Karakoram Trekking

Pakistan

60%
Comfort
90%
Intensiteit
100%
Avontuur

Karakoram Trekking Pakistan

Ontdek Pakistan en het machtige Karakoram gebergte met zijn 8000’ers op één van de mooiste trekkings ter wereld! Een trekking over Baltoro Glacier tot aan Concordia, langsheen Broad Peak Basecamp (4900m) en K2 Basecamp (5650m), de tweede hoogste berg ter wereld, en vervolgens over de befaamde Gondogoro Pass (5600m). Deze trekking is een onvergetelijk en uitdagend avontuur langsheen de hoogste pieken op aarde, tot in de troonzaal van de berggoden! Fenomenaal, uitdagend, adembenemend en grensverleggend.

Voorbereidingsprogramma

We ontwikkelden deze unieke reisformule in Pakistan, inclusief voorbereidingsprogramma, in samenwerking met Sofie Lenaerts en Fisiotics. Deze trekking is haalbaar voor iedere sportieve reiziger die in goede conditie verkeert. Aan de hand van het voorbereidingsprogramma leer je de groep kennen en word je zowel fysiek als mentaal klaargestoomd voor deze intense maar onvergetelijke trekking in Pakistan, waarbij je jezelf zal overstijgen. Zie tap “voorbereiding” voor meer info.

CIA

Comfort 60%: Je slaapt doorgaans in trekkingtenten, weg van de buitenwereld. Je gaat maw volledig off grid.

Intensiteit 90%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede conditie vereist is. Dit wil zeggen dat je minstens 2x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent. De lage graad aan comfort en de factor hoogte zorgen er voor dat deze reis intens is. 

Avontuur 100%: Je trekt rond in de ongerepte wildernis, met de hulp van sherpas en dragers voorzie je in de basisbehoeften om te leven met een minimum aan comfort.

Karakoram Trekking Pakistan

 • 03/07/2023 – 24/07/2023 
 • € 2795 per persoon
 • Minimum 9 en maximum 14 personen(*)

(*) Trekking gaat pas door vanaf er minimum 9 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • Lokale Engelstalige gidsen
 • Transport ter plaatse
 • Dragers (max. 20kg)
 • Kookploeg
 • Excursiemateriaal (tenten, kook- en keukenmateriaal, etc)
 • 3 maaltijden per dag tijdens de trekking
 • Bed & Breakfast in de steden
 • Voorbereidingsprogramma & screening bij Fisiotics (zie tap voorbereiding voor meer info)
 • Overnachtingen op basis van tweepersoonstenten en tweepersoonskamers 
 • Nationale vlucht Islamabad – Skardu (*)
 • Transport Skardu – Islamabad via Karakoram Highway (*) 
 • 1 Wildlinger reisbegeleider 
 • Permits
 • Algemene EHBO
 • 1 Satteliet telefoon gedurende de trekking
 • Briefing op bestemming

(*) De binnenlandse vluchten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien we niet kunnen vliegen, zullen we rijden via de Karakoram Highway.

EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten heen- en terug Pakistan (wel op aanvraag)
 • Persoonlijk trekking en/of klimmateriaal
 • Slaapzak 
 • Visum
 • Reisverzekering (Verplicht! zie tab “veiligheid”)
 • Annulatieverzekering (aangeraden)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooi
 • Filmtoelating voor drone

Karakoram Trekking Pakistan

In Pakistan ligt één van de meest indrukwekkende bergketens ter wereld. Enkele van de hoogste bergen en de langste gletsjers buiten de poolgebieden liggen in de Karakoram. Het gebergte wordt tot de Grotere Himalaya gerekend, maar maakt geen onderdeel uit van de Himalaya zelf. De hoogste top is de K2, de op één na hoogste berg op aarde, van welke wij het basecamp zullen bezoeken.

Dag 1: Vlucht
Op de eerste dag vlieg je naar Islamabad (Pakistan) waar we de volgende ochtend pas zullen toekomen.

Dag 2: Aankomst Islamabad
We komen ‘s ochtends aan in Islamabad en worden naar ons hotel gebracht. Hier kunnen we uitrusten van de lange vlucht en nadien gaan we nog even op verkenning in de hoofdstad van Pakistan.

Dag 3: Karakoram Highway
Vandaag start onze reis naar het hooggebergte! We nemen de bus en reizen via de Karakoram Highway naar Skardu. We zullen 2 dagen onderweg zijn en slapen vannacht in Chilas, een stad met uitzicht op Nanga Parbat, de tweede hoogste berg van Pakistan.

Dag 4: Skardu (2350m)
We hervatten onze rit en rijden vandaag 275km langsheen de Indus Rivier met spectaculaire uitzichten op Nanga Parbat (8125m) en Haramosh Peaks, tot in Skardu. Hierna volgt een briefing in het ministerie van toerisme in Skardu. Skardu is de toegangspoort tot het machtige Karakoram gebergte en tevens ook de hoofdstad van Baltistan

Dag 5: Skardu (2350m)
Dit is de rust en voorbereidingsdag op de trekking. 

Dag 6: Jhola (3200m)
Na een vroeg ontbijt zetten we onze reis verder per Jeep naar het startpunt van onze trekking. We rijden een hele dag, ondermeer langs de Shigar en Braldu vallei, richting Askoli, de laatste permanente vestiging in de Shigar Vallei. Hier houden we een lunchbreak waarna we verder rijden tot in Jhola. Het is wederom een spectaculaire en fascinerende rit doorheen alsmaar veranderende traditionele dorpen en boomgaarden. Vandaag brengen we voor het eerst de nacht door in tenten. Onze campsite in Jhola is gelegen net achter de samenvloeiing  van de Braldu en Dumordo rivier

Dag 7: Trekking naar Paiju (3450m)
We vertrekken vroeg en wandelen het grootste deel over een eenvoudig pad langs de Braldu rivier. Na 7 à 8u wandelen in hete en droge condities waarbij we verschillende stroompjes oversteken, zullen we Paiju bereiken in de namiddag. Op onze rechterzijde zien we de Masherbrum group terwijl voor ons langzaamaan de  torenspitsen en torens van Trango en Cathedral groups tevoorschijn komen. Ook de snuit van de Baltoro Gletsjer komt stelselmatig tevoorschijn. 

Dag 8: Trekking naar Khoburtse (3900m)
We zetten onze tocht verder richting het Oosten, langsheen de Baltoro gletsjer. We lopen over de laterale morenen en over de gletsjer zelf. Onderweg passeren we de schipachtige boeg van “Great Trango” en de geïsoleerde pilaren van de “Nameless Tower” tot in ons volgende kamp, Khoburtse

Dag 9: Trekking naar Urdukas (4055m)
We zetten de tocht verder naar ons volgende kamp, Urdukas. De campsite bevindt zich 100m boven de gletsjer op terrassen die uit de heuvelwand werden gehouwen door de Hertog van Abruzzo op zijn K2 expeditie in 1909. We komen hier aan rond de middag. De rest van de middag zijn jullie dus vrij om kampklusjes te doen en om te genieten van de fenomenale omgeving.

Dag 10: Trekking naar Goro II (4380m)
Deze route is vrij gemakkelijk omwille van het open gletsjeroppervlak en zit vol adembenemende uitzichten. Voor ons liggen Broad Peak (8047m) en Gasherbrum IV (7925m) en rechts naast ons de Mashabrum Group en op onze linkerkant de Trango group. De trektocht duurt ongeveer 6 à 7 uur

Dag 11: Trekking naar Concordia (4650m)
Na 4 à 5 uur wandelen, bereiken we concordia, de troonzaal van de berggoden. We worden hier volledig omringd door ‘s werelds hoogste pieken, waaronder de K2 (8611m), de tweede hoogste berg ter wereld, Gasherbrum I (8068m), Broad Peak (8051m), Gashabrum-II (8035m) en Chogolisa (7665m). We kamperen aan de samenvloeiing van de Baltoro en Godwin Austin gletsjers.

Dag 12: Trekking Broad Peak Basecamp (4900m)
We trekken verder naar Broad Peak basecamp. We bereiken het basecamp, van waaruit verschillende expedities naar de top van Broad Peak starten, na 3 à 4u wandelen.

Dag 13: Trekking K2-Basecamp (5650m)
Vanuit Broad Peak basecamp trekken we door naar K2 basecamp, de tweede hoogste berg ter wereld. We trekken ca. 2u tot aan de K2 memorial. Hierna keren we terug naar Concordia, ca 3u wandelen, en brengen we de nacht opnieuw door in Concordia.

Dag 14: Rustdag Concordia (4650m)

Vandaag is een welverdiende rustdag in een adembenemende omgeving tussen ‘s werelds hoogste reuzen!

Dag 15: Trekking Ali Camp (5060m)
De eerste twee uur van deze tocht zijn zwaar aangezien we de Baltoro gletsjer, met gletsjerspleten, oversteken om op de Vigne gletsjer te geraken.  Op deze gletsjer is het iets gemakkelijker wandelen over sneeuw en ijs. De machtige Chogolisa waakt bovendien over ons vanuit het Zuiden. We brengen de nacht door in Ali camp, een combinatie van smalle rotsachtige platformen tussen stijle kliffen enerzijds, en gletsjerspleten anderzijds. Deze trektocht duurt ongeveer 5 tot 6 uur. We gaan vroeg naar bed aangezien we ‘s nachts al terug uit de veren moeten  om de Gondogoro Pass over te steken. 

Dag 16: Trekking Gondogoro Pass (5600m)
Vandaag is de meest uitdagende trek. Rond 3u ‘s nachts verlaten we het kamp om de Gondogoro La te beklimmen. Naarmate we dichter bij de pass komen, zal het rotsachtige terrein overgaan in sneeuw en ijs tot aan de voet van de pas. De klim die hierop volgt bestaat uit een steile wandeling op sneeuw en ijs. Afhankelijk van de condities maken we gebruik van vaste touwen, crampons en ijsbijlen. Op de top van de pas wacht ons echter de ultieme beloning van deze uitdagende klim. Een panoramisch uitzicht dat tot één van de mooiste van de wereld behoort! Een prachtig uitzicht op K2, Broad Peak, Gasherbrum I tot IV, Masherbrum, en vele andere bergen die op onze hoogte lijken te staan. De afdaling langs de Hushe zijde is steiler en vraagt een goede balans op de rotsen. We kamperen in Khuispan (4700m). Een groene oase gevuld met wilde bloemen

Dag 17: Trekking Saischo
Wanneer we Khuispang verlaten, steken we de Gondogoro gletsjer over. We komen enkele kleine gletsjerspleten tegen en wandelen over het zacht gletsjerijs. Het laatste half uur is een leuke wandeling tussen de wilde bloemen met indrukwekkende uitzichten op de Gondogoro gletsjer, Yermanad Kangri, Masherbrum South en het Masherbrum La kamp nabij twee kleine meren. Terwijl we verder gaan, verlaten we het ijslandschap en dalen we af naar de weilanden van Saischo. Hoewel we de ijs wildernis achter ons hebben gelaten, hebben we wel nog steeds een fenomenaal zicht op de bergen, waaronder Namika Peak en Defo Khar. Deze wandeling duurt 6 à 7 uur.

Dag 18: Rustdag in Saicho

We genieten nog van een welverdiend dagje rust in een groene oase, na een intense trekking.

Dag 19: Trekking Hushe (3048m) & Jeep naar Skardu
We zetten onze afdaling verder op een trektocht van 3 à 4 uur doorheen kleine zomernederzettingen richting de groene velden van Hushe. We kijken met een lach terug op een onvergetelijke trektocht en ruilen de wandelschoenen in voor wielen. We rijden met de Jeep ongeveer 6 à 8u naar Skardu. Een mooie rit langsheen pittoreske dorpjes

Dag 20: Vlucht Islamabad
We vliegen van Skardu naar Islamabad, afhankelijk van de weersomstandigheden. Als we niet kunnen vliegen omwille van slechte weersomstandigheden, dan gaan we opnieuw via de Karakoram Highway. 

Dag 21: Islamabad
Afhankelijk van ons vervoersmiddel hebben we vandaag een vrije dag in Islamabad of rijden we verder tot in Islamabad.

Dag 22: Vertrek naar huis 
We checken in en nemen onze internationale vlucht terug naar huis met een rugzak boordevol herinneringen aan dit fantastisch avontuur in Pakistan.

Let op: Het gaat hier om een zeer avontuurlijke reis waarbij we afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Wijzigingen in bovenstaand programma zijn dus mogelijk afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse.

Karakoram Trekking Pakistan

Een unicum inbegrepen in onze pakketprijs is het voorbereidingsprogramma onder leiding van Stef Maginelle.

Start voorbereidingsprogramma
Het voorbereidingstraject zal starten ca. maart 2023   en duurt tot het vertrek naar Pakistan in juli. Hiervoor werken we samen met Fisiotics (www.fisiotics.be), Frederik Wouterslaan 21 te Kampenhout. Training en screening worden uitgevoerd door Stef Maginelle ( beklom ondermeer Everest 8848m, Gasherbrum I 8069m en Gasherbrum II 8035m ).

Inhoud
– Fit-screening: alles begint met de Fit-screening om te zien welke de sterke & de zwakkere punten zijn van elke deelnemer. Deze screening test zowel de cardiovasculaire conditie, de corestability en de spierkracht.

– Hoogte-test: omdat we tot op een hoogte van 5600m zullen trekken, is een hoogte-test onmisbaar zodat we u het beste trainingsadvies kunnen geven, op maat van dit avontuur.

– Workshops: aangezien we goed voorbereid willen vertrekken op deze reis voorzien we 2 workshops. Tijdens de eerste workshop krijgt u advies over de voorbereiding & trainingen. In de 2de workshop gaan we meer praktisch gericht uitleg geven over materiaal, gezondheid & reisinfo.

-Groepstraining: Omdat een groepsgeest in een gezond lichaam past, voorzien we maandelijks een groepstraining aangepast aan het beoogde doel. We houden rekening met de mogelijke corona-maatregelen en zullen daarom de nodige flexibiliteit aan de dag leggen.

Inclusief
– FIT screening
– Hoogte test
– Trainingsadvies
– 2 workshops
– 4 groepstrainingen

Optioneel
– Hoogte training
– Individueel trainingsschema
– Voedingsadvies

Hotels & trekking tenten

In de hoofdstad van Pakistan, Islamabad, en voor- en na de trekking verblijven we in comfortabele hotels.  Gedurende de trekking zelf overnachten we in trekkingtenten. Zowel de hotelkamers als de trekkingtenten zijn op basis van twee personen. Eénpersoonstenten en -kamers zijn mogelijk, mits het betalen van een extra toeslag. 

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. De lokale gidsen waarmee we samenwerken zijn voorzien van de nodige kwalificaties en beschikken over een uitermate goede kennis van het gebied en de vereiste expertise om dit soort trektochten en expedities te begeleiden.

Verzekeringen

Tot slot vragen wij iedere deelnemer om een reisverzekering af te sluiten voor de volledige periode van de reis. Deze reisverzekering is verplicht!

Verzekering trekking (onder 6000m): Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering bij Allianz of de verzekering van NKBV of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn. Indien gewenst adviseren wij jou over  het correct afsluiten van de nodige verzekering.