The secrets of al hajar

Oman

80%
Comfort
70%
Intensiteit
80%
Avontuur

Oman

Op deze reis ontdekken we de parel van het Midden-Oosten, en meer specifiek de Al Hajar regio in het Noorden van Oman. Wie opzoek is naar een mix van-  avontuur, comfort en uitdagingen is hier aan het juiste adres. Dit is een reis waarbij zowel natuur, cultuur, luxe, charme en een enorme gastvrijheid aan de orde zijn. Zo slapen we onder een blote hemel, in vooropgezette kampen, in pittoreske bergdorpjes en ontdekken we de pracht en praal van verschillende 5-sterrenhotels met als hoogtepunt het prestigieuze Alila hotel. Bovendien kom je meer te weten over het leven van de traditionele stammen zoals de Jabali (bergbewoners), de Bani Ghafiri (bedoeïenen) en de Bani Hinawi (kustbewoners).

We starten de reis in het betoverende Muscat (hoofdstad Oman), waarna we met  4×4 terreinwagens (voorzien van ingebouwde rolkooien) en ervaren lokale chauffeurs de geheimen van Al Hajar stap voor stap zullen ontdekken. Reizigers worden gedurende deze reis getrakteerd op stevige wandelingen met adembenemende vergezichten, betoverende wadi’s, verscholen bergdorpen, lokale marktjes, dadelplantages, een streepje cultuur, goudgele zandduinen, helder blauw water, duizelingwekkende sterrenhemels en nog veel meer. Kortom, The Secrets of Al Hajar laat je het veelzijdige Oman zien zoals het echt is. Ruw, charmant en vooralsnog on-ontdekt! 

CIA

Comfort 80%: Je slaapt in luxe hotels, traditionele homestays en gaat wildkamperen in tenten.

Intensiteit 70%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede basisconditie nodig is. Dit wil zeggen dat je minstens 1x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent. Een stevige wandeling mag dan ook geen probleem zijn.

Avontuur 80%: Je ontdekt een land zowel op cultureel als avontuurlijk vlak. Intense activiteiten worden afgewisseld met rustigere culturele ontdekkingen.

Oman

 • 24/11/2023 – 08/12/2023 
 • min. 12 personen – max 16 personen (*)
 • 4495 € per persoon

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

(*) gaat pas door vanaf er 12 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • 13 overnachtingen
 • 3 maaltijden / dag (*)
 • Lokale chauffeurs
 • Verplaatsingen per 4×4 met ingebouwde rolkooien
 • 2 begeleiders van The Wildlinger
 • Transport van en naar luchthaven in Muscat
 • Alle activiteiten beschreven in het reisoverzicht

(*) behalve diner en ontbijt na beklimming Jebel Shams (trekkersmaaltijden vanuit België meenemen), lunch in Nizwa en lunch op de laatste dag in Muscat (vrij om eigen inkopen te doen). Reken hiervoor op ca. € 30 pp.

EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten
 • Reisverzekering 
 • Annulatieverzekering
 • Visum (verplicht ca. € 50)
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 
 

Oman

Dag 1 & 2: Muscat

Op de eerste dag vliegen we naar Muscat waar we pas de volgende ochtend zullen toekomen. We rusten uit na de lange vlucht en wie wil kan al even de stad in trekken.

Dag 3: Bezoek Muscat

We verkennen de hoofdstad van het Sultanaat Oman en brengen een bezoek aan Sultan Qaboos Grand Mosque, het National Museum en Mutrah Souq. We ronden de dag af met een diner in open lucht.

Dag 4: Misfat Al Abryeen

Vandaag pikken de lokale chauffeurs ons op met de 4×4 en kan het avontuur beginnen. We verlaten de stad en rijden de bergen in. Op het programma staan een bezoek aan een warmwaterbron en een rit de bergen in via Wadi Bani Awf en het wondermooie Bilad Sayt dorp. We ronden af met een begeleide cultuur/agricultuur wandeling in het charmant bergdorp Misfat Al Abryeen. Op deze wandeling leren we bij over de typische falaj systemen en de traditionele manier van leven van de “Jabali”. Als kers op de taart brengen we de nacht door in een traditioneel guesthouse.

Dag 5 & 6: Jebel Shams

Deze twee dagen staan in het teken van Jebel Shams, ofwel de berg van de zon, omzoomd door indrukwekkende kloven, ook wel de Grand Canyon van het Midden-Oosten genoemd. Op dag 5 staat de befaamde Balcony Walk op het programma. De Balcony walk is een waanzinnig mooie wandeling met uitzicht op de Al Nakhar kloof. De bergflanken van de kloof duiken hier 1500 meter de diepte in, alsof de aarde letterlijk is opengespleten. Het is haast een surrealistisch beeld, maar onwaarschijnlijk mooi. We gaan ook meteen de eerste keer wildkamperen!

De volgende dag, dag 6, genieten we nog verder van dit uitzicht met een beklimming van de top van Jebel Shams. Dit is een wandeling van ca. 8u met als hoogtepunt een prachtig uitzicht van op het hoogste punt van Oman. Bij helder weer zien we de kustlijn, 70 km verder. Slapen doen we opnieuw aan de voet van de berg.

Dag 7 & 8: Nizwa

We breken ons kamp op en rijden via een waanzinnig mooie kloof naar Nizwa. Overnachten doen we hier in de oude binnenstad van Nizwa waar we de volgende ochtend ten volle kunnen genieten van de traditionele dierenmarkt in Nizwa souq. Een cultureel hoogtepunt op onze reis! In alle vroegte wringen we onszelf tussen de vele verkopers, potentiële kopers en families. Een sfeervolle drukte van een typische chaotische markt. Het geeft een prachtig beeld van de cultuur en de mensen. Na dit gebeuren ten volle te hebben opgenomen trekken we opnieuw de bergen in richting Shuraygah, een spookdorp met fenomenaal uitzicht op de omringende canyons, met aan de voet eeuwenoude terrassen die tot op heden verbouwd worden. Hier nemen we de tijd om even op verkenning te gaan waarna we verder trekken naar de meest mystieke verblijfplaats op de reis. Het dorp in de kliffen.

Dag 9 & 10: Jebel Akhdar

Ontwaken in een authentiek bergdorp waar je slaapt in de rotswand, is misschien wel het mooiste wat er is. Na een vrije ochtend bestaat onze middagactiviteit uit een mooie verkennende wandeling rond het bergdorp. We brengen nogmaals de nacht door in ditzelfde dorp. De volgende dag staat, na een korte rit, “The Old Village Walk” op het menu. Deze 6u durende wandeling brengt ons langsheen verlaten bergdorpen, doorheen de wadi en over de rand van de canyon. Door vroeg aan deze wandeling te beginnen rest er ons nog voldoende tijd om optimaal te genieten van het exclusieve Alila hotel. Een luxueus resort met een adembenemend uitzicht. 

Dag 11 & 12: Wahiba Sands

We slapen uit en maken ons klaar voor een roadtrip naar de Sharqiyah woestijn, beter bekend als de Wahiba Sands. Deze woestijn vormt het hart van Oman en wordt bewoond door de nomadische “Bedoeïenen”. Het is het perfecte decor voor een avontuurlijke overnachting, onder een perfect heldere sterrenhemel, helemaal weg van de bewoonde wereld. We beklimmen de zandduinen om te genieten van een zonsondergang die het omliggend landschap omtovert in een vuurrood zandtapijt. De volgende ochtend geniet wie wil van de zonsopgang en een optionele fundrive doorheen de duinen, waarna we een bezoek brengen aan een nabijgelegen Bedoeïnenkamp. Vervolgens rijden we door naar Wadi Bani Khalid, een groene oase waar we naar hartelust kunnen zwemmen, klimmen, klauteren en ontdekken, en vervolgens naar de afgelegen Wadi Hilm, waar onze kampplaats is.

Dag 13: Hilm

Zelden zo een gastvrijheid mogen ervaren als in Hilm. Een bergdorp dat gedurende lange tijd volledig afgesloten was van alle beschaving. Er wacht ons dan ook een hartelijk ontvangst gevolgd door een rondleiding in het dorp. Hierna trekken we onder begeleiding van lokale inwoners de wadi in waar we tussen, onder en over gigantische rotsblokken manoeuvreren. Vervolgens trekken we door naar Sur, een havenstad pur sang waar we een bezoek brengen aan een werf waar ze traditionele Dhow boten maken. Honderden jaren lang werden de gracieuze boten gebruikt om de Indische Oceaan te bedwingen en ze zijn nog steeds onverminderd indrukwekkend. Tot slot rijden we door naar onze kampplaats op het strand nabij Finns.

Dag 14: Tahiri Cave

Vandaag ondernemen we de laatste wandeling van onze reis. Een prachtige tocht tot aan de Tahiri Cave, één van de grootste grottenstelsels in Oman, diep verscholen in het Salmah plateau. Alleen al de ingang van de grot is op zijn zachtst uitgedrukt impressionant te noemen. We enteren de grot doorheen de gigantische opening in de rotswand en nemen uitgebreid de tijd om de ingang ten volle te ontdekken. Na de lunch keren we terug naar Muscat en nemen we onze intrek in het Crowne Plaza hotel. Hier genieten we van een afscheidsdiner en blikken we terug op een fenomenale reis in Oman!

Dag 15: Naar huis

Afhankelijk van de vluchten vertrekken we ‘s ochtends of ‘s middags naar de luchthaven en vliegen we terug naar België.

Oman

4 & 5* Hotels

We overnachten 3x in het zeer mooi gelegen Crowne Plaza 4* hotel in Muscat. Daarnaast overnachten we ook 1x in ridge view suites in het prachtige en luxueuze 5* hotel Alila Jabal Akhdar.

Alila Jabal Akhdar

Ongeveer halfweg de reis kunnen we opnieuw even tot adem komen in de Ridge View suites van het sprookjesachtige Alila hotel. Alila Jabal Akhdar ligt 2000m boven de zeespiegel, is enkel bereikbaar per 4×4 en biedt een panoramisch uitzicht op het Hadjar gebergte. Het is met andere woorden de ideale locatie om de batterijen terug op te laden terwijl we genieten van prachtige faciliteiten waaronder de infinity pool en een service van wereldklasse. Woorden schieten te kort om een hotel als dit volwaardig te omschrijven. 

Tentenkampen

Naast deze 4 nachten voorzien van alle luxe en comfort, brengen we 5 nachten door in tenten in de ongerepte wildernis. Niks beter dan wildkamperen om ten volle van de ruige natuur in Oman te kunnen genieten. Het tentenkamp is voorzien van zowel één- als tweepersoonstenten, veldbedden met matras, een overdekte gemeenschappelijke zitruimte en een “toiletscherm”. Daarnaast zorgen meegereisde chef koks voor maaltijden van top kwaliteit! Op deze manier overnachten we 3x hoog in de bergen, 1x in de zandwoestijn en 1x op het strand.

Traditionele Guesthouses

Om het plaatje compleet te maken slapen we ook 4 nachten in traditionele guesthouses. Verscholen bergdorpen van onschatbare historische waarde dreigen uit het beeld te verdwijnen omwille van de snelle ontwikkeling van het sultanaat. Her en der werden echter authentieke huisjes opnieuw opgefrist en omgebouwd tot traditionele guesthouses, waardoor deze prachtige pittoreske dorpjes een nieuwe bron van inkomsten hebben gevonden en op deze manier kunnen blijven bestaan. We overnachten 1x in een bergdorp, 1x in een oud stadscentrum en 2x in een dorp in de wand van de canyon

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. Daarom kiezen we er voor om samen te werken met een gerenommeerde lokale maatschappij in Oman om ons lokaal transport en onze lokale tentenkampen te voorzien. Zij voldoen aan alle nodige veiligheidsvoorschriften waaronder ingebouwde rolkooien in de 4×4 terreinwagens, gecertificeerde chauffeurs, continue bereikbaarheid en directe communicatie met de hulpdiensten in het geval van een eventueel ongeluk. We beschikken met andere woorden over de top van de top om onze reizigers veilig doorheen het ongerepte Oman te loodsen. 

Verzekeringen

Tot slot vragen wij iedere deelnemer om een reisverzekering af te sluiten voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn. Indien gewenst adviseren wij jou over  het correct afsluiten van de nodige verzekering.