Beklimming

Mont Blanc

80%
Comfort
90%
Intensiteit
80%
Avontuur

Beklimming Mont Blanc

Beklim de Mont Blanc, het dak van Europa! Mont Blanc, het is een naam als een klok die een enorme aantrekkingskracht uitoefent op klimmers van over de hele wereld. Wij maken het nu ook mogelijk voor jou. De Mont Blanc ligt op de grens tussen Frankrijk en Italië en is met zijn 4808 meter de hoogste berg van de Alpen, en de hoogste berg van West-Europa. De Mont Blanc beklimmen is een droom voor velen, het is een top waar je ooit eens op wil staan. Bovendien is het een top die, mits de juiste voorbereiding, training, begeleiding en een flinke dosis doorzettingsvermogen, ook haalbaar is voor mensen met weinig ervaring in de bergsport. Desondanks is de beklimming niet zonder gevaar en dien je goed voorbereid aan deze reis te beginnen! Wij zorgen daarom voor een compleet reisprogramma voorzien van een uitgebreid voorbereidingsprogramma en acclimatisatietochten ter plaatse. 

Voorbereidingsprogramma

De Mont Blanc beklimmen is niet zonder risico. Een goede voorbereiding, zeer goede conditie en lichaamscoördinatie zijn noodzakelijk om deze beklimming tot een goed einde te brengen.

In samenwerking met Sofie Lenaerts en Fisiotics bereiden we jullie voor op dit onvergetelijk avontuur. Aan de hand van het voorbereidingsprogramma leer je de groep kennen en word je zowel fysiek als mentaal klaargestoomd voor deze intense maar onvergetelijke ervaring, waarbij je jezelf zal overstijgen. Zie tap “voorbereiding” voor meer info.

CIA

Comfort 80%: Je slaapt in een comfortabele Chalet in Chamonix en in refuges (berghutten) gedurende de beklimming.

Intensiteit 90%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een heel goede conditie vereist is. Dit wil zeggen dat je minstens 2x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent.  

Avontuur 80%: Je beklimt de hoogste berg van de Alpen onder leiding van ervaren gidsen.

Beklimming Mont Blanc

 • Editie 1: 24/06/2023 – 02/07/2023 (Nog 2 plaatsen!)
 • Editie 2: 02/07/2023 – 10/07/2023 (Volzet)
 • € 3195 per persoon
 • Minimum 8 en maximum 8 personen(*)

(*) De beklimming gaat enkel door wanneer er exact 8 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • Voorbereidingsprogramma in België bij Fisiotics (zie tab voorbereiding voor meer info)
 • Verblijf van 8 nachten in een chalet in Chamonix (Stel dat er iemand om een bepaalde reden geblesseerd raakt, ziek wordt of dergelijke meer waardoor die niet mee kan naar de top, dan kan deze persoon indien gewenst wel nog ter plaatse blijven en genieten van onze chalet in het bijzijn van de Wildlinger reisbegeleider.)
 • 1 overnachting half pension in refuge (Albert 1   of andere)
 • 2 overnachtingen half pension in één van de refuges op Mont Blanc (Goûter of Tête Rousse)
 • Acclimatisatieprogramma in Chamonix en omgeving onder leiding van ervaren lokale Engels sprekende gidsen (ratio 1:4)
 • Beklimming Mont Blanc onder leiding van ervaren lokale Engels sprekende gidsen (ratio 1:2)
 • Liftpassen
 • 1 Wildlinger reisbegeleider die meereist om alles in goede banen te leiden en die zorgt voor sfeer en gezelligheid in de Chalet (deze gaat niet mee op de beklimmingen)
 • T-shirt als herinnering aan deze reis
 • Permits
 • Briefing op bestemming

EXCLUSIEF

 • Maaltijden in de chalet in Chamonix: we leggen samen een pot voor eten en drinken in onze chalet in Chamonix. We koken allemaal samen. Wildlinger begeleider zal dit allemaal mee in goede banen leiden.
 • Eventueel restaurant de laatste avond.
 • Lunch en snacks in de berghutten
 • Klimmateriaal: zowel op de voorbereiding als ter plaatse zullen jullie klimmateriaal nodig hebben. Meer info hierover bezorgen we jullie op de eerste infosessie.
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering (Verplicht! zie tab “veiligheid”)
 • Annulatieverzekering (aangeraden)

Beklimming Mont Blanc

Om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden, zal de reis zelf 9 dagen duren. Het plaatselijk programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Verwelkoming

Jullie reizen zelf naar Chamonix, waar jullie welkom zijn in onze Chalet vanaf 18u. We dineren gezellig samen en bespreken de planning voor de komende dagen.* 

Dag 2: Crampon en ijsbijl technieken (gidsratio 1:4) 

We nemen vandaag de lift naar Aiguille de Midi en vervolgens naar Skyway. Hier trainen we onze crampon en ijsbijl techniek waarna we ofwel naar Col de Marbre of Col des Entreves wandelen en terug. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de condities van de gletsjer kan het ook zijn dat we in plaats van het bovenstaande, de Vallee Blanche traverse doen.*

Dag 3: Acclimatisatietocht, touwtechnieken en crevasse rescue (gidsratio 1:4)

We nemen de lift naar Le Tour en verder naar Autannes waarna we onze wandeling starten naar Albert 1 hut. Hier kunnen we lunchen waarna de namiddagtraining begint. De namiddagtraining bestaat uit touwtechnieken, crevasserescue, etc. We overnachten vervolgens op hoogte in Refuge Albert 1.*

Dag 4: Acclimatisatietocht (gidsratio 1:4)

We vertrekken vanuit refuge Albert 1 en beklimmen ofwel Aiguille du tour ofwel Tête Blanche. Vervolgens keren we terug naar de refuge en dalen we weer helemaal af tot in het dal.*

Dag 5: Rustdag

Vandaag zijn jullie heel de ochtend vrij om goed uit te rusten voor de beklimming van Mont Blanc. In de middag pakken we samen met de gidsen onze rugzakken, overlopen we de volgende dagen, en herhalen we kort nog enkele technieken.*

Dag 6: Aanloop Mont Blanc (gidsratio 1:2)

Vanuit het plaatsje Les Houches nemen we het kabelbaantje omhoog om vervolgens over te stappen op de Tramway du Mont Blanc. Vanaf het Nid d’Aigle (adelaarsnest) begint onze beklimming naar Refuge de Tête Rousse op 3167m, of naar Refuge De Goûter 3835m, afhankelijk van welke refuge we hebben kunnen reserveren. We overnachten in één van deze refuges.*

Dag 7: Toppoging Mont Blanc (gidsratio 1:2)

We vertrekken vanuit onze refuge en gaan voor de top! Dit is het moment waar we zo voor gewerkt hebben. Na onze toppoging dalen we weer af naar Refuge de Goûter of Refuge De Tête Rousse, waar we opnieuw de nacht doorbrengen.*

Dag 8: Afdalen Mont Blanc (gidsratio 1:2)

We dalen af van aan onze refuge en keren terug naar onze chalet in Chamonix. Hier volgt een feestelijk afscheidsdiner na hopelijk een geslaagde beklimming van Mont Blanc!*

Dag 9: Afscheid

Na het ontbijt keert iedereen terug naar huis met een rugzak vol herinneringen aan de beklimming van Mont Blanc.*

*Let op: Dit programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden, conditie van de groep, en algemeen geldende regels op dat moment. Het werkelijk programma en de slaapplaatsen kunnen dus verschillen van hetgeen hierboven beschreven wordt. Wanneer bepaalde aspecten van deze reis niet kunnen doorgaan, gaan wij in samenspraak met de gidsen opzoek naar evenwaardige alternatieven.

Veiligheid primeert altijd. Als de gids beslist dat het onmogelijk is om naar de top te gaan om eender welke reden, dan wordt dit ook gerespecteerd. We doen er alles aan om de top te bereiken maar kunnen niet garanderen dat iedereen ook effectief de top zal halen. Uiteraard zorgen we wel voor een onvergetelijke ervaring!

Beklimming Mont Blanc

Inbegrepen in onze pakketprijs is het voorbereidingsprogramma onder leiding van Stef Maginelle.

Start voorbereidingsprogramma
Het voorbereidingstraject zal starten ca. februari 2023   en duurt tot het vertrek naar Mont Blanc eind juni/begin juli. Hiervoor werken we samen met Fisiotics (www.fisiotics.be), Frederik Wouterslaan 21 te Kampenhout. Training en screening worden uitgevoerd door Stef Maginelle ( beklom ondermeer Everest 8848m, Gasherbrum I 8069m en Gasherbrum II 8035m ).

Inhoud
– Fit-screening: alles begint met de Fit-screening om te zien welke de sterke & de zwakkere punten zijn van elke deelnemer. Deze screening test zowel de cardiovasculaire conditie, de corestability en de spierkracht.

– Hoogte-test: omdat we tot op een hoogte van 4808m zullen trekken, is een hoogte-test onmisbaar om de hoogtetraining (hypoxietraining) verder op te baseren.

-Hypoxietraining: Om onze slaagkansen nog te verhogen gaan we ons lichaam voorbereiden op inspanningen op hoogte. Door te trainen met verminderde zuurstof, en zo de condities op hoogte te simuleren, kunnen onze spieren al wennen aan het leveren van energie bij verminderde zuurstof. Op deze manier verkleinen we de nodige acclimatisatieperiode, en verhoogt ook meteen onze slaagkans!

– Workshops: aangezien we goed voorbereid willen vertrekken op deze reis voorzien we 2 workshops. Tijdens de eerste workshop krijgt u advies over de voorbereiding & trainingen. In de 2de workshop gaan we meer praktisch gericht uitleg geven en alpiene technieken oefenen in Aspen.

-Groepstraining: Omdat een groepsgeest in een gezond lichaam past, voorzien we maandelijks een groepstraining aangepast aan het beoogde doel. We houden rekening met de mogelijke corona-maatregelen en zullen daarom de nodige flexibiliteit aan de dag leggen.

Inclusief
– FIT screening
– Hoogte test
– 8 hypoxietrainingen
– Trainingsadvies
– 2 workshops
– 4 groepstrainingen

Optioneel
– Individueel trainingsschema
– Voedingsadvies

Beklimming Mont Blanc

Chalet en refuges

We verblijven in een chalet in Chamonix die we gebruiken als uitvalsbasis voor de verschillende tochten. Daarnaast verblijven we ook in verschillende refuges tijdens de acclimatisatietochten en de effectieve beklimming van Mont Blanc. Het bovenstaande is op basis van twee- of meerpersoonskamers.

Beklimming Mont Blanc

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. De lokale gidsen waarmee we samenwerken zijn voorzien van de nodige kwalificaties en beschikken over een uitermate goede kennis van het gebied en de vereiste expertise om dit soort trektochten/beklimmingen en expedities te begeleiden. Tijdens de acclimatisatietochten werken we met een gidsratio 1:4, de effectieve beklimming is een gidsratio 1:2.

Verzekeringen

Tot slot vragen wij iedere deelnemer om een reisverzekering af te sluiten voor de volledige periode van de reis. Deze reisverzekering is verplicht!

Verzekering trekking (onder 6000m): Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering bij Allianz of de verzekering van NKBV of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn. Indien gewenst adviseren wij jou over  het correct afsluiten van de nodige verzekering.