tourski & splitboard

Camps Oostenrijk

80%
Comfort
80%
Intensiteit
80%
Avontuur

Tourski & Splitboard Camps Oostenrijk

Tourski & Splitboard beginner camp

Het tourski & splitboard beginner camp Oostenrijk is een shortski avontuur in Bludenz  voor beginnende tourskiërs en splitboarders, waarbij we focussen op techniek, materiaalkennis  en avalanche safety. Dit wil zeggen dat je gedurende deze reis zowel theoretisch als praktisch zal begeleid worden om jouw eerste stappen te zetten als tourskiër of splitboarder in de backcountry.  We leren jou de kneepjes van het vak, gaan opzoek naar de mooiste routes en afdalingen en zorgen er voor dat je klaar bent om deel te nemen aan één van onze andere tourski & splitboard reizen waarvoor iets meer ervaring vereist is.

Afhankelijk van de weersomstandigheden touren we 2 dagen met verblijf in accommodatie rondom Bludenz, en 2 dagen met verblijf in berghut.

Tourski & Splitboard gevorderden camp

Het tourski & splitboard gevorderden camp Oostenrijk is een shortski avontuur in Bludenz  voor ervaren tourskiërs en splitboarders, waarbij we jouw techniek finetunen, maar vooral focussen op mooie uitdagende klimmen en afdalingen. Ook avalanche safety komt hier aan bod. Dit wil zeggen dat je gedurende deze reis zowel theoretisch als praktisch zal begeleid worden om jouw skills verder aan te scherpen.  We gaan opzoek naar de mooiste routes en afdalingen, zorgen er voor dat je Oostenrijk nog verder kan ontdekken, en dat je een ongelooflijke ervaring rijker bent.

Afhankelijk van de weersomstandigheden touren we 2 dagen met verblijf in accommodatie rondom Bludenz, en 2 dagen met verblijf in berghut.

Gebied

Vanuit Bludenz rijden we ca. 30 minuten naar één van de omliggende top tour- en freeride gebieden. Bludenz licht aan het begin van 5 dalen waaronder Montafon met het bekende Silvretta gebied en Klostertal met het skigebied Arlberg. Arlberg, gekend als één van de beste freeride gebieden van Europa heeft over 200 km freeride routes en is tevens een ‘schneeloch’ (gebied waar extreem veel sneeuw valt). De exacte locatie beslist de gids afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden van dat moment.

Verse lijnen weg van de druk bepakte skipistes en kennis rond tourski, splitboard techniek en avalanche safety is waar het gedurende deze reis om draait. Dit alles zal gebeuren onder leiding van Irian Van Helfteren,  Oostenrijks skileraar ‘Staatlich Geprüfter’ snowboardleraar en  “snowboardführer” (gids) en tevens ook de eerste Nederlander die zich kwalificeerde voor de Freeride World Tour! 

(Foto’s van Irian Van Helfteren & Michiel Rotgans http://www.rotgans.com/)

CIA

Comfort 80%: Je slaapt in een gezellig en kwaliteitsvol 3-sterrenhotel voorzien van alle nodige comfort.

Intensiteit 80%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede conditie vereist is. Dit wil zeggen dat je minstens 2x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent.

Avontuur 80%: Vanuit een bepaalde uitvalsbasis, verken je ongerepte gebieden en gebruik je de natuur als jouw speeltuin.

Tourski & Splitboard Camps Oostenrijk

 • Beginner Camp:
  • 08/01/2022 – 12/01/2022 (L) VOLZET
  • 14/02/2022 – 18/02/2022 (H) NIEUWE DATUM
  • 26/03/2022 – 30/03/2022 (H) NIEUWE DATUM

 • min. 4 personen – max 8 personen (*)
 • € 995 per persoon (Laagseizoen (L))
 • € 1095 per persoon (hoogseizoen (H))

*De reis gaat pas door van zodra er minimum 4 personen zijn ingeschreven.

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL PERSONEN op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

INCLUSIEF

 • 4 overnachtingen in verzorgde accommodatie
  • Inclusief 4x ontbijt en 4x avondmaal
 • Begeleiding door Oostenrijks ‘Staatlich Geprüfter’ ski- en snowboardleraar en  “snowboardführer” Irian Van Helfteren (ook bekend van de Freeride World Tour).
 • 4 dagen tourski/splitboard
 • Avalanche safety training (theorie + praktijk)
 • Liftpas voor lift accessed touren
 • Gratis huur van avalanche safety materiaal voor de eerste 6 boekers (lawinepieper, schop en sonde)

EXCLUSIEF

 • Transport heen- en terug
 • Reisverzekering met extra off-piste verzekering (verplicht) (mogelijk op aanvraag)
 • Annulatieverzekering (mogelijk op aanvraag)
 • Ski- en snowboardmateriaal
  • Naast de gangbare wintersport uitrusting dient iedere deelnemer te zijn voorzien van een touren  uitrusting (Splitboard, splitboard binding en tourstokken of tourski, Binding en skitour schoenen). Splitboardset zijn bij ons te huur (€35, – per dag, zolang de voorraad strekt). 
 • Veiligheidsmateriaal (rugzak met airbag, lawinepieper, sonde en schop) (verplicht)
  • Kan optioneel worden bijgeboekt (op voorhand reserveren!)
  • Lawinepieper, schop en sonde gratis te huur voor de eerste 6 boekers
  • Airbag huren: € 12/dag
  • BCA airbag rugzak inclusief lawinepieper, schep en sonde = €30,- per dag
 • Lunch
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 
 

Dag 1: Verwelkoming

Op dag 1 verwachten we jullie ‘s avonds rond 18u in onze accommodatie in Bludenz Oostenrijk. Dit is ongeveer 9u rijden van bijvoorbeeld Sint-Niklaas. Irian zal jullie hier verwelkomen, en jullie een uitgebreide briefing geven over het verder verloop van de komende dagen. Ook de materiaalcheck zal deze avond plaatsvinden. We brengen onze eerste nacht door in een hotel in Braz, vlakbij Bludenz.

Dag 2: Touren & Technieken*

Vandaag vertrekken we vanuit het skigebied voor een eerste tour en kennismaking met ons materiaal en het gebied. We focussen hierbij op de skitour en splitboard technieken. We overnachten in ons hotel in Braz.

Dag 3 & 4: Touren in Gauertal*

Deze dagen staan volledig in teken van tourski, splitboard, backcountry freeride en avalanche safety training. De focus ligt op de tourski en splitboard techniek. We gaan steeds op zoek naar de mooiste routes en poederafdalingen. We overnachten 2x in een sfeervolle en pittoreske berghut in Gauertal.

Dag 5: Touren & Vertrek*

Deze laatste dag gaan we in de ochtend nog touren/splitboarden om echt alles uit deze shortski te halen. Rond 15u nemen jullie afscheid van Irian om vervolgens naar huis terug te keren.

*Tour gebieden: Afhankelijk van sneeuw en weersomstandigheden: Golm, Sonnenkopf, Gargellen, Gauertal of dalen Gauertal, Brandnertal. Als er te weinig sneeuw licht blijven we in de accommodatie in of rondom Bludenz en maken we touren vanuit skigebieden.

Bludenz

We verblijven 2 nachten in comfortabele en verzorgde accommodatie in Braz, vlakbij Bludenz of omgeving. Elke ochtend rijden we ca. 30 minuten van aan onze verblijfplaats naar één van de topgebieden in de buurt.  Indien gewenst is een upgrade naar een één-persoonskamer mogelijk.

Gauertal*

Daarnaast verblijven we ook 2 nachten in een pittoreske berghut om de ervaring compleet te maken. Ook hier gaat het om comfortabele en verzorgde accommodatie, van waaruit we onmiddellijk kunnen beginnen touren.

*Als er te weinig sneeuw licht blijven we in de accommodatie in of rondom Braz, Bludenz en maken we touren vanuit skigebieden.

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. De gidsen waarmee we samenwerken dienen dan ook te voldoen aan onze strenge eisen. In Oostenrijk werken we samen met Irian Van Helfteren. Irian is een Oostenrijks ‘Staatlich Geprüfter’ ski- en snowboardleraar en  “snowboardführer” die dus off-piste en backcountry mag gidsen. Sinds 2003 leefde hij in de Alpen, gidste hij in verschillende landen over heel de wereld, en deed hij mee aan downhill en big mountain competities waaronder de Freeride World Tour. Hij beschikt met andere woorden over een uitermate goede kennis van het gebied en de vereiste expertise rond lawine safety.

Veiligheidsmateriaal

Voor iedere deelnemer is veiligheidsmateriaal waaronder rugzak, lawine pieper, schep en sonde verplicht. Als rugzak adviseren we een airbag. Iedereen dient zelf veiligheidsmateriaal mee te nemen of kan die bij ons huren. Complete set met BCA airbag €30 per dag. 

Verzekeringen

Tot slot vragen wij van iedere deelnemer een bewijs van afsluiting van een reisverzekering specifiek gericht op off-piste skiën- en snowboarden voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering met wintersport-/bijzondere wintersportdekking bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst helpen wij jou bij het vinden van een correcte verzekering.

Je moet gecontroleerd van rode en zwarte pistes kunnen afdalen, en dit in verschillende soorten sneeuw. Beperkte off-piste ervaring is voldoende om aan het beginner camp te kunnen deelnemen, zolang je voldoende gecontroleerd kan afdalen. Hoe beter jouw fysieke conditie en controle, hoe meer je van dit camp zal genieten. Dit camp is geschikt voor zowel tourskiërs als splitboarders.

Tourski/splitboard ervaring is voor onze beginner camps niet vereist. Het belangrijkste is dat je een goede fysieke basisconditie hebt. We hiken rustig aan met pauzes tussendoor, maar je moet wel minimaal 3u omhoog kunnen wandelen in de sneeuw.