Actieve Rondreis

Kirgizië

 
70%
Comfort
 
80%
Intensiteit
 
80%
Avontuur

Kirgizië

Onze actieve rondreis in Kirgizië (Kirgistan) neemt je mee door prachtige natuurgebieden en brengt je in contact met de rijke Centraal Aziatische cultuur en eeuwenoude tradities. Het programma bestaat uit verschillende wandelingen, waaronder een 5-daagse trektocht, die er voor zorgen dat je de prachtige landschappen bestaande uit canyons, groene valleien, alpine bergketens, gletsjers en rivieren, volledig kan opnemen. Daarnaast zorgt een Self-Drive 4×4 tocht met UAZ militaire voertuigen naar een spookdorp voor de ultieme Sovjet beleving. We leren gebruik maken van het meest courante transportmiddel en gaan dus 1 dag paardrijden, en als kers op de taart maken we kennis met de eeuwenoude traditie van het Eagle Hunten.

De actieve rondreis in Kirgizië is een reis die al je zintuigen zal bekoren en die zorgt voor kippenvel momenten. Het is een must voor wie houdt van actief ontdekken en geeft je het gevoel dat je aan het tijdreizen bent.

CIA

Comfort 70%: Je slaapt in comfortabele hotels en guesthouses, slaapt enkele nachten in tenten en 1 nacht in een traditionele yurt. 

Intensiteit 80%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede basisconditie nodig is. Dit wil zeggen dat je minstens 1x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent. Een stevige wandeling mag dan ook geen probleem zijn.

Avontuur 80%: Je ontdekt een land actief en avontuurlijk. Intense activiteiten worden afgewisseld met rustigere ontdekkingen.

Kirgizië

 • 04/08/2023 – 19/08/2023 
 • min. 9 personen – max 18 personen (*)
 • 1895 € per persoon

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

(*) gaat pas door vanaf er 9 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • 9 overnachtingen in comfortabele hotels/guesthouses
 • 1 overnachting in een yurt
 • 4 overnachtingen in tenten
 • Al het transport ter plaatse
 • Ontbij & Lunch
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de trekking
 • 1 Lokale Engelstalige gids
 • 1 Wildlinger begeleider
 • Rondleiding in Bishkek
 • Halve dag hike in Ala Archa
 • Toegang Tokmok
 • Halve dag hike Konorchok
 • Kayak Tour Issyk Kul
 • 5-daagse trekking Jeti-Oguz – Altyn Arashan
 • Tenten
 • 4×4 Tour Self Drive Enilchek
 • Permit Chinese grens
 • Paardrijden Kyzyl Suu
 • Bezoek Eagle Hunters
 • Tour Osh Bazaar

EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten (kan op aanvraag)
 • Reisverzekering 
 • Annulatieverzekering
 • Drank
 • Diner tenzij anders vermeld
 • Persoonlijke uitgaven 
 

Kirgizië

Dag 1 & 2: Bishkek

Op de eerste dag vliegen we naar Bishkek waar we pas de volgende ochtend zullen toekomen. We rusten uit na de lange vlucht en wie wil kan al even de stad in trekken. We bezoeken ondermeer Ala Too Square en Chuy avenue. We brengen de nacht door in Bishkek.

Dag 3: Ala Archa

Vandaag trekken we naar Het Ala-Archa Nationaal park. Dit alpine nationaal park is gelegen in het Tian Shan-gebergte van Kirgizië, ongeveer 35 km ten zuiden van de hoofdstad Bishkek. Het werd opgericht in 1976 en beslaat momenteel 16.485 hectare. Met bergen tot 4895m hoog, een 20 tal gletsjers en een prachtige canyon waarin de Ala Archa rivier stroomt is het de moeite waard om hier rond te wandelen! Overnachten doen we opnieuw in Bishkek.

Dag 4: Konorchok Canyon

We vertrekken richting Karakol. Een lange rit met enkele mooie stops onderweg. Zo stoppen we in Tokmok, ondermeer bekend voor de Burana Tower en maken we een mooie wandeling in Konorchok Canyon. Deze bijzondere canyon bestaat uit een woestijnachtig landschap met gekleurde roodbruine rotsen in allerlei vormen.  Wie wil kan ook een verfrissende duik nemen in het Issyk Kul meer, het grootste meer van Kirgizië. Overnachten doen we in Karakol.

Dag 5: Karakol

We doen het rustigaan met een vrije morgen. In de middag gaan we kajakken waarna we de zonsondergang bewonderen vanop het strand. Overnachten doen we opnieuw in Karakol. We genieten met andere woorden van een rustige dag voor de start van onze 5-daagse trekking.

Dag 6,7,8,9 & 10: Vijf-daagse trekking

Gedurende een 5-daagse trekking wandelen we van Jeti-Oguz naar Altyn Arashan. Deze prachtige trektocht neemt je mee door de adembenemende natuur en laat je proeven van het leven in de bergen. We steken de Teletipas (3800m) over, trekken door naar het AlaKul meer, het mooiste meer van Kirgizië, en zwemmen in de Altyn Arashan hot springs. Overnachten doen we in tenten die voorzien worden door onze gids. Kampeermateriaal dient zelf gedragen te worden aangezien we deze trektocht zonder dragers maken.  Het eten is reeds inbegrepen en hoef je dus niet zelf mee te nemen. De laatste nacht slapen we opnieuw in Karakol.

Dag 11: 4×4 Self-Drive & Enilchek spookdorp

Vandaag geven we onze benen wat rust na de trekking van afgelopen dagen. Maar stil zitten doen we zeker niet! We verdelen ons over verschillende 4×4 UAZ Militaire voertuigen die nog werden gebruikt door de strijdkrachten van de Sovjets. Hiermee doen we een Self Drive en combineren we zowel gravel als off road stukken met als bestemming Enilchek. En iedereen krijgt de kans om eens achter het stuur te zitten! Enilcheck is een spookdorp, een verlaten mijndorp waar in de tijd van de Sovjet Unie goud werd gemijnd. De reis er naar toe brengt je doorheen schilderachtige landschappen en de weg zorgt af en toe voor een adrenaline rush. Het spookdorp zorgt dan weer voor dramatiek in het desolate landschap. Vervolgens rijden we dezelfde weg terug naar Karakol waar we opnieuw zullen overnachten.  

Dag 12: Paardrijden Kyzyl Suu

Wie Kirgizië zegt, zegt paarden. Je ziet ze overal en net zoals wij al in onze kindertijd leren fietsen, zo leren de kinderen hier paardrijden. We nemen dan ook één dag de teugels zelf in handen voor een mooie begeleide paardrij tocht in Kyzyl Suu. Geen fan van paarden of paardrijden? Dan kan je vandaag gewoon een dagje uitrusten of een wandeling maken in de buurt.  Overnachten doen we opnieuw in Karakol.  

Dag 13: Fairytale Canyon, Salt Lake & de Eagle Hunters

We verlaten Karakol en rijden naar de Eagle Hunters! Voor we toekomen aan dit nieuwe hoogtepunt op de reis, verkennen we eerst nog Fairytale canyon, een magische plek verborgen tussen de bergen van Kirgistan. Deze canyon bestaat uit rode rotspunten die uit de stoffige bruine woestijnaarde rijzen. Daarnaast stoppen we ook nog even aan Salt Lake, het kleine Kirgizische broertje van de Dode Zee. Als apotheose eindigen we bij de Eagle Hunters. We komen in aanraking met een eeuwenoude Centraal Aziatische traditie van de jacht, waarbij de jagers of  “Berkutchi” met behulp van de Golden Eagle (Steenarend) of “Berkut”, te paard en gewapend met pijl en boog, jagen op zowel klein als groot wild. Een ongelooflijke ontmoeting die je altijd zal bijblijven.  

Dag 14: Songkul

We rijden door naar Songkul, een groot zoetwater meer gelegen op ca. 3000m hoogte. Hier gaan we wandelen en wie wil kan een frisse duik nemen in het meer.  Overnachten doen we in traditionele yurts op de rand van het meer. 

Dag 15: Bishkek

We sluiten deze prachtige reis af in Bishkek waar we nog een bezoek brengen aan Osh Bazaar en feestelijk afsluiten met een lekker diner.

Dag 16: Naar huis

We vertrekken ‘s ochtends vroeg naar de luchthaven en vliegen terug naar België.

Kirgizië

We verblijven gedurende deze reis in comfortabele hotels en guesthouses. Gedurende de trekking slapen we in tenten en we brengen ook 1 nacht door in een traditionele yurt. Een éénpersoonskamer is mogelijk in de hotels en guesthouses, mits een toeslag. Dit is niet mogelijk in de tenten en de yurt. 

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. Daarom kiezen we er voor om samen te werken met erkende lokale gidsen. 

Verzekeringen

Tot slot vragen wij iedere deelnemer om een reisverzekering af te sluiten voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn. Indien gewenst adviseren wij jou over  het correct afsluiten van de nodige verzekering.