Lofoten

Tourski & splitboard noorwegen

80%
Comfort
80%
Intensiteit
80%
Avontuur

Lofoten Tourski & Splitboard Noorwegen

Lofoten Tourski & Splitboard Noorwegen is een uitdagend avontuur waarop we freeriden met zicht op zee, in een onwaarschijnlijk mooie omgeving bestaande uit een mix van eilanden, witte bergtoppen die oprijzen uit diepe fjorden, verborgen baaien en pittoreske stranden. 68 graden Noord, boven de poolcirkel, in het Arctische Noorden, zorgen we samen met jullie voor een onvergetelijk sea to summit avontuur. Om de ervaring compleet te maken verblijven we in rustieke cabins in een rustige baai.

De Lofoten zijn uitgegroeid tot een populaire tourski & splitboard bestemming. De meeste bergtoppen (op enkele na) hebben een gemiddelde van 750 verticale meters. Er zijn makkelijke en moeilijke afdalingen. Dit maakt de Lofoten interessant om te touren voor verschillende niveaus. En bovendien is het wonderbaarlijk mooi!

Na het touren is er tijd voor sightseeing, om te surfen, vissen, de sauna in te duiken of om te boulderen. Met een beetje geluk zien we het Noorderlicht, een Elk of Zeearend. 

CIA

Comfort 80%: Je slaapt in een knusse en super gezellige cabin voorzien van comfortabele bedden.

Intensiteit 80%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede conditie vereist is. Dit wil zeggen dat je minstens 2x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent.

Avontuur 80%: Vanuit een bepaalde uitvalsbasis, verken je ongerepte gebieden en gebruik je de natuur als jouw speeltuin.

Lofoten Tourski & Splitboard Noorwegen  

 • 14/04/2024 – 21/04/2024
 • min. 4 personen – max 8 personen (*)
 • 2295 € per persoon
  • Boek NU en geniet van onze tijdelijke vroegboekkorting van € 50 pp!**

**Kortingen zijn slechts tijdelijk en niet cumuleerbaar met eventuele andere kortingen en/of acties

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL op aanvraag
 • PRIJS op aanvraag

(*) gaat pas door vanaf er 4 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • 7 overnachtingen
 • Begeleiding door Oostenrijks ‘Staatlich Geprüfter’ ski- en snowboardleraar en  “snowboardführer” Irian Van Helfteren (ook bekend van de Freeride World Tour)
 • 6 gegidste Tourski/Splitboard dagen
 • Transport ter plaatse (huur auto’s)
 • Foto’s

*PS: Ieder jaar organiseren we 2 lawinecursussen in België (1u30 theorie + 1u30 praktijk) waar u als deelnemer van deze reis gratis aan kan deelnemen. Hou onze nieuwsbrieven en sociale media in de gaten voor meer info betreffende de data van deze cursussen.

EXCLUSIEF

 • Vluchten (wel op aanvraag)
 • Maaltijden
 • Reisverzekering met extra off-piste verzekering (verplicht) (advies op aanvraag)
 • Annulatieverzekering (advies op aanvraag)
 • Tourski- en splitboardmateriaal
  • Huur op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid
 • Veiligheidsmateriaal (rugzak met airbag, lawinepieper, sonde en schop)
  • Huur op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven

Lofoten Tourski & Splitboard Noorwegen 

Dag 1: Kennismaking

Op de eerste dag Lofoten Tourski & Splitboard Noorwegen vlieg je naar Harstad/Narvik (EVE) waar je wordt opgewacht door onze lokale gids. Vervolgens pikken we de huurauto’s op waarna we doorrijden naar onze verblijfplaats in de Lofoten dichtbij Svolvaer. 

Dag 2, 3, 4, 5 , 6 & 7: Skitouren/Splitboarden

De volgende 6 dagen geniet je ten volle van een goedgevuld tourski/splitboard programma in de prachtige Lofoten. Afhankelijk van de weersomstandigheden, sneeuwcondities en het niveau van de groep verken je Torskmannen, Stortind, Rundfjellet, Store Kvittind, Pilan/Sautind en/of Varden.* De avonden breng je in groep door in de hytte aan het fjord

Dag 8: naar huis

Deze laatste dag rijd je terug naar de luchthaven en vlieg je terug naar huis met een rugzak vol herinneringen aan Lofoten tourski & splitboard Noorwegen.

*De exacte volgorde van bergen die we doen hangt af van de weersomstandigheden en sneeuwcondities. Wanneer het te slecht weer is om te touren voorzien we een alternatief programma of doen we een kleine tour. Tot nu toe hadden we 2 slechte dagen op de 36 dagen die we tot dusver organiseerden in Noorwegen.

Lofoten Tourski & Splitboard Noorwegen 

Onze thuisbasis zijn kleine, comfortabele en super gezellige cabins gelegen in een prachtige rustieke omgeving met uitzicht over het fjord en de bergen. De cabins staan in Kabelvag, een dorpje naast Svolvaer de hoofdstad van de Lofoten.

De cabins zijn geschikt voor max 4 personen per cabin, voorzien van een volledig uitgeruste keuken, gezellige living, 1 badkamer en 2 slaapkamers met in elke kamer 2 single beds. ‘S avonds kan je genieten van de zonsondergang vanop het strand, of van een gezellig vuurtje.

Lofoten Tourski & Splitboard Noorwegen 

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. De gidsen waarmee we samenwerken dienen dan ook te voldoen aan onze strenge eisen. Voor deze reis werken we samen met Irian Van Helfteren. Irian is een Oostenrijks ‘Staatlich Geprüfter’ ski- en snowboardleraar en  “snowboardführer” die dus off-piste en backcountry mag gidsen. Sinds 2003 leefde hij in de Alpen, gidste hij in verschillende landen over heel de wereld, en deed hij mee aan downhill en big mountain competities waaronder de Freeride World Tour. Hij beschikt met andere woorden over een uitermate goede kennis van het gebied en de vereiste expertise rond lawine safety.

Veiligheidsmateriaal

Wij vragen iedere deelnemer om zelf veiligheidsmateriaal zoals een rugzak met airbag, lawine pieper, schop en sonde te voorzien voor tourski Noorwegen. Een airbag is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Evenals een helm.

Verzekeringen

Tot slot vragen wij van iedere deelnemer een bewijs van afsluiting van een reisverzekering specifiek gericht op off-piste skiën- en snowboarden voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering met wintersport-/bijzondere wintersportdekking bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn!  Indien gewenst helpen wij jou bij het vinden van een correcte verzekering.