All Mountain Mountainbike

Zuid-Afrika

 
80%
Comfort
 
80%
Intensiteit
 
80%
Avontuur

Zuid-Afrika

Mountainbike Zuid-Afrika bestaat uit een week vol gevarieerde bike fun in het decor van verschillende mountainbike wedstrijden, namelijk Capetown, Stellenbosch en Grabauw in Zuid-Afrika. De reis bestaat uit vroege mountainbikeritten tot de middag, om het heetste van de dag te vermijden. In de namiddag voorzien we dan een rustige alternatieve activiteit. Bovendien is ook het voorbereidingstraject in België reeds inbegrepen in de prijs.

De reis zal begeleid worden door Erno McCrae en Walter Brosius. Erno is kinesist bij Fisiotics, gespecialiseerd in professionele bike fitting en tevens voormalig Belgisch Kampioen MTB bij de beloften. Zijn ambities: Olympische spelen 2024. Walter is een Belgische Zuid-Afrikaan die jarenlang heeft vertoeft in de omgeving van Kaapstad met als hobby: MTB trails aanleggen en ze inrijden. Over een local gesproken. In handen van deze twee toppers kan deze reis dus al niet meer stuk!

Voorbereidingsprogramma

Onze prijs is inclusief een voorbereidingsprogramma om jullie volledig klaar te stomen voor deze “Mountainbike Zuid-Afrika! Zie tap “voorbereiding” voor meer info. De reis aan zich vormt met andere woorden de apotheose na een voorbereidingstraject van zes maanden, onder leiding van Erno McCrae en Fisiotics. Het is het paradepaard van onze partner voor berg- en mountainbike-expedities. Hun doel is om samen met The Wildlinger één keer per jaar een reis in elkaar te steken, waar ze mensen naartoe coachen, als uithangbord van Fisiotics. Te beginnen met deze reis naar Zuid-Afrika!.

CIA

Comfort 80%: Je slaapt in comfortabele hotels.

Intensiteit 80%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede basisconditie vereist is. Dit wil zeggen dat je minstens 2x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent.

Avontuur 80%: Je ontdekt een land van op de mountainbike. Intense activiteiten worden afgewisseld met rustigere ontdekkingen.

Zuid-Afrika

 • 27/10/2023 – 05/11/2023 (herfstvakantie)
 • min. 6 personen – max 8 personen (*)
 • € 2895 per persoon 

(*) gaat pas door vanaf er 6 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • 7 overnachtingen gebaseerd op twee- en driepersoonskamers
 • 3 maaltijden per dag (ontbijt, lunch, diner)
 • Gecertificeerde mountainbike gids
 • MTB fees + entrance fees
 • Transport ter plaatse (Chauffeur+busje + trailer voor de mountainbikes)
 • Voorbereidingsprogramma (6 maand)
 • Extra middagactiviteiten
  • Canyoning
  • Wine-tasting
  • Sight-seeing
  • Fatbike

EXCLUSIEF

 • Vluchten heen- en terug (incl. bagage en extra kosten MTB transport, wel mogelijk op aanvraag)
 • Mountainbikes 
 • Reisverzekering 
 • Annulatieverzekering
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 

Dag 1: Vertrek

Vandaag vetrekken we met een nachtvlucht naar Kaapstad. We ontmoeten elkaar op de luchthaven, checken in en vliegen vervolgens naar onze eindbestemming.

Dag 2: Signal Hill

Rond de middag komen we aan, we installeren ons in ons hotel en jullie kunnen even uitblazen na de lange vlucht. Vervolgens zetten we onze mountainbikes in orde en gaan we inrijden op Signal Hill. 

Dag 3: Table Mountain

Vandaag gaan we verder inrijden en unieke locaties bezoeken. We doen namelijk de Peninsula Ride, 70 km, rond de Tafelberg, waarvan enkele kilometers asfalt over de Chapmans Peak Drive. Met de bergen aan de ene kant en de oceaan aan de andere, mountainbiken we van de ene wonderbaarlijk plaats naar de andere.*

Dag 4: Tokai

Na twee dagen acclimatiseren en zich goed inrijden is het tijd voor wat technischer werk in het beste mountainbike gebied van Kaapstad. Vanuit het Tokai Mountainbike Centre rijden we technische parcours en flowing trails op de flanken van de Tafelberg. In de namiddag brengen we een bezoek aan Kaapstad, waarna ons busje ons naar Stellenbosch zal brengen.*

Dag 5: Bike & Wine

Stellenbosch is gekend voor zijn wijn en wereldbekerparcours. We gaan beiden dan ook uitgebreid verkennen! Vandaag staat Jonkershoek op het programma. Een natuurreservaat uitgerust met mountainbike trails die mountainbikers van eender welk niveau kunnen bekoren! De trails variëren namelijk tussen gemakkelijke off road wegen, jeep tracks en alternerende single trails. Wisselende landschappen, technische uitdagingen en enkele fenomenale klimstukken maken het plaatje compleet met vergezichten over de Hottentots Holland Mountains. In de namiddag is het tijd voor een gezellige wine tasting.*

Dag 6: Bike & Canyon

Vandaag meer van hetzelfde! Jonkershoek natural reserve is groot genoeg om gedurende enkele dagen te ontdekken. We gaan dan ook opnieuw los op meerdere uitdagende trails. ‘s middags zoeken we verkoeling op aan de hand van een verfrissende canyoning activiteit, en verhuizen we naar Grabauw.*

Dag 7 & 8: Tweedaagse tourtocht

Trail’s End vormt onze uitvalsbasis voor de komende twee dagen. Deze staan namelijk in het teken van een tweedaagse tourtocht rond Grabauw. Mountainbike fun verzekert! Grabauw staat namelijk bekend voor zijn 26 secties vol puur single track plezier. Single track junkies kunnen zich hier dan ook volledig uitleven. Houten bruggen en andere houten constructies over en rond waterlopen en rotspartijen zorgen voor leuke accenten. Korte maar pittige klimstukken, rotsige downhill passages, zandige switchbacks en wortelpartijen in het bos vormen de technische obstakels te overwinnen op deze route. Op het einde van onze tweedaagse tourtocht, dag 8, verplaatsen we ons opnieuw naar Kaapstad. Hier genieten we van een laatste avondmaal en klinken we op een onvergetelijk mountainbike avontuur!*

Dag 9: Fatbike & Fly

In de vroege ochtend laten we onze benen nog een laatste keer stevig branden met een afsluitende fatbike trip door, over en op het strand en de zandduinen. Een unieke manier om een onvergetelijk mountainbike avontuur in stijl af te sluiten. Met de haren in de wind, en een prachtige ocean view, lekker indroppen op goudgele zandduinen. Gewoonweg fantastisch!  We sluiten af met een uitgebreide lunch en maken ons klaar om onze nachtvlucht naar huis te nemen. *

Dag 10: Aankomst in België

We komen ‘s ochtends aan in België, nemen afscheid en keren huiswaarts.

* De exacte volgorde van de dagen en de routes die we rijden, hangt af van de weersomstandigheden en de deelnemers. Bovenstaand programma geeft je alvast een idee van hoe het er kan uitzien.

Zuid-Afrika

Uniek aan ons pakket is het Zuid-Afrika voorbereidingsprogramma, welke is inbegrepen in de pakketprijs. De begeleiding is onder toezicht van Erno McCrae. Erno is competitief mountainbiker, kinesitherapeut bij Fisiotics, bewegingswetenschapper, bikefitter en erkende trainer. 

Start voorbereidingsprogramma
Het voorbereidingstraject zal starten 6 maand voor afreis  en duurt tot het vertrek naar Zuid-Afrika. Hiervoor werken we samen met Fisiotics (www.fisiotics.be), Frederik Wouterslaan 21 te Kampenhout. 

Inhoud

– Bikefitting & fit-screening: We starten met een professionele bikefitting, gevolgd door een Fit-screening. Deze combinatie zorgt voor een specifiekere trainingsaanpak waarbij efficiëntie en comfort op de fiets centraal staan. De Fit-screening brengt de cardiovasculaire conditie (dmv een inspanningstest), de corestability en de spierkracht in kaart.

– Infosessie: gedurende deze sessie informeren we de deelnemers over de werking van een mountainbike en het lichaam in sport modus. Theorie wordt gekoppeld aan praktische tips en adviezen over de fietstechniek en het trainen.

– Trainingsschema: deelnemers krijgen een trainingsschema van 6 maanden aangeboden. Via TrainingPeaks kunnen de trainingen worden opgevolgd en bijgestuurd. Om de deelnemers volledig klaar te stomen voor de reis werken we met wekelijkse en maandelijks doelen. Daarnaast krijgen de deelnemers geregeld nieuwe core/kracht trainingen.

Techniektrainingen: we organiseren 3 gezamenlijke techniektrainingen, met telkens ongeveer een maand ertussen. Deze trainingen hebben tot doel zowel de mountainbike vaardigheid van de deelnemers als de groepssfeer te versterken. Wat we hebben gezien in de infosessie zal hier praktisch geïmplementeerd worden.

– Trainingsweekend: in november staat er een trainingsweekend in de Ardennen op het programma. Deze laatste training combineert alle techniektrainingen en conditietrainingen in één weekend. Dit geeft de deelnemers nog een laatste kans om werkpunten te verbeteren.

Inclusief

 • Fisio-fitting (intake gesprek, screening en bikefitting)
 • Fit-screening met o.a. inspanningstest
 • Info sessie
 • Trainingsschema van 6 maand met core/kracht sessies
 • 3 techniek trainingen waaronder een trainingsweekend

Exclusief

 • Kosten eten & drinken trainingsweekend Ardennen 
 • Fiets materiaal

Gebied

Mountainbike Zuid-Afrika neemt je mee van CapeTown naar Stellenbosch, Grabauw en terug naar Capetown. Een gebied gekenmerkt door fenomenale mountainbikeroutes.  

Hotels

We verblijven gedurende deze reis in verschillende kleine gezellige hotels. Alle hotels zijn voorzien van het nodige comfort en beschikken over afkoelings-/ontspanningsmogelijkheden. De prijs is gebaseerd op twee- en driepersoonskamers

Mountainbike Level

Mountainbike Zuid-Afrika bestaat uit een mix van raids over gravel en technische parcours & single trails. Op de trailcentres is echter altijd keuze hoe moeilijk je het maakt. Je kan het vergelijken met skipistes, je kiest jouw eigen kleur. Dus ook met een heterogene groep kan nog worden opgesplitst tijdens de technische ritten.

De voorbereiding  vanuit Fisiotics, onder leiding van Erno McCrae richt zich vooral naar mensen die opzoek zijn naar een mountainbike uitdaging, en een goede basis willen aanleggen om aan een avontuur als dit deel te nemen

Kort samengevat is deze reis minder geschikt voor de absolute mountainbike beginner, maar eerder weggelegd voor de al iets meer geoefende mountainbiker die zijn basis wil versterken en opzoek is naar een nieuwe uitdaging. Ook zeer ervaren mountainbikers zullen op deze reis zeker aan hun trekken komen! Het voorbereidingsprogramma zal echter minder uitdagend zijn voor hen aangezien zij waarschijnlijk al alle nodige technieken beheersen. Maar misschien kan het wel helpen om de conditie opnieuw op te krikken. 

Gidsen

We werken samen met professionele mountainbike gidsen die er voor zullen zorgen dat je je op en top zal amuseren gedurende de Mountainbike Zuid-Afrika. Daarnaast boosten ze ook jouw mountainbike level en skills. De focus van deze reis ligt op toffe trails en een spectaculaire omgeving.

Benodigdheden

 • Mountainbike (full suspension is niet verplicht/noodzakelijk)
 • Helm
 • Fietskledij
 • Regenkledij
 • Handschoenen
 • Knie- en elleboog beschermers
 • Dagrugzak &  drinkfles
 • Goggle of zonnebril
 • Reparatietools en reserve onderdelen

De exacte materiaallijst volgt na boeking. Check je materiaal voor afreis en zorg dat alles zeker piek fijn in orde is om optimaal van deze vakantie te kunnen genieten.

Verzekeringen

Tot slot vragen wij iedere deelnemer een reisverzekering af te sluiten voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst adviseren wij jou over  het correct afsluiten van de nodige verzekering.