aan zijn trekken komen! Per twee (of op aanvraag alleen) op een sneeuwscooter trekken we door de magische bossen en moerasachtige omgeving van Äkäslompolo. Na een korte introductie over hoe alles precies werkt stappen we op, starten we de motoren en rijden we onder professionele begeleiding door winterwonderland. Ergens onderweg koken we samen met de gids ons middagmaal op een open vuur, waarna we weer verder trekken. We leggen om en bij de 70km af en zijn zo een hele dag op weg.

Dag 5: Sneeuwschoenwandeling

Verken de omgeving op een uitdagende sneeuwschoenwandeling! Onder leiding van een ervaren gids trek je de ongerepte natuur in, kom je alles te weten over de lokale fauna en flora en geniet je van prachtige vergezichten. Ervaar de stilte en snuif de frisse buitenlucht op. Volg de sporen van eekhoorns, hazen, vossen, rendieren en… geniet. Ook vandaag zijn we een hele dag onderweg en koken we onze lunch boven een open vuur.

Dag 6: Rendierboerderij & Snowvillage

Na enkele intense dagen is het tijd om wat rustiger te genieten. Met de bus rijden we naar de rendierboerderij. Eens aangekomen, ontmoeten we de eigenaars van de boerderij die ons een rondleiding zullen geven en onderdompelen in de magische rendiersfeer. Na een tocht in de slee getrokken door een rendier, en het voeden van de rendieren zitten we nog even samen met een tas koffie of thee en luisteren we naar de verhalen over het leven als Sami. Hierna rijden we door naar Snow Village. Dit is een groot ijshotel dat bestaat uit verschillende met ijssculpturen gedecoreerde hotelkamers, een ijsrestaurant, diverse ijs en sneeuw sculpturen, een kapelletje en een heuse ijsbar. We sluiten ons bezoek af met een kom voedzame soep in het ijsrestaurant. Dit alles zal ongeveer een halve dag in beslag nemen.

Dag 7: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag waarop jullie extra activiteiten kunnen inplannen, of er zelf op uit kunnen trekken. Paardrijden, wandelen, fatbiken, ijsvissen, skiën, langlaufen… Alles is mogelijk. Bovendien kan je ook altijd een Noorderlicht safari of bezoek aan sauna met ijswak boeken!

Dag 8: Terug naar huis

Na een onvergetelijk avontuur in Lapland, en wie weet zelfs een magisch moment met het Noorderlicht, trekken jullie weer naar huis. 

A Taste Of Lapland

Op vlak van verblijfplaats zijn er verschillende mogelijkheden naar gelang jullie wensen en budget. Dit gaande van een budgetvriendelijke hostel, tot een gezellige houten cabin, een kamer in een super leuke lodge of een heuse Noorderlicht- “dome” of “cabin” met glazen wand die uitzicht biedt op een prachtige hemel met hopelijk het Noorderlicht!