Last Frontier

Heliski Canada

90%
Comfort
80%
Intensiteit
90%
Avontuur
Video afspelen

Last Frontier Heliski Canada

“Last Frontier Heliski Canada” dat is skiën en snowboarden in kleine groep, in het grootste heliskigebied ter wereld! Een ongerepte wildernis van maar liefst 10.100 km² in Northern British Columbia, met gemiddeld 15m tot 25m sneeuw per jaar! We nemen je mee naar het einde van de wereld voor mind blowing tree runs, panoramische gletsjer afdalingen, stijle lijnen in alpine terrein en alles daartussen. Kortom voor ieder wat wils! Bakken sneeuw in combinatie met een zeer Noordelijke ligging, dat zorgt bovendien voor datgene waar we allemaal zo naar hunkeren,… dikke vette poeder runs!!!

Benieuwd naar het terrein? Bekijk dan hier de informatieve video over het terrein waarin je zal skiën/snowboarden: Episode 3: Terrain

Voor deze reis zijn wij de trotse exclusieve Belgische partner van “Last Frontier Heliskiing“. Een kleine heliski-operator gelegen in het meest Noordelijke punt van Canada, die beschikt over een prachtige lodge in de “Skeena Mountains” en een hotel op de grens met Alaska in de “Coast mountains” . Dit wil zeggen dat je bij The Wildlinger dezelfde prijs betaald als wanneer je rechtstreeks bij “Last Frontier” zou boeken. Alleen krijg je er bij ons alle ondersteuning in het Nederlands gratis bij! Wij zorgen namelijk voor alle informatie, het contact, beantwoorden al jouw vragen en bovendien kan je gewoon aan ons in euro betalen. Meer te weten komen over onze partner? Check hun website hier: https://www.lastfrontierheli.com/ .

Waarom Last Frontier? Desolaat en ongerept terrein, bakken sneeuw, comfortabele unieke accommodatie, maaltijden waarvan je zal watertanden, heliskiën in kleine groepen (max 4p per heli), professionele toegewijde gidsen en crew, een hoog veiligheidsniveau, meer dan 1000 mogelijke runs…

Benieuwd naar het lokale Last Frontier heliski team dat jullie zal ontvangen? Bekijk dan hier de informatieve video over het team: Episode 6: The team

CIA

Comfort 90%: je slaapt in een gezellige en kwaliteitsvolle lodge of hotel (afhankelijk van de locatie die je kiest), voorzien van alle nodige luxe en comfort.

Intensiteit 80%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede basisconditie vereist is. Dit wil zeggen dat je ca. 2x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent.

Avontuur 90%: Vanuit een bepaalde uitvalsbasis, verken je ongerepte gebieden en gebruik je de natuur als jouw speeltuin.

Last Frontier Heliski Canada

 • Winterseizoen 2022-2023: VOLZET
 • Winterseizoen 2023-2024 & 2024-2025: OPEN
 • Periode afhankelijk van beschikbaarheid en enkel op aanvraag
 • Min. 1 persoon – max 12 personen
 • Prijzen vanaf € 7000 pp afhankelijk van verblijfplaats, periode en het gewenste heliski pakket

INCLUSIEF

 • Slechts 3 groepen van 4 personen per A-star B2 helikopter
 • Accommodatie op basis van 2-persoonskamers
 • 3 maaltijden per dag gedurende het verblijf in Bell 2 Lodge of Ripley Creek
 • Engels sprekende lokale gidsen (ACMG, UIAGM of CSGA gecertificeerd)
 • Het gebruik van veiligheidsmateriaal (walkie talkie, bieper, ABS rugzak, sonde en schop)
 • Ski- en snowboardmateriaal (op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid)
 • Transfer van Terrace  of Smithers naar Bell 2 Lodge of Ripley Creek Inn. en terug
 • freeride gebied van 10.100 km²
 • x-aantal verticale meters / dag (afhankelijk van weersomstandigheden en het gekozen pakket)

*PS: Ieder jaar organiseren we 2 lawinecursussen in België (1u30 theorie + 1u30 praktijk) waar u als deelnemer van deze reis gratis aan kan deelnemen. Hou onze nieuwsbrieven en sociale media in de gaten voor meer info betreffende de data van deze cursussen.

EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten (wel op aanvraag)
 • Binnenlandse vluchten (wel op aanvraag)
 • Eventueel verblijf tijdens het reizen in Vancouver, Smithers of Terrace (wel op aanvraag)
 • Reisverzekering met extra off-piste verzekering (verplicht) (mogelijk op aanvraag)
 • Annulatieverzekering (mogelijk op aanvraag)
 • Ski- en snowboardmateriaal
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 
 

Last Frontier Heliski Canada

Etappe 1: The journey

Op de eerste dag vliegen jullie vanaf België of Nederland met een internationale vlucht naar Vancouver in Canada. Hier zullen jullie overnachten om dan de volgende dag door te vliegen. De volgende dag vliegen jullie nog ca. 1u30 door naar Smithers of Terrace. Hier kunnen jullie afhankelijk van jullie wensen 1 of meerdere dagen overnachten. Wensen jullie hier niet te overnachten dan worden jullie direct opgehaald door de lokale organisatie. Vanaf de luchthaven is het dan nog ongeveer 4u rijden naar jullie eindbestemming. Hier zullen jullie uiteindelijk met open armen onthaald worden!

Bekijk hier de informatieve video over de locatie en hoe er te geraken: Episode 1: location

Etappe 2: Heliski Adventure

Afhankelijk van het gekozen pakket genieten jullie van 4, 5, 7 of 10 heliskidagen in Bell 2 Lodge of  Ripley Creek Inn. in Northern British Colombia! 

Bekijk hier de informatieve video over hoe een heliskidag er ongeveer uitziet: Episode 4 : Day in the life

Etappe 3: Back Home

Tijd om afscheid te nemen en om met ongelooflijke herinneringen aan Last Frontier Heliski Canada terug huiswaarts te keren. Alles verloopt nu in omgekeerde volgorde. Jullie worden afgezet op de luchthaven van Smithers of Terrace waar jullie afhankelijk van de vluchten en jullie wensen al dan niet overnachten om vervolgens door te vliegen naar Vancouver. Hier zullen jullie afhankelijk van jullie wensen één of meerdere dagen overnachten om vervolgens weer terug te vliegen naar België of Nederland. 

Last Frontier Heliski Canada

Bekijk hier de informatieve video over hoe de verblijfplaatsen eruitzien: Episode 2: Lodging

Bell 2 Mountain Lodge

36 gasten/ houten lodges/ desolaat en off-grid

Deze heliski lodge is een off-grid dorp speciaal gebouwd om te heliskiën. Bell 2 lodge bevindt zich in de ongerepte wildernis diep in de Skeena Mountains en is een plaats waar verfijnd comfort en de wilde roep van het bergleven samenkomen. Verblijven doe je in knusse blokhutten uitgerust met speksteenkachels en comfortabele bedden. Als je gelukt hebt, kan je elanden spotten aan de nabijgelegen rivier. Verder bestaat dit gezellige dorp uit een hoofdlodge met bar, restaurant, souvenirwinkel, receptie en materiaalruimte met drooghok. Om te ontspannen kan je genieten van een hot tub en sauna, fitness center en speelkamer. Het heliplatform bevindt zich eveneens in het dorp. Verder is er ook de mogelijkheid om een sneeuwschoenwandeling te maken, te fatbiken, om te crosscountry skiën, boogschieten of kleiduifschieten.

Ripley Creek Inn

24 gasten/ authentiek hotel in het dorp Stewart / op de grens met Alaska

Het historische mijnstadje Stewart heeft een hart van goud, hoewel zijn rijkdom tegenwoordig te vinden is in avonturen van een andere soort. Hier, op de grens met Alaska en gelegen aan de kust, is het landschap dramatisch. Het bestaat uit gletsjers en steile, met sneeuw bedekte toppen die oprijzen langs het Portland Canal, een zoutwaterfjord dat zich 114 km uitstrekt tot in de Stille Oceaan. De overvloed aan ruig terrein van het gebied vormt het zuidelijke deel van onze speeltuin, en minder dan 300 lokale bewoners noemen het hun thuis, waaronder Last Frontier. Stewart bestaat uit een mengelmoes van funky historische gebouwen die nieuw leven werden ingeblazen. Er is ruimte voor maximaal 24 gasten die kunnen verblijven in kamers variërend tussen het huis van een goudzoeker, een oude kledingwinkel – of zelfs een voormalig bordeel. Deze unieke heliski bestemming beschikt over de ruwe essentials zoals een hot tub en sauna om de spieren los te maken, en soulvol eten dat aan de overkant van de straat wordt geserveerd in het Bitter Creek Cafe. Tevens ook de bar. Verder kan je er de fiets nemen om alle kleine straatjes te leren kennen, het museum bezoeken of je kan zelfs zomaar de grens oversteken naar Alaska! 

 

Last Frontier Heliski Canada

Bekijk hier de informatieve video met betrekking tot de veiligheidsvereisten: Episode 5: Safety

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. De gidsen waarmee we samenwerken zijn dan ook uiterst professioneel en beschikken over de nodige lokale en internationale certificaties, nemen op regelmatige basis deel aan veiligheidscursussen en zijn doorwinterde freeriders. Iedere heliski groep zal bestaan uit 4 skiërs/snowboarders en 1 gids. De groepen zijn dus klein en zo behouden we een overzicht over de volledige groep.

Veiligheidsmateriaal

Daarnaast voorzien wij ook iedere deelnemer van het nodige veiligheidsmateriaal zoals een ABS rugzak met float systeem, lawine pieper, schop en sonde en is er contact tussen gidsen en helikopters en beschikken zij over een goed bereik waardoor in het geval van een eventueel ongeluk onmiddellijk hulp kan worden gevraagd.

Verzekeringen

Tot slot vragen wij van iedere deelnemer een bewijs van afsluiting van een reisverzekering specifiek gericht op off-piste skiën- en snowboarden in Canada voor de volledige periode van de reis. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst helpen wij jou bij het vinden van een correcte verzekering.

Last Frontier Heliski Canada

Beide lodges hebben hun eigen niveau vereisten. We zetten alle verschillen evenals het vereiste ski/snowboard level even naast elkaar.

Bell 2 Lodge

 • Terrein geschikt voor zowel sterke gemiddelde tot ervaren en zeer ervaren skiërs en snowboarders.
 • Afgelegen locatie in het Skeena-gebergte.
 • Op maat gebouwd heliski-dorp met gezellige blokhutten.
 • Heliplatform ter plaatse, groepen vertrekken over het algemeen vanuit de lodge, of op 10-20 minuten rijden naar het noorden of zuiden van de lodge.
 • Ligt in het midden van het heliskigebied waardoor heliski mogelijk is in alle richtingen.
 • Torenhoge pieken, wijd open kommen, gletsjers, natuurlijke open plekken, tree runs – alles wat je wilt is hier.
 • Mogelijkheden voor bebost terrein in de buurt van de lodge bij ongunstig weer.
 • Langer seizoen = meer tourmogelijkheden in het voorseizoen.
 • Volledig off-the-grid, satelliettelefoon en standaard internet is jouw enige verbinding met de buitenwereld.
 • Downtime = sneeuwschoenwandelen, fatbiken, langlaufen en lokale fauna spotten.
 • Maximaal 36 gasten per week.

Ripley Creek

 • Terrein is enkel geschikt voor zeer ervaren skiërs en snowboarders. 
 • Gevestigd in de grensstad/dorp Stewart, BC.
 • Funky, rustiek hotel in het hart van een oud mijndorpje.
 • Heliplatform in het dorp, tweede en derde groep rijden ‘s ochtends 15-40 minuten naar de opstelplaatsen voor helikopters.
 • Skiën en snowboarden in de Coast Mountains bij de Alaskan Panhandle.
 • Zeer uitdagend terrein bestaande uit epische treeruns tussen stok oude bomen en enorme gletsjerafdalingen.
 • Minder “slecht weer terrein” dichtbij, maar genoeg mogelijkheden wat verder van de stad.
 • Gemiddeld 30% meer sneeuw = diepe dagen.
 • Je blijft verbonden via een mobiele service en middelsnel internet in Stewart.
 • Downtime = museumbezoeken, kampvuuravonden, kleiduifschieten en een stapje zetten in Alaska.
 • Maximaal 24 gasten per week.
Last Frontier Heliski Canada The Wildlinger