A Wild encounter

congo

70%
Comfort
80%
Intensiteit
90%
Avontuur

Congo

Congo “A Wild Encounter” is een ruwe diamant onder de Afrika bestemmingen. Met nog amper toerisme en zijn uitzonderlijke natuurpracht is het dé te ontdekken reisbestemming bij uitstek! Deze reis neemt je mee op een onvergetelijk avontuur in het Virunga National Park. Met als absolute hoogtepunten maar liefst 2 gorilla trekkings, een tocht naar het grootste lava meer ter wereld, en een nacht op Tchegera Island in het Kivu meer. Deze reis is een absolute must op de bucketlist van iedere avontuurlijke reiziger!

Bovendien kan je deze reis ook boeken op andere dan de opengestelde data indien je dit avontuur graag individueel of met een eigen vriendengroep wil beleven. Prijzen op aanvraag. Reizen is al vanaf 1 persoon mogelijk!

Help Virunga

Het toerisme in Virunga National Park heropende in 2014 en groeit sindsdien stelselmatig. Door deel te nemen aan deze reis maak je deel uit van de heropleving van het toerisme in dit prachtig gebied. Door Virunga National Park als toerist te bezoeken, draag je niet enkel bij aan de economische groei van dit gebied, je helpt bij het beschermen en behouden van de natuurlijke rijkdommen en de gorilla’s. Je levert een bijdrage aan de armoede bestrijding en het behouden van de vrede etc.

Bekijk de film Virunga op Netflix en neem ook een kijkje op virungamovie.com als je meer wil te weten komen over het Virunga National Park en wat jij kan doen om het mee te beschermen.

CIA

Comfort 70%: Je slaapt doorgaans in safaritenten voorzien van comfortabele bedden.

Intensiteit 80%:   Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede conditie vereist is. Dit wil zeggen dat je minstens 2x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent. Een stevige wandeling mag dan ook geen probleem zijn.

Avontuur 90%: Je trekt rond in een actief outdoor-programma, maar je kan terugvallen op het nodige comfort en bepaalde faciliteiten.

CONGO

 • OMWILLE VAN DE INSTABILITEIT IN HET VIRUNGA PARK STAAT DEZE REIS MOMENTEEL ON HOLD. INTERESSE EN BENIEUWD WANNEER DEZE TERUG KAN DOORGAAN? VRAAG NAAR MEER INFO VIA MAIL!
 • min 4 – max 10 personen (*)
 •  € 3180 per persoon

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

(*) gaat pas door vanaf er 4 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • 7 overnachtingen
 • Maaltijden  
 • Lokale chauffeurs 
 • Transport ter plaatse
 • Engels sprekende lokale gidsen
 • Draaiboek
 • Alle activiteiten vermeld in het reisoverzicht
 • Permits & entry fees
 • Visum Congo

EXCLUSIEF

 • Vluchten (wel op aanvraag)
 • Multiple entry visum Rwanda (60 USD pp)
 • Persoonlijke porter Nyiragongo (25 USD pp)
 • Reisverzekering
 • Annulatieverzekering 
 • Drank
 • Fooi
 • Persoonlijke uitgaven 
 

Dag 1: welkom in Rwanda! 

We nemen een vroege vlucht vanuit Brussel en arriveren ‘s avonds in Kigali (Rwanda). Hier zal je opgewacht worden door één van onze chauffeurs, die je naar een klein hotel zal brengen in het centrum van Kigali. De volgende ochtend vertrekken we dan naar Congo

Dag 2: Van Kigali naar Goma

We worden ‘s ochtends opgepikt en rijden ongeveer 3,5 uur tot aan de grens. Eens we in Congo zijn, is het nog een uur rijden tot in Kibumba, onze basecamp voor komende dagen. De route is prachtig dus je zal je geen seconde vervelen. De gids die ons heeft opgepikt zal je onderweg mooie stukken van Rwanda laten zien, uitleg geven over het land, de nog vrij jonge en bloederige geschiedenis van de genocide van 1994, maar ook over de schitterende wederopstand van het land en de tradities van de lokale bevolking. Rwanda is momenteel koploper als meest ontwikkelde land in Afrika. 

Kibumba camp is het laatste nieuwe kamp in het Virunga National Park. Deze zeer verzorgde accommodatie is ideaal gelegen voor zowel de gorilla trekkings, als de trekking naar en op de Nyiragongo vulkaan

Dag 3 & 4: Gorilla trekking

Na een lekker ontbijt met uitzicht op Mount Mikeno, starten we onze eerste gorilla trekking. Om 7u starten we de briefing en rond 8u30 beginnen we ook effectief te hiken. De trekking duurt 2 tot 4 uur, afhankelijk van waar de gorilla’s zich bevinden. We blijven exact 1 uur bij de gorilla’s. Langer dan dat worden ze niet “gestoord”. Belangrijk detail is dat we ons opsplitsen in groepen van maximaal 4 personen plus rangers. Dergelijke kleine groepen zijn een unicum op gorilla trekkings en leveren een enorme meerwaarde voor beide partijen.

In de namiddag kunnen we bekomen van deze onvergetelijke ontmoeting en relaxen in het Kibumba camp. Het spectaculaire zicht van de vulkanen op de achtergrond zal je dan ook zeker niet ontgaan! Optioneel kunnen we deze middag ook genieten van andere gratis en betalende activiteiten in het Virunga National Park. We brengen de nacht opnieuw door in Kibumba Camp.

Ook op dag 4 doen we opnieuw een gorilla trekking. Deze keer gaan we opzoek naar een andere familie van berggorilla’s. Aangezien je op dag 3 reeds de briefing kreeg, kunnen we onmiddelijk vertrekken. Deze tweede gorilla trek zorgt ervoor dat je zowel tijd hebt gehad om mooie foto’s te maken als om optimaal te genieten van de nabijheid van deze impressionante dieren. Bovendien is elke familie verschillend, waar er bij de ene familie meer kleintjes rondlopen, zal je in een andere familie misschien minder kleintjes maar meer zilverruggen aantreffen. Ook vandaag ben je in de namiddag vrij om te relaxen of om iets anders te doen.

Dag 5: Beklimming Nyiragongo

Nyiragongo is de vulkaan met het grootste lavameer ter wereld! En dat gaan wij vandaag aanschouwen. Na het ontbijt rijden we ongeveer 1 uur naar de voet van de Nyiragongo vulkaan. Hier starten we onze trektocht op ca. 2000m hoogte, om op 1 dag de top te bereiken op 3470m hoogte. We hebben dus een mooie klim voor de boeg en stijgen op een wandeling van 16km ongeveer 1500 meter.

Voor de trektocht voorzien we jullie van een rugzak met daarin een poncho, shirt met lange mouwen, een heel warme jas en een slaapzak. Daarnaast zal een kok ons vergezellen om alle maaltijden en snacks onderweg klaar te maken. De tocht zal ongeveer 4 tot 7 uur in beslag nemen. Eens we de top hebben bereikt zal je echter zien dat het de inspanning meer dan waard was! Bovendien brengen we de nacht door op de top, in rustieke shelters die uitkijken op het grootste lava meer ter wereld. Eén van de meest spectaculaire uitzichten die je ooit zal aanschouwen! Dit is zonder twijfel een once in a lifetime ervaring!

Dag 6: Het Kivu meer

We ontwaken op de top van de vulkaan met een fenomenale zonsopgang. Na een basic ontbijt en een laatste blik op het lava meer, dalen we opnieuw af. Deze afdaling zal tussen de 2 en 4u in beslag nemen afhankelijk van de fitheid van de groep. Dit wil zeggen dat we tussen 11 en 12u de voet val de vulkaan zullen bereiken. Een terreinwagen van Virunga National Park pikt ons op en rijdt ons vervolgens naar Lake Kivu. Hier worden we met een boot opgepikt en naar Tchegera Island camp gebracht. Dé ideale plaats om te relaxen, zwemmen en kajakken na de stevige klim op de vulkaan.

Het eiland ligt in het Noordelijk deel van het Kivu meer en biedt een sensationeel uitzicht op de omgeving. Van op het eiland zie je Lake Kivu, Goma en maar liefst 4 actieve vulkanen. Het merendeel van de nachten kleurt de hemel grotendeels rood door de gloeiende lavameren van de Nyiragongo en Nyamulagira vulkaan. 

Bovendien is het eiland de place to be voor vogelspotters. Het is namelijk de thuis van de Afrikaanse zeearend,  Aalscholvers, reigers en meeuwen. Wie nog energie over heeft kan rond het eiland kajakken, of een wandeling maken rondom het eiland. 

Dag 7: Terug naar Kigali en naar huis

Jammer genoeg komt aan alle mooie liedjes een eind. Om 11u worden we opgepikt en gaan we met de boot naar Goma. Hier zal een chauffeur ons opwachten om ons terug naar Kigali te brengen. In Kigali wacht ons een dagkamer in Hotel Des Mille Collines, beter bekend als “Hotel Rwanda”. Zo kan je je opfrissen, iets eten en nog even aan het zwembad nagenieten van dit fantastisch avontuur. Rond 18u vertrekken we naar de luchthaven en rond 20u30 vliegen we terug naar België.

Gloria hotel

De eerste nacht brengen we door in het basic maar comfortabel Gloria hotel in Kigali, Rwanda.

Kibumba camp

Hier zullen we 3 nachten doorbrengen. Kibumba is het grootste kamp in Virunga met een totale capaciteit van 36 mensen en 18 tenten. Het kamp is het dichtst gelegen bij de grensovergang van Rwanda naar Congo in Goma en is de ideale uitvalsbasis voor de gorilla’s en de vulkaan!

Kibumba biedt al de luxe van een klassiek tentenkamp: uitstekend eten, een uitgebreide bar, ruime safaritenten voorzien van comfortabele bedden en en-suite badkamer. ‘s avonds wordt het diner voorzien in één van de gemeenschappelijke ruimtes. Daarnaast is er ook nog een lounge waar je kan relaxen.

Rustieke Shelters

Bovenop de Nyiragongo vulkaan slapen we één nacht in zeer basic rustieke shelters.

Tchegera Island Camp

Op dit idyllisch eiland brengen we 2 nachten door in een klein tentenkamp gelegen in het Noordelijk deel van het Kivu meer. Het kamp biedt een sensationeel uitzicht op Lake Kivu, Goma en maar liefst 4 actieve vulkanen. Bovendien is het eiland waarop dit kamp gelegen is de place to be voor vogelspotters. 

Hotel des Mille Collines

Beter bekend als “Hotel Rwanda” uit de film over de genocide. Hier slapen we niet, maar dit is ons daghotel voor we weer naar huis vliegen. Het Hotel Des Mille Collines bevindt zich in het centrum van de stad, bovenop één van de duizend heuvels en biedt comfortabele kamers met een prachtig uitzicht over Kigali. Hotel Des Mille Collines is een ex-Sabena Hotel. Er is een zeer mooie bar en een goed restaurant naast het zwembad waar we het diner hebben gepland voor jullie.

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. Daarom kiezen we er voor om te werken met lokale chauffeurs en gidsen die ons veilig zullen rondvoeren. De reis wordt volledig gegidst vanaf het moment dat je de grens overgaat tot het moment dat je terug op het vliegtuig stapt naar huis.

We starten altijd vanuit Kigali (hoofdstad van Rwanda) en voorzien voldoende assistentie aan de grensovergang. Mensen van ons team pikken jullie op van zodra jullie landen in Kigali, en blijven bij jullie tot wanneer jullie de grens oversteken met Congo. In Congo neemt het Virunga National Park team over.

Aangezien het park verantwoordelijk is voor de leefomgeving en infrastructuur van de 4 miljoen mensen die er rond leven, worden de officials en rangers van het park, alsook de bezoekers enorm gerespecteerd door de locals. Jullie zullen getransporteerd worden in officiële voertuigen van het Nationaal Park en zullen zeer warm verwelkomd worden door iedereen die jullie tegenkomen op de reis. Je zal je met andere woorden geen moment onveilig voelen.

Virunga National Park bracht elektriciteit, wegen, scholen, veiligheid en jobs met zich mee en de locals zijn zich volledig bewust van het feit dat het inkomen gegenereerd door toerisme een bijdrage levert aan al deze realisaties.  

Verzekeringen

Tot slot vragen wij iedere deelnemer om een reisverzekering af te sluiten voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst adviseren wij jou over  het correct afsluiten van de nodige verzekering.