Karakoram Trekking/Expeditie

Pakistan

60%
Comfort
90%
Intensiteit
100%
Avontuur

Pakistan

Ontdek Pakistan en het machtige Karakoram gebergte met zijn 8000’ers op één van de mooiste trekkings ter wereld! Een trekking over Baltoro Glacier tot aan Concordia, langsheen Broad Peak Basecamp (4900m) en K2 Basecamp (5650m), de tweede hoogste berg ter wereld, en vervolgens over de befaamde Gondogoro Pass (5600m).

Bovendien zal deze trektocht gelijklopen met de expeditie naar Broad Peak (8051m). Dit wil zeggen dat de trekkers de unieke kans hebben om mee te proeven van de expeditiesfeer en als kers op de taart de expeditieleden kunnen uitzwaaien in Broad Peak Basecamp waar we zelf ook 3 nachten verblijven. Kortom, deze reis is een onvergetelijk en uitdagend avontuur langsheen de hoogste pieken op aarde, tot in de troonzaal van de berggoden! Fenomenaal, uitdagend, adembenemend en grensverleggend.

We ontwikkelden deze unieke reisformule in Pakistan, inclusief voorbereidingsprogramma, in samenwerking met Sofie Lenaerts en Fisiotics

1) Trekking Karakoram

Een trekking doorheen het machtige Karakoram gebergte over ondermeer Baltoro Glacier, naar de basecamps van K2 en Broad Peak en overheen Gondogoro Pass. Deze trekking is haalbaar voor iedere sportieve reiziger die in goede conditie verkeert. Aan de hand van het voorbereidingsprogramma leer je de groep kennen en word je zowel fysiek als mentaal klaargestoomd voor deze intense maar onvergetelijke trekking in Pakistan, waarbij je jezelf zal overstijgen.

2) Expeditie Broad Peak

Een expeditie naar de top van Broad Peak, 8051m. Een 8000’er dus in het Karakoram gebergte, waarvan het eerste deel van de reis gelijk loopt met de trekking. Aangekomen in Broad Peak Basecamp splitsen onze wegen. De trekking gaat verder naar K2 Basecamp en over de Gondogoro pass, terwijl de expeditieleden 20 dagen “ter plaatse” blijven om een poging te wagen naar de top van Broad Peak.

Broad Peak is met zijn 8051 meter de 12e hoogste berg ter wereld en één van de veiligere 8000m pieken maar dat maakt de beklimming nog geen makkelijke opgave. De normaalroute via de West ridge, is zoals op alle andere hoge bergen in de Karakorum, onderheven aan de weersomstandigheden en sneeuwcondities. Deze beklimming is mogelijk met enkel basecamp faciliteiten of met Sherpa gidsen. Uiteraard is deze beklimming enkel weggelegd voor mensen met de nodige ervaring.

Voorbereidingsprogramma

Onze prijs is inclusief een voorbereidingsprogramma om jullie volledig klaar te stomen op deze trekking of expeditie! Zie tap “voorbereiding” voor meer info.

CIA

Comfort 60%: Je slaapt doorgaans in trekkingtenten, weg van de buitenwereld. Je gaat maw volledig off grid.

Intensiteit 90%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede conditie vereist is. Dit wil zeggen dat je minstens 2x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent. De lage graad aan comfort en de factor hoogte zorgen er voor dat deze reis intens is. Voor de expeditieleden gaat het hier om 100% intensiteit.

Avontuur 100%: Je trekt rond in de ongerepte wildernis, met de hulp van sherpas en dragers voorzie je in de basisbehoeften om te leven met een minimum aan comfort.

Trekking Karakoram Pakistan

In Pakistan ligt één van de meest indrukwekkende bergketens ter wereld. Enkele van de hoogste bergen en de langste gletsjers buiten de poolgebieden liggen in de Karakoram. Het gebergte wordt tot de Grotere Himalaya gerekend, maar maakt geen onderdeel uit van de Himalaya zelf. De hoogste top is de K2, de op één na hoogste berg op aarde, van welke wij het basecamp zullen bezoeken.

Deze adembenemende trekking behoort tot de allermooiste ter wereld! Schrijf in, leer je medeavonturiers kennen gedurende het voorbereidingsprogramma, en ontdek de machtige panorama’s en vergezichten, uitdagende routes en authentieke bergdorpjes op een onvergetelijk avontuur waarbij je je eigen grenzen zal verleggen

Lees hieronder alles over 1) Het programma, 2) Prijs & Data, 3) Wat inclusief is, 4) Wat exclusief is en 5) Wat optioneel is.

1) Programma

Dag 1: Vlucht
Op de eerste dag vlieg je naar Islamabad (Pakistan) waar we ‘snachts pas zullen toekomen.

Dag 2: Aankomst Islamabad
We komen ‘s nachts aan in Islamabad en worden naar ons hotel gebracht. Hier kunnen we uitrusten van de lange vlucht en nadien gaan we nog even op verkenning in de hoofdstad van Pakistan en brengen we ook een bezoek aan de oude stad “Rawalpindi”.

Dag 3: Vlucht Skardu of Karakoram Highway
Afhankelijk van de weersomstandigheden nemen we vandaag een spectaculaire binnenlandse vlucht naar Skardu. Indien het weer tegenzit nemen we de Karakoram Highway, eveneens een spectaculair avontuur maar dan via de weg. Als we via de weg moeten reizen, zullen we 2 dagen onderweg zijn en slapen we onderweg in Chilas, een stad met uitzicht op Nanga Parbat, de tweede hoogste berg van Pakistan.

Dag 4: Skardu (2350m)
Als we de vlucht konden nemen, dan hebben we vandaag een rustdag in Skardu bestaande uit sightseeing, acclimatisatie, en voorbereiding. Indien we via de weg reizen, rijden we vandaag 275km langsheen de Indus Rivier met spectaculaire uitzichten op Nanga Pargat (8125m) en Haramosh Peaks, tot in Skardu. Hierna volgt een briefing in het ministerie van toerisme in Skardu. Skardu is de toegangspoort tot het machtige Karakoram gebergte en tevens ook de hoofdstad van Baltistan

Dag 5: Askoli (2600m)
Na een vroeg ontbijt zetten we onze reis verder per Jeep naar het startpunt van onze trekking. We rijden ongeveer 7u langs de Shigar en Braldu vallei, richting Askoli, de laatste permanente vestiging in de Shigar Vallei. Het is wederom een spectaculaire en fascinerende rit doorheen alsmaar veranderende traditionele dorpen en boomgaarden. Vandaag brengen we voor het eerst de nacht door in tenten

Dag 6: Trekking naar Jhola (3200m)
Na een vroeg ontbijt en de verdeling van de bagage onder de dragers, starten we onze 6u durende trektocht. We wandelen langs de turbulente stroom van de Braldu rivier richting Jhola. Het grootste deel van de trekking is eenvoudig, overheen vaste reeds bestaande paden. Enkel de rotsachtige snuit van de Biafo gletsjer die we zullen oversteken is iets lastiger. Na deze oversteek wandelen we verder naar onze campsite in Jhola dat gelegen is net achter de samenvloeiing  van de Braldu en Dumordo rivier

Dag 7: Trekking naar Paiju (3450m)
We vertrekken vroeg en wandelen het grootste deel over een eenvoudig pad langs de Braldu rivier. Na 7 à 8u wandelen in hete en droge condities waarbij we verschillende stroompjes oversteken, zullen we Paiju bereiken in de namiddag. Op onze rechterzijde zien we de Masherbrum group terwijl voor ons langzaamaan de  torenspitsen en torens van Trango en Cathedral groups tevoorschijn komen. Ook de snuit van de Baltoro Gletsjer komt stelselmatig tevoorschijn. 

Dag 8: Trekking naar Urdukas (4055m)
We zetten onze tocht verder richting het Oosten, langsheen de Baltoro gletsjer. We lopen over de laterale morenen en over de gletsjer zelf. Onderweg passeren we de schipachtige boeg van “Great Trango” en de geïsoleerde pilaren van de “Nameless Tower” tot in ons volgende kamp, Urdukas. De campsite bevindt zich 100m boven de gletsjer op terrassen die uit de heuvelwand werden gehouwen door de Hertog van Abruzzo op zijn K2 expeditie in 1909. We komen hier aan rond de middag. De rest van de middag zijn jullie dus vrij om kampklusjes te doen en om te genieten van de fenomenale omgeving. 

Dag 9: Trekking naar Goro II (4300m)
Deze route is vrij gemakkelijk omwille van het open gletsjeroppervlak en zit vol adembenemende uitzichten. Voor ons liggen Broad Peak (8047m) en Gasherbrum IV (7925m) en rechts naast ons de Mashabrum Group en op onze linkerkant de Trango group. De trektocht duurt ongeveer 4 à 5 uur

Dag 10: Trekking naar Concordia (4650m)
Na 3 à 4 uur wandelen, bereiken we concordia, de troonzaal van de berggoden. We worden hier volledig omringd door ‘s werelds hoogste pieken, waaronder de K2 (8611m), de tweede hoogste berg ter wereld, Gasherbrum I (8068m), Broad Peak (8051m), Gashabrum-II (8035m) en Chogolisa (7665m). We kamperen aan de samenvloeiing van de Baltoro en Godwin Austin gletsjers.

Dag 11: Trekking Broad Peak Basecamp (4900m)
We trekken verder naar Broad Peak basecamp waar we 3 nachten zullen verblijven om vervolgens afscheid te nemen van de expeditieleden, waaronder Sofie Lenaerts, die een poging zullen wagen naar de top van Broad Peak (8051m).

Dag 12: Rustdag Broad Peak Basecamp (4900m)
Vandaag rusten we uit, genieten we van de prachtige omgeving en hebben we de unieke kans om de voorbereiding van de expeditieleden die Broad Peak zullen bedwingen, van dichtbij gade te slaan en heel deze sfeer mee op te snuiven.

Dag 13: Trekking K2-Basecamp (5650m)
Vanuit Broad Peak basecamp doen we een daguitstap naar K2 basecamp, de tweede hoogste berg ter wereld. We keren dezelfde weg terug en brengen opnieuw de nacht door samen met onze expeditie vrienden in Broad Peak basecamp.

Dag 14: Trekking Ali Camp (5060m)
De eerste twee uur van deze tocht zijn zwaar aangezien we basecamp verlaten en de Baltoro gletsjer, met gletsjerspleten, oversteken om op de Vigne gletsjer te geraken.  Op deze gletsjer is het iets gemakkelijker wandelen over sneeuw en ijs. De machtige Chogolisa waakt bovendien over ons vanuit het Zuiden. We brengen de nacht door in Ali camp, een combinatie van smalle rotsachtige platformen tussen stijle kliffen enerzijds, en gletsjerspleten anderzijds. Deze trektocht duurt ongeveer 5 tot 6 uur. We gaan vroeg naar bed aangezien we ‘s nachts al terug uit de veren moeten  om de Gondogoro Pass over te steken. 

Dag 15: Trekking Gondogoro Pass (5600m)
Vandaag is de meest uitdagende trek. Rond 3u ‘s nachts verlaten we het kamp om de Gondogoro La te beklimmen. Naarmate we dichter bij de pass komen, zal het rotsachtige terrein overgaan in sneeuw en ijs tot aan de voet van de pas. De klim die hierop volgt bestaat uit een steile wandeling op sneeuw en ijs. Afhankelijk van de condities maken we gebruik van vaste touwen, crampons en ijsbijlen. Op de top van de pas wacht ons echter de ultieme beloning van deze uitdagende klim. Een panoramisch uitzicht dat tot één van de mooiste van de wereld behoort! Een prachtig uitzicht op K2, Broad Peak, Gasherbrum I tot IV, Masherbrum, en vele andere bergen die op onze hoogte lijken te staan. De afdaling langs de Hushe zijde is steiler en vraagt een goede balans op de rotsen. We kamperen in Khuispan (4700m). Een groene oase gevuld met wilde bloemen

Dag 16: Trekking Saischo
Wanneer we Khuispang verlaten, steken we de Gondogoro gletsjer over. We komen enkele kleine gletsjerspleten tegen en wandelen over het zacht gletsjerijs. Het laatste half uur is een leuke wandeling tussen de wilde bloemen met indrukwekkende uitzichten op de Gondogoro gletsjer, Yermanad Kangri, Masherbrum South en het Masherbrum La kamp nabij twee kleine meren. Terwijl we verder gaan, verlaten we het ijslandschap en dalen we af naar de weilanden van Saischo. Hoewel we de ijs wildernis achter ons hebben gelaten, hebben we wel nog steeds een fenomenaal zicht op de bergen, waaronder Namika Peak en Defo Khar. Deze wandeling duurt 4 à 6 uur.

Dag 17: Rustdag in Saischo
We nemen een dagje vrij om uit te rusten na een intense trektocht. Je kan op verkenning gaan in de Charakusa vallei of lekker relaxen met uitzicht op de omliggende berglandschappen. 

Dag 18: Trekking Hushe (3048m) & Jeep naar Skardu
We zetten onze afdaling verder op een trektocht van 4 à 5 uur doorheen kleine zomernederzettingen richting de groene velden van Hushe. We kijken met een lach terug op een onvergetelijke trektocht en ruilen de wandelschoenen in voor wielen. We rijden met de Jeep ongeveer 6 à 8u naar Skardu. Een mooie rit langsheen pittoreske dorpjes

Dag 19: Vlucht Islamabad of Karakoram Highway
We vliegen of rijden van Skardu naar Islamabad, afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Dag 20: Islamabad
Afhankelijk van ons vervoersmiddel hebben we vandaag een vrije dag in Islamabad of rijden we verder tot in Islamabad.

Dag 21: Islamabad
Afhankelijk van ons vervoersmiddel hebben we vandaag onze 1e of 2e vrije dag in Islamabad.

Dag 22: Vertrek naar huis 
We checken in en nemen onze internationale vlucht terug naar huis met een rugzak boordevol herinneringen aan dit fantastisch avontuur in Pakistan.

Let op: Het gaat hier om een zeer avontuurlijke reis waarbij we afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Wijzigingen in bovenstaand programma zijn dus mogelijk afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse.

2) Prijs & Data

 • 26/06/2021 – 17/07/2021
 • € 2695 per persoon
 • Minimum 7 en maximum 14 personen(*)

(*) Trekking gaat pas door vanaf er minimum 7 personen zijn ingeschreven. 

3) INCLUSIEF

 • Lokale Engelstalige gidsen
 • Transport ter plaatse
 • Dragers (max. 20kg)
 • Kookploeg
 • Excursiemateriaal (tenten, kook- en keukenmateriaal, etc)
 • 3 maaltijden per dag tijdens de trekking
 • Bed & Breakfast in de steden
  • 3 nachten 4* hotel in Islamabad
  • 3* hotel in Skardu
 • Voorbereidingsprogramma & screening bij Fisiotics (zie tap voorbereiding voor meer info)
 • Overnachtingen op basis van tweepersoonstenten en tweepersoonskamers 
 • Nationale vlucht Islamabad – Skardu (*)
 • Transport Skardu – Islamabad via Karakoram Highway (*) 
 • 1 Wildlinger reisbegeleider (trekking)
 • Start met expeditie
 • 2 expeditie begeleiders Sofie lenaerts & Stef Maginelle (expeditie Broad Peak)
 • Permits
 • Algemene EHBO
 • Briefing op bestemming

(*) De binnenlandse vluchten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien we niet kunnen vliegen, zullen we rijden via de Karakoram Highway.

4) EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten heen- en terug Pakistan (wel op aanvraag)
 • Persoonlijk trekking en/of klimmateriaal
 • Slaapzak 
 • Visum
 • Reisverzekering (Verplicht! zie tab “veiligheid”)
 • Annulatieverzekering (aangeraden)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Vaccinaties (niet verplicht)
 • Fooi
 • Filmtoelating voor drone

5) OPTIONEEL

 • Culturele daguitstap vanuit Islamabad

Expeditie Broad Peak Pakistan

Broad Peak, de 12e hoogste berg ter wereld met 8051 m, bevindt zich in de Karakoram Range in Noordoost-Pakistan. De berg ligt langs de westelijke Baltoro-gletsjer tussen K2 en Gasherbrum IV.

Hij wordt aanschouwd als een “makkelijkere” berg + 8000 meter, maar het risico op lawines mag nooit worden genegeerd.

Het blijft natuurlijk een hele uitdaging om de top te bereiken, harde en wispelturige weersomstandigheden kunnen op hoog alpine gebied doorslaggevend zijn of de top haalbaar is. Broad Peak heeft drie toppen. De hoofdtop 8051m, de centrale 8016m en de noordtop 7550m. Er worden drie hoogtekampen geplaatst via de normaal route op de West ridge. Basecamp 4900-5000m. Camp I op 6000m, Camp II op 6500m, Camp III op
7100m en eventueel Camp IV op 7500m.

Standaard expedities duren 50 tot 60 dagen maar onze expeditieleden zullen voorbereid worden met hoogtetraining zodat de exposure op hoogte ter plaatse minimaal kan gehouden worden. Deze expeditie duurt in totaal 42 dagen waarvan 20 dagen voorzien zijn voor de beklimming. Onze expeditie biedt zowel de mogelijkheid om gebruik te maken van een basiskamp alsook het klimmen met een persoonlijke sherpa (1:1) of één sherpa voor twee klimmers (1:2) .

Lees hieronder alles over 1) Het programma, 2) Prijs & Data, 3) Wat inclusief is, 4) Wat exclusief is en 5) Wat optioneel is. 

1) Programma

Dag 1: Vlucht
Op de eerste dag vlieg je naar Islamabad (Pakistan) waar we ‘snachts pas zullen toekomen.

Dag 2: Aankomst Islamabad
We komen ‘s nachts aan in Islamabad en worden naar ons hotel gebracht. Hier kunnen we uitrusten van de lange vlucht en nadien gaan we nog even op verkenning in de hoofdstad van Pakistan en brengen we ook een bezoek aan de oude stad “Rawalpindi”.

Dag 3: Vlucht Skardu of Karakoram Highway
Afhankelijk van de weersomstandigheden nemen we vandaag een spectaculaire binnenlandse vlucht naar Skardu. Indien het weer tegenzit nemen we de Karakoram Highway, eveneens een spectaculair avontuur maar dan via de weg. Als we via de weg moeten reizen, zullen we 2 dagen onderweg zijn en slapen we onderweg in Chilas, een stad met uitzicht op Nanga Parbat, de tweede hoogste berg van Pakistan.

Dag 4: Skardu (2350m)
Als we de vlucht konden nemen, dan hebben we vandaag een rustdag in Skardu bestaande uit sightseeing, acclimatisatie, en voorbereiding. Indien we via de weg reizen, rijden we vandaag 275km langsheen de Indus Rivier met spectaculaire uitzichten op Nanga Pargat (8125m) en Haramosh Peaks, tot in Skardu. Hierna volgt een briefing in het ministerie van toerisme in Skardu. Skardu is de toegangspoort tot het machtige Karakoram gebergte en tevens ook de hoofdstad van Baltistan

Dag 5: Askoli (2600m)
Na een vroeg ontbijt zetten we onze reis verder per Jeep naar het startpunt van onze trekking. We rijden ongeveer 7u langs de Shigar en Braldu vallei, richting Askoli, de laatste permanente vestiging in de Shigar Vallei. Het is wederom een spectaculaire en fascinerende rit doorheen alsmaar veranderende traditionele dorpen en boomgaarden. Vandaag brengen we voor het eerst de nacht door in tenten

Dag 6: Trekking naar Jhola (3200m)
Na een vroeg ontbijt en de verdeling van de bagage onder de dragers, starten we onze 6u durende trektocht. We wandelen langs de turbulente stroom van de Braldu rivier richting Jhola. Het grootste deel van de trekking is eenvoudig, overheen vaste reeds bestaande paden. Enkel de rotsachtige snuit van de Biafo gletsjer die we zullen oversteken is iets lastiger. Na deze oversteek wandelen we verder naar onze campsite in Jhola dat gelegen is net achter de samenvloeiing  van de Braldu en Dumordo rivier

Dag 7: Trekking naar Paiju (3450m)
We vertrekken vroeg en wandelen het grootste deel over een eenvoudig pad langs de Braldu rivier. Na 7 à 8u wandelen in hete en droge condities waarbij we verschillende stroompjes oversteken, zullen we Paiju bereiken in de namiddag. Op onze rechterzijde zien we de Masherbrum group terwijl voor ons langzaamaan de  torenspitsen en torens van Trango en Cathedral groups tevoorschijn komen. Ook de snuit van de Baltoro Gletsjer komt stelselmatig tevoorschijn. 

Dag 8: Trekking naar Urdukas (4200m)
We zetten onze tocht verder richting het Oosten, langsheen de Baltoro gletsjer. We lopen over de laterale morenen en over de gletsjer zelf. Onderweg passeren we de schipachtige boeg van “Great Trango” en de geïsoleerde pilaren van de “Nameless Tower” tot in ons volgende kamp, Urdukas. De campsite bevindt zich 100m boven de gletsjer op terrassen die uit de heuvelwand werden gehouwen door de Hertog van Abruzzo op zijn K2 expeditie in 1909. We komen hier aan rond de middag. De rest van de middag zijn jullie dus vrij om kampklusjes te doen en om te genieten van de fenomenale omgeving. 

Dag 9: Trekking naar Goro II (4300m)
Deze route is vrij gemakkelijk omwille van het open gletsjeroppervlak en zit vol adembenemende uitzichten. Voor ons liggen Broad Peak (8047m) en Gasherbrum IV (7925m) en rechts naast ons de Mashabrum Group en op onze linkerkant de Trango group. De trektocht duurt ongeveer 4 à 5 uur

Dag 10: Trekking naar Concordia (4650m)
Na 3 à 4 uur wandelen, bereiken we concordia, de troonzaal van de berggoden. We worden hier volledig omringd door ‘s werelds hoogste pieken, waaronder de K2 (8611m), de tweede hoogste berg ter wereld, Gasherbrum I (8068m), Broad Peak (8051m), Gashabrum-II (8035m) en Chogolisa (7665m). We kamperen aan de samenvloeiing van de Baltoro en Godwin Austin gletsjers.

Dag 11: Trekking Broad Peak Basecamp (4900m)
We trekken verder naar Broad Peak basecamp, waar we afscheid nemen van de trekking groep. Zij zetten de trektocht namelijk verder, terwijl wij een poging zullen wagen naar de top van Broad Peak (8051m).

Dag 12: Rustdag Broad Peak Basecamp (4900m)
Vandaag rusten we uit, genieten we van de prachtige omgeving en starten we de voorbereiding om Broad Peak te bedwingen.

Dag 13-33: Beklimming Broad Peak (8051m)
Na de welverdiende rustdag starten we onze 20 dagen durende klimperiode om een poging te wagen naar de top van Broad Peak.

Dag 34: Opruimen Basecamp (4900m)
We ruimen alles op en maken ons klaar om de volgende dag te vertrekken uit Broad Peak Basecamp.

Dag 35: Trekking Ali Camp (5060m)
De eerste twee uur van deze tocht zijn zwaar aangezien we basecamp verlaten en de Baltoro gletsjer, met gletsjerspleten, oversteken om op de Vigne gletsjer te geraken.  Op deze gletsjer is het iets gemakkelijker wandelen over sneeuw en ijs. De machtige Chogolisa waakt bovendien over ons vanuit het Zuiden. We brengen de nacht door in Ali camp, een combinatie van smalle rotsachtige platformen tussen stijle kliffen enerzijds, en gletsjerspleten anderzijds. Deze trektocht duurt ongeveer 5 tot 6 uur. We gaan vroeg naar bed aangezien we ‘s nachts al terug uit de veren moeten  om de Gondogoro Pass over te steken. 

Dag 36: Trekking Gondogoro Pass (5600m)
Vandaag is de meest uitdagende trekking dag. Rond 3u ‘s nachts verlaten we het kamp om de Gondogoro La te beklimmen. Naarmate we dichter bij de pass komen, zal het rotsachtige terrein overgaan in sneeuw en ijs tot aan de voet van de pas. De klim die hierop volgt bestaat uit een steile wandeling op sneeuw en ijs. Afhankelijk van de condities maken we gebruik van vaste touwen, crampons en ijsbijlen. Op de top van de pas wacht ons echter de ultieme beloning van deze uitdagende klim. Een panoramisch uitzicht dat tot één van de mooiste van de wereld behoort! Een prachtig uitzicht op K2, Broad Peak, Gasherbrum I tot IV, Masherbrum, en vele andere bergen die op onze hoogte lijken te staan. De afdaling langs de Hushe zijde is steiler en vraagt een goede balans op de rotsen. We kamperen in Khuispan (4700m). Een groene oase gevuld met wilde bloemen

Dag 37: Trekking Saischo
Wanneer we Khuispang verlaten, steken we de Gondogoro gletsjer over. We komen enkele kleine gletsjerspleten tegen en wandelen over het zacht gletsjerijs. Het laatste half uur is een leuke wandeling tussen de wilde bloemen met indrukwekkende uitzichten op de Gondogoro gletsjer, Yermanad Kangri, Masherbrum South en het Masherbrum La kamp nabij twee kleine meren. Terwijl we verder gaan, verlaten we het ijslandschap en dalen we af naar de weilanden van Saischo. Hoewel we de ijs wildernis achter ons hebben gelaten, hebben we wel nog steeds een fenomenaal zicht op de bergen, waaronder Namika Peak en Defo Khar. Deze wandeling duurt 4 à 6 uur.

Dag 38: Trekking Hushe (3048m) & Jeep naar Skardu
We zetten onze afdaling verder op een trektocht van 4 à 5 uur doorheen kleine zomernederzettingen richting de groene velden van Hushe. We kijken met een lach terug op een onvergetelijke trektocht en ruilen de wandelschoenen in voor wielen. We rijden met de Jeep ongeveer 6 à 8u naar Skardu. Een mooie rit langsheen pittoreske dorpjes

Dag 39: Vlucht Islamabad of Karakoram Highway
We vliegen of rijden van Skardu naar Islamabad, afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Dag 40: Islamabad
Afhankelijk van ons vervoersmiddel hebben we vandaag een vrije dag in Islamabad of rijden we verder tot in Islamabad.

Dag 41: Islamabad
Afhankelijk van ons vervoersmiddel hebben we vandaag onze 1e of 2e vrije dag in Islamabad.

Dag 42: Vertrek naar huis 
We checken in en nemen onze internationale vlucht terug naar huis met een rugzak boordevol herinneringen aan dit fantastisch avontuur in Pakistan.

Let op: Het gaat hier om een zeer avontuurlijke reis waarbij we afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Wijzigingen in bovenstaand programma zijn dus mogelijk afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse.

2) Prijs & Data

 • 26/06/2021 – 05/08/2021 
 • Minimum 2 en maximum 6 personen(*)
 • € 16945 pp
  • Persoonlijke Sherpa (1:1)
  • Zonder zuurstof (optioneel met + € 450 pp, 3 flessen zuurstof)
  • Full Service
   • basiskamp (1 tent pp)
   • hoogtekampen (1 tent per 2 personen)
   • vaste touwen
   • alle materiaal
   • internet in basiskamp (basic)
 • € 14255 pp
  • Gedeelde Sherpa (1:2)
  • Zonder zuurstof (optioneel met + € 450 pp, 3 flessen zuurstof)
  • Full Service
   • basiskamp (1 tent pp)
   • hoogtekampen (1 tent per 2 personen)
   • vaste touwen
   • alle materiaal
   • internet in basiskamp (basic)
 • € 8415 pp
  • Enkel basiskamp
  • Geen zuurstof
  • Geen Sherpa
  • Geen hoogtekampen
  • Geen vaste touwen

(*) Expeditie gaat pas door vanaf er minimum 2 personen zijn ingeschreven. Dit minimum aantal werd intussen al bereikt.
(**) details op aanvraag

3) INCLUSIEF

 • Lokale Engelstalige gidsen
 • Transport ter plaatse
 • Dragers (max. 70kg)
 • Kookploeg
 • Excursiemateriaal voor trekking (tenten, kook- en keukenmateriaal, etc)
 • 3 maaltijden per dag tijdens de trekking
 • Bed & Breakfast in de steden
  • 3 nachten 4* hotel in Islamabad
  • 3* hotel in Skardu
 • Voorbereidingsprogramma & screening bij Fisiotics (zie tap voorbereiding voor meer info)
 • Overnachtingen op basis van tweepersoonstenten en tweepersoonskamers 
 • Nationale vlucht Islamabad – Skardu (*)
 • Transport Skardu – Islamabad via Karakoram Highway (*) 
 • Start samen met trekking
 • 1 Wildlinger reisbegeleider (trekking)
 • 2 expeditie begeleiders Sofie lenaerts & Stef Maginelle (expeditie Broad Peak)
 • Permits
 • Algemene EHBO
 • Briefing op bestemming
 • In Broad Peak Basecamp:
  • 1 tent per persoon (Yak Mountain of Kailas tent)
  • Materiaal: 1 matras en kussen pp, 1 dineer tent, 1 keuken tent, 1 communicatie tent, 1 toilet tent, 1 douche tent, 1 staftent, 1 tent basecamp staff, opslagtenten, tafels en stoelen, keukenmateriaal.
  • Verwarming: in dineer tent
  • 1 zonnepaneel of generator om batterij op te laden en licht
  • Weersvoorspelling van Meteotest, Bern (Zwitserland) gedurende de hele expeditie
  • EHBO kit
  • Internet (basic)
  • Certificaat: Broad Peak Climbing Certificaat van de Pakistaanse Alpine Club bij een succesvolle klim

  • satteliet telefoon (emergency)
  • Walkie Talkie

(*) De binnenlandse vluchten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien we niet kunnen vliegen, zullen we rijden via de Karakoram Highway.

4) EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten heen- en terug Pakistan (wel op aanvraag)
 • Persoonlijk trekking en/of klimmateriaal
 • Slaapzak 
 • Visum
 • Reisverzekering (Verplicht! zie tab “veiligheid”)
 • Annulatieverzekering (aangeraden)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Vaccinaties (niet verplicht)
 • Fooi
 • Filmtoelating voor drone
 • Summit bonus (1500 USD ca. 1250 euro)

5) OPTIONEEL

 • HAP: High Altitude Porter
 • Zuurstof (€ 450 pp, 3 flessen zuurstof)
 • Huren satelliet telefoon privégebruik
 • Culturele daguitstap Islamabad

Pakistan

Een unicum inbegrepen in onze pakketprijs is het voorbereidingsprogramma onder leiding van Stef Maginelle. Lees hieronder alles over 1) Voorbereidingsprogramma Trekking Karakoram en 2) Voorbereidingsprogramma Expeditie Broad Peak.

1) Trekking Karakoram

Start voorbereidingsprogramma
Het voorbereidingstraject zal starten op 1 maart 2021 en duurt tot het vertrek naar Pakistan op 26 juni 2021. Hiervoor werken we samen met Fisiotics (www.fisiotics.be), Frederik Wouterslaan 21 te Kampenhout. Training en screening worden uitgevoerd door Stef Maginelle ( beklom Everest 8848m, Gasherbrum I 8069m en Gasherbrum II 8035m ).

Inhoud
– Fit-screening: alles begint met de Fit-screening om te zien welke de sterke & de zwakkere punten zijn van elke deelnemer. Deze screening test zowel de cardiovasculaire conditie, de corestability en de spierkracht.

– Hoogte-test: omdat we tot op een hoogte van 5600m zullen trekken, is een hoogte-test onmisbaar zodat we u het beste trainingsadvies kunnen geven, op maat van dit avontuur.

– Workshops: aangezien we goed voorbereid willen vertrekken op deze reis voorzien we 2 workshops. Tijdens de eerste workshop krijgt u advies over de voorbereiding & trainingen. In de 2de workshop gaan we meer praktisch gericht uitleg geven over materiaal, gezondheid & reisinfo.

-Groepstraining: Omdat een groepsgeest in een gezond lichaam past, voorzien we maandelijks een groepstraining aangepast aan het beoogde doel. We houden rekening met de mogelijke corona-maatregelen en zullen daarom de nodige flexibiliteit aan de dag leggen.

Inclusief
– FIT screening
– Hoogte test
– Trainingsadvies
– 2 workshops
– 4 groepstrainingen

Optioneel
– Hoogte training
– Individueel trainingsschema
– Voedingsadvies

2) Expeditie Broad Peak

Start voorbereidingsprogramma
Het voorbereidingstraject zal starten op 1 maart 2021 en duurt tot het vertrek naar Pakistan op 26 juni 2021. Hiervoor werken we samen met Fisiotics (www.fisiotics.be), Frederik Wouterslaan 21 te Kampenhout. Training en screening worden uitgevoerd door Stef Maginelle ( beklom Everest 8848m, Gasherbrum I 8069m en Gasherbrum II 8035m ).

Inhoud
– Inspanningstest & lactaatmeting: Alles begint met een inspanningstest met lactaatmeting om de cardiovasculaire conditie te kunnen testen en de hartslagzones te kunnen bepalen.

– Fit-screening: om te zien welke de sterke & de zwakkere punten zijn van elke deelnemer. Deze screening test zowel de cardiovasculaire conditie, de corestability en de spierkracht.

– Trainingsschema: aan de hand van deze meeting en screening geven we een persoonlijk trainingsschema aangepast aan dit avontuur.

– Hoogtetraining: onmisbare hoogtetraining met individuele opvolging. 

– Workshops: aangezien we goed voorbereid willen vertrekken op deze reis voorzien we 2 workshops. Tijdens de eerste workshop krijgt u advies over de voorbereiding & trainingen. In de 2de workshop gaan we meer praktisch gericht uitleg geven over materiaal & techniek, aanpak, gezondheid & hoogteziekte, reisinfo.

– Groepstraining: Omdat een groepsgeest in een gezond lichaam past, voorzien we maandelijks een groepstraining aangepast aan het beoogde doel. We houden rekening met de mogelijke corona-maatregelen en zullen daarom de nodige flexibiliteit aan de dag leggen.

Inclusief
– Inspanningstest
– FIT screening
– Trainingsschema
– Hoogte training
– 2 workshops
– 4 groepstrainingen

Optioneel
– Voedingsadvies

Hotels & trekking tenten

In de hoofdstad van Pakistan, Islamabad, verblijven we in een 4* hotel. Tijdens de reis verblijven we in comfortabele hotels 3*.  Gedurende de trekking zelf overnachten we in trekkingtenten. Zowel de hotelkamers als de trekkingtenten zijn op basis van twee personen. Eénpersoonstenten en -kamers zijn mogelijk, mits het betalen van een extra toeslag. 

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. De lokale gidsen & Sherpas waarmee we samenwerken zijn voorzien van de nodige kwalificaties en beschikken over een uitermate goede kennis van het gebied en de vereiste expertise om dit soort trektochten en expedities te begeleiden.

Verzekeringen

Tot slot vragen wij iedere deelnemer om een reisverzekering af te sluiten voor de volledige periode van de reis. Deze reisverzekering is verplicht!

Verzekering trekking (onder 6000m): Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering bij Allianz of de verzekering van NKBV of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn. Indien gewenst adviseren wij jou over  het correct afsluiten van de nodige verzekering.

Verzekering expeditie (boven 6000m): Een voorbeeld hiervan is de verzekering van NKBV of de extra 6000+ verzekering via het KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn. Indien gewenst adviseren wij jou over  het correct afsluiten van de nodige verzekering.