E-Mountainbike

Noord-Macedonië

80%
Comfort
60%
Intensiteit
80%
Avontuur

Noord-Macedonië

Dit is een E-Mountainbike reis in Noord-Macedonië, nog vrij onbekend gebied binnen Europa dat met een mix aan bergen, nationale parken en hoogvlaktes een ware speeltuin vormt voor de outdoor avonturier. Ook op vlak van mountainbike is Noord-Macedonië vrijwel maagdelijk terrein. De rijke cultuur, prachtige landschappen en authentieke dorpjes vormen het echter tot een top bestemming om met de mountainbike te doorkruisen. Deze mountainbikereis brengt je niet alleen doorheen prachtige landschappen, ze zorgt er ook voor dat je in aanraking komt met de lokale cultuur en gebruiken van het land.

Het traject varieert van gravel roads tot asfalt en eenvoudige single trails. Het gebruik van E-mountainbikes maakt het tot de ideale reis voor iedere beginnende mountainbiker, of mountainbiker die geniet van eenvoudige vloeiende lijnen. Een minimale mountainbike ervaring is natuurlijk wel vereist om optimaal te kunnen genieten van deze tocht doorheen Noord-Macedonië.

CIA

Comfort 80%: Je slaapt in comfortabele  hotelletjes.

Intensiteit 60%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een minimale basisconditie vereist is. Dit wil zeggen dat een basis fietsconditie genoeg is om deze reis te kunnen maken. Met de E-bike bepaal je zelf hoe intens je het maakt afhankelijk van de gewenste trapondersteuning.

Avontuur 80%: Je trekt rond in een actief outdoor-programma en je ontdekt een land vanop de mountainbike, maar je kan terugvallen op het nodige comfort en bepaalde faciliteiten.

NOORD-MACEDONIE

 • 26/08/2023 – 02/09/2023
 • min. 8 personen – max 10 personen (*)
 • 1595 € per persoon

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

(*) gaat pas door vanaf er 8 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • 7 overnachtingen in comfortabele accommodatie
 • 3 maaltijden / dag
 • Huur E-mountainbikes van goede kwaliteit
 • Gecertificeerde Engels sprekende lokale gidsen
 • 1 gids van The Wildlinger
 • Transport ter plaatse (ook van en naar de luchthaven) 
 • Toegang tot Nationale Parken

EXCLUSIEF

 • Vluchten heen- en terug Skopje Macedonië (wel op aanvraag)
 • Reisverzekering 
 • Annulatieverzekering
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 

Dag 1: Popova Sapka

Op de eerste dag vliegen we naar Skopje Alexander the Great Airport in Noord-Macedonië, waar we worden opgewacht door onze lokale gids die ons vervolgens naar Popova Sapka brengt. Hier krijgt iedereen de tijd om zich te installeren en om nog even te ontspannen in de bar en spa van het Scardus hotel vooraleer het avontuur losbarst. We prepareren de E-Mountainbikes zodat we de volgende dag vlot kunnen vertrekken, overlopen de weekplanning en genieten van een heus verwelkomingsdiner.

Dag 2: Lower Leshnica

Na het ontbijt start onze mountainbiketocht onmiddelijk aan het hotel. We klimmen tot op 2000 meter hoogte en dalen af via een leuke single trail tot diep in de bossen van de Shar Mountains. Vervolgens slaan we een dirt road in die ons meeneemt doorheen één van de mooiste valleien in Macedonië, de vallei van Lower Leshnica. Dit is dan ook de ultieme locatie voor een heuse picknick! Een kleine wandeling brengt ons vervolgens tot aan de Krivoshija waterval, bekend voor de rotsformatie die deze waterval creëert. Na deze korte wandeling fietsen we verder langsheen pittoreske dorpjes en bergriviertjes. Tot slot worden we opgepikt en verplaatsen we ons naar Mavrovo National Park, waar we de nacht zullen doorbrengen.

Dag 3: Mavrovo National Park

We springen aan ons hotel meteen op de mountainbike voor een tocht die ons eerst door de villazone brengt langsheen één van de grootste artificiële meren in Macedonië. Vervolgens rijden we doorheen dennen- en beukenbossen, en krijgen we een zicht op het authentieke Macedonië. Verlaten dorpen die in de zomer weer tot leven komen met traditionele schapenherders en imkers. Onze gids zal ons dan ook meer vertellen over de “Brsjaks”, de voormalige inwoners van deze intussen verlaten dorpen. Tot slot genieten we van een traditionele lunch, waarna we terugkeren naar ons hotel voor een diner een klein lokaal familie restaurant

Dag 4: Highlands & Cheese tasting 

Na het ontbijt rijden we richting Leunovo, een dorp naast Mavrovo Lake. Daar slaan we een dirt road in die kronkelt doorheen dennen- en beukenbossen richting de prachtige “highlands” van Noord-Macedonië! Pittoreske weilanden met vergezichten tot aan de grenzen met Albanië en Kosovo zullen hier monden doen openvallen. Op de weg hier naartoe kan je genieten van een “cheese tasting” in één van de lokale schapen boerderijen. Vervolgens rijden we verder richting het grondgebied van de “Miyaks”, waarvan er nog slechts enkele leven in het zo goed als verlaten dorp Lazaropole. Hier zullen we ook de nacht doorbrengen. 

Dag 5: Lake Ohrid

Vandaag starten we met een korte transfer naar het begin van onze nieuwe route aan het bekende meer van Ohrid. Door UNESCO beschermd natuurlijk en cultureel erfgoed. We starten onze tocht in Vevchani, een dorp gekend voor zijn architectuur en prachtige bron. We vervolgen onze weg over de Yablanica mountain, een levendige, weinig bezochte berg vol kleine riviertjes en graslanden afgewisseld met hoge bossen. Langs de kant van Albanië is dit gebied nationaal park en bovendien geeft het ons één van de mooiste uitzichten over het meer van Ohrid. We rijden tot aan het hoogst gelegen dorp op deze berg en rijden vervolgens parallel met de grens van Albanië over een adembenemende bergrug waar je ook weer zal kunnen genieten van mooie vergezichten! Vervolgens dalen we weer af tot aan “Lake Ohrid” waar we zullen eten in een lokaal visrestaurant en waar je een verfrissende duik kan nemen in het water.  Slapen doen we in Ohrid.

Dag 6: Herbronnen

Vandaag is een eenvoudige rit die doorgaans over asfaltwegen loopt. We rijden doorheen kleine vissersdorpen en mooie lagune-achtige stranden tot aan het IX-eeuwse St. Naum klooster. Hier staan we even stil bij de geschiedenis van de regio en bezoeken we de bron van de “Brim” rivier. Een netwerk van onderwaterbronnen die uitmonden in een grote lagune. Op de weg terug lunchen we in een traditioneel visrestaurant en genieten we van een leuke laidback middag aan het water. In de namiddag kan je ook nog genieten van wat vrije tijd in Ohrid zelf. Ook vandaag brengen we de nacht door in Ohrid. 

Dag 7: Galichica National Park

Deze laatste dag mountainbiken we in het Galichica National Park. Dit Nationaal park maakt dele uit van de UNESCO beschermde “Ohrid lake biodiversity region”. Het is de thuis van een grote verscheidenheid aan wildlife. We fietsen doorheen de valleien van Galichica, genieten van een huisbereide lunch in een traditioneel guesthouse. Tot slot dalen we terug af richting Ohrid. Eens aangekomen verplaatsen we ons naar Skopje waar we onze laatste nacht doorbrengen om de volgende ochtend weer naar huis terug te keren. 

Dag 8: Afscheid

We ontbijten samen en vervolgens worden jullie afgezet op de luchthaven om naar huis terug te keren.

 

Hotelletjes

We verblijven telkens in comfortabele hotelletjes waaronder ook twee 4-sterrenhotels. Wat de slaapplaatsen betreft kan je dus steeds vertrouwen op alle nodige luxe en comfort. We trekken rond dus je zal slapen in verschillende hotels die verschillen op vlak van authenticiteit en luxe, maar stuk voorstuk voorzien in voldoende basis comfort en die je telkens weer met een eigen charme zullen verwelkomen.

Mountainbike Level

Het traject varieert van gravel roads tot asfalt en eenvoudige single trails. Het gebruik van E-mountainbikes maakt het tot de ideale reis voor iedere beginnende mountainbiker, of mountainbiker die geniet van eenvoudige vloeiende lijnen. Een minimale mountainbike ervaring is natuurlijk wel vereist om optimaal te kunnen genieten van deze tocht doorheen Noord-Macedonië.

We rijden met een dagrugzak en een shuttle bus brengt ons en/of onze overige bagage van de ene naar de andere accommodatie. Afhankelijk van de omstandigheden en de etappe  stijgen we tussen de 550 en 1250 meter per dag en dalen we tussen de 550 en 1350 meter per dag. De dagelijkse etappes variëren tussen de 34 km en 58 km per dag

Gidsen

We werken samen met professionele mountainbike gidsen die er voor zullen zorgen dat je je op en top zal amuseren gedurende de E-mountainbike reis in Noord-Macedonië. Daarnaast boosten ze ook jouw mountainbike level en skills. De focus van deze reis ligt op leuke en eenvoudige routes, doorheen mooie landschappen met een snuifje cultuur en gastronomie.

Benodigdheden

 • Fietskledij
 • Regenkledij
 • Dagrugzak &  drinkfles
 • Goggle of zonnebril

De exacte materiaallijst volgt na boeking. 

Verzekeringen

Tot slot vragen wij iedere deelnemer een reisverzekering af te sluiten voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst adviseren wij jou over  het correct afsluiten van de nodige verzekering.