Selvaggio Blu

Sardinië

60%
Comfort
70%
Intensiteit
100%
Avontuur

Sardinië Selvaggio Blu

Sardinië “Selvaggio Blu” , behoort tot één van de mooiste trekkings ter wereld en is een absolute must voor iedere avonturier! Hoewel deze trekking berucht staat als de zwaarste trekking van Italië, hebben wij er voor gezorgd dat dit uniek avontuur voor iedereen haalbaar is! 

Deze 6-daagse trektocht langs de steile, rotsachtige kust van de Golfo di Orisei neemt je mee doorheen één van de mooiste stukken ongerepte wildernis van Sardinië. Het terrein is niet gemarkeerd of bewegwijzerd en loopt deels langs oude herderspaden, luchtige rotspassages en door wild struikgewas. Dit wild kustgebied lijkt wel ergens verloren in tijd en ruimte en wordt gekarakteriseerd door bergen, imposante kliffen en een adembenemende azuur blauwe zee. Ver weg van de beschaving en menselijke nederzettingen ervaren we een ongeëvenaarde vorm van vrijheid en avontuur.

Naast de natuurpracht zal je ook op culinair vlak verwend worden! Je maakt namelijk kennis met de traditionele lokale keuken, en ook lokale wijn, bier en Mirto behoren tot het dagdagelijks dieet. Op deze trekking zal je met andere woorden alles behalve honger lijden. Daarnaast vertellen de lokale gidsen je graag meer over hun rijke herderscultuur en de lokale fauna en flora.

De etappes zijn qua afstand niet lang en ook het dagelijks hoogteverschil is met niet meer dan 700 meter te overzien. Toch ben je dagelijks zo een 5 à 8u onderweg. De trektocht gaat namelijk gepaard met klim- en abseilpassages, en met een ruw ongebaand terrein. Dit is echter wat de Selvaggio Blu maakt tot het onvergetelijk avontuur dat het is! Bovendien kan je de trektocht beleven in alle comfort, aangezien je enkel maar een dagrugzak hoeft te dragen. Logistieke ondersteuning zorgt namelijk voor dagelijks transport van alle andere bagage.

Wat is er nodig om deel te nemen?

De Selvaggio Blu is voor iedereen haalbaar, ook zonder klim en/of alpine ervaring! Wat je nodig hebt is wandel ervaring in bergachtige gebieden, tredzekerheid en een basis conditie om dagelijks 5 tot 8 uur onderweg te zijn. Ook hoogtevrees mag je geen parten spelen aangezien je hier continu met hoogte te maken zal hebben. Enige klimervaring en ervaring met abseilen zijn handig, maar geen vereiste.

Deze reis is ideaal voor wie opzoek is naar net dat tikkeltje extra adrenaline en uitdaging en voor wie iets meer wil dan een normale trekking. Aangezien we werken met ervaren alpine gidsen en een voorbereidingsprogramma, is ervaring niet vereist om deel te nemen aan deze reis.

Wij maken deze tocht toegankelijk

Gidsen en logistieke ondersteuning

Ervaren lokale Engels sprekende Alpine gidsen nemen je mee doorheen deze wildernis. Daarnaast voorzien we logistieke ondersteuning voor de levering van water, voedsel en bagage. Het vinden van drinkbaar water vormt namelijk het grootste probleem op deze route. Door te werken met logistieke ondersteuning is dat alvast een zorg minder. Daarnaast voorzien wij ook al het nodige klimmateriaal en tenten en kan het merendeel van de bagage ook mee met ons transport zodat je de trektocht kan volbrengen met enkel en alleen een dagrugzak.

Voorbereidingsprogramma inbegrepen in de prijs

Tot slot voorzien we ook nog een voorbereidingsprogramma in samenwerking met klim- en bergsport professionals Sofie Lenaerts en Stef Maginelle. Dit voorbereidingsprogramma bestaat uit 1 halve dag waarbij we jullie leren omgaan met klimmateriaal, laten kennismaken met rapellen en via ferrata, hoogtes en rotsen. Deze voorbereiding zal zorgen voor teamgevoel, een boost van het vertrouwen en een handige basiskennis om mee te nemen op de Selvaggio Blu in Sardinië!

CIA

Comfort 60%: Je slaapt doorgaans in tenten, onder de blote hemel of in herdershutten/grotten zonder voorzieningen. Je gaat maw volledig off grid.

Intensiteit 70%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede basisconditie nodig is. Dit wil zeggen dat je minstens 1x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent. Een stevige wandeling mag dan ook geen probleem zijn. De lage graad aan comfort zorgt er voor dat deze reis net dat tikkeltje intenser is.

Avontuur 100%: Je trekt rond in de ongerepte wildernis, en  valt terug op een minimum aan comfort.

Sardinië Selvaggio Blu

 • 13/05/2023 – 20/05/2023
 • 23/09/2023 – 30/09/2023
 • min 4 – max 12 personen (*)
 •  € 1645 per persoon

(*) gaat pas door vanaf er 4 personen zijn ingeschreven. 

ANDERE DATA/INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

INCLUSIEF

 • Transport vanaf de luchthaven bij aankomst tot op onze bestemming en terug
 • Jeep transfer naar het startpunt van de trail
 • Boot transfer terug op het einde van de trail (afhankelijk van de weersomstandigheden)
 • Maaltijden:
  • Alle maaltijden tijdens de trekking (ontbijt, middageten en avondeten) incl. wijn, water, mirto,koffie en thee
  • Diner in restaurant (vrijdag) bij aankomst na de laatste trekkingdag (exclusief drank)
  • Ontbijt op de laatste zaterdag (na de trekking)
 • Lokale Alpine gidsen
 • Lokale Engels sprekende begeleider 
 • Logistieke ondersteuning (bagage, maaltijden, drank)
 • Klimmateriaal
 • 2-persoonstenten
 • Voorbereidingsprogramma in België
  • 1 halve dag
  • Inclusief klimmateriaal
 • 1 overnachting in leuke herdershut
 • 5 overnachtingen in de wildernis
 • 1 overnachting in B&B

EXCLUSIEF

 • Vluchten heen en terug (ca. 250 euro pp)
 • Reisverzekering
 • Annulatieverzekering 
 • Drank (wel gedurende de trekking)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Lidmaatschap KBF 
 

Sardinië Selvaggio Blu

Gedurende 6 dagen volgen we de kustlijn van Baunei op een tocht van iets meer dan 40km. We starten in Ginnirco en eindigen op Cala Sisine. Elke avond slaan we ons kamp op bij een herdershut of vlakbij een verlaten strand. Onder de onvergetelijke momenten zitten verschillende rappels, korte klimpassages, nachten onder een blote sterrenhemel, en een azuurblauwe zee die voor verkoeling zorgt!

Dag 1: Welkom in Sardinië! 

We nemen een vroege vlucht en arriveren ‘s ochtends in Cagliari. Vervolgens worden jullie opgepikt op de luchthaven en rijden jullie ca. 3u naar het dorp waar de trekking zal starten. Hier komen jullie ‘s middags aan.

Om 18u00 worden jullie dan verwacht aan de haven waar een jeep jullie zal opwachten. Deze brengt jullie naar het startpunt van de trekking. We genieten van een heerlijk diner en overnachten in een opgeknapte traditionele herdershut.

Dag 2: Etappe 1

We starten in Ginnirco. Van hieruit hiken we ongeveer 6u tot aan onze eindbestemming voor vandaag, Portu Pedrosu. We stijgen gedurende deze etappe 150m en dalen 700m

Dag 3: Etappe 2

Van Portu Pedrosu trekken we door naar Goloritze. Ook vandaag hiken we ongeveer 6u. Deze keer stijgen we wel 650m om daarna opnieuw 650m af te dalen.

Dag 4: Etappe 3

Voorlopig hebben we nog geen technische passages gehad. Daar komt vanaf vandaag geleidelijk aan verandering in. We doen er ongeveer 5u over om van Goloritze op onze volgende bestemming, Cala Mariolu, te geraken. We stijgen 200m en dalen 200m. Deze etappe vervolledigen we met behulp van vaste touwen en een via ferrata.

Dag 5: Etappe 4

We hiken van Cala Mariolu naar de Grotta Del Fico. Deze keer stijgen we 300m en dalen we opnieuw 300m, ondermeer aan de hand van rappels tot 35m. Over deze etappe doen we opnieuw ongeveer 6u.  

Dag 6: Etappe 5

Van Grotta Del Fico trekken we naar Cala Biriala. Deze trektocht neemt ongeveer 5u in beslag en bestaat ondermeer uit een traversé  en rappels tot 50m. In totaal zullen we gedurende deze etappe 500m stijgen. 

Dag 7: Etappe 6

Vandaag wagen we ons aan de allerlaatste etappe van deze reis. We trekken van Cala Biriala naar Cala Sisine. We stijgen in totaal 200m, wagen ons aan korte klim stukken en rappels tot 45m. Daarna nemen we de boot naar S. Maria Navaresse, waar we ons kunnen opfrissen in de B&B en genieten van een welverdiende maaltijd na dit onvergetelijk avontuur!

Dag 8: Vertrek

Na het feestelijk diner van gisterenavond  worden jullie al heel vroeg in de ochtend opgepikt door een taxi die jullie naar de luchthaven zal brengen. Daar nemen jullie het vliegtuig terug naar huis.

B&B, herdershut en A billion star hotel

Overnachten doen we avontuurlijk. De eerste nacht voor de trektocht effectief van start gaat, slapen we in een herdershut. Al de daaropvolgende nachten brengen we door in de door ons voorziene tenten of onder een blote sterrenhemel. We sluiten dit ultiem avontuur af met een nachtje in een bed in een B&B waar we ons eveneens kunnen opfrissen vooraleer we terug naar huis gaan! 

Sardinië Selvaggio Blu

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. Daarom kiezen we er voor om te werken met lokale gecertificeerde gidsen die ons veilig zullen begeleiden op dit avontuur. Daarnaast voorzien wij ook het nodige klimmateriaal en logistieke ondersteuning, en een voorbereidingsprogramma om deze trekking tot een goed einde te brengen.

Verzekeringen

Tot slot vragen wij iedere deelnemer om zich lid te maken van het KBF. Op deze manier heb je voor een heel voordelige prijs toegang tot de rotsmassieven die we doen in het voorbereidingsprogramma en ben je automatisch verzekerd voor deze reis en het voorbereidingsprogramma.