Multi-Sport rondreis

Noord-Macedonië

70%
Comfort
80%
Intensiteit
90%
Avontuur

Noord-Macedonië

Noord-Macedonië is nog vrij onbekend gebied binnen Europa en vormt met een mix aan bergen, nationale parken en hoogvlaktes een ware speeltuin voor de outdoor avonturier. Sporten en actief ontdekken is meteen ook wat we hier gaan doen. Vlak na aankomst verlaten we de hoofdstad om ons klaar te maken voor een onvergetelijk avontuur. We starten met een tweedaagse wandeltocht doorheen prachtige valleien, waarna we onze wandelschoenen inruilen  voor elektrische mountainbikes waarmee we gedurende twee dagen de bergen doorkruisen. Ons stalen ros vervangen we dan weer door een effectief “ros” waarmee we twee dagen door de bergen galopperen. Tot slot bedwingen we nog een bergtop en sluiten we af  met een dagje rotsklimmen en kajakken in Matka Canyon. Slapen doen we in een gezellige berghut, tenten, rustieke bergdorpjes en het 4* Scardus hotel.

Voor geen van de activiteiten is ervaring vereist, deze reis is met andere woorden perfect voor iedereen die wil proeven van verschillende buitensporten in Macedonië! Tot slot is alles zo goed als volledig aaneengeschakeld en werden transfers per auto tot een minimum beperkt om onze ecologische voetafdruk zo laag, en de beleving zo hoog mogelijk te houden.

CIA

Comfort 70%: Je slaapt doorgaans in een cabin of chalet waarin alle basisvoorzieningen aanwezig zijn.

Intensiteit 80%: Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede conditie vereist is. Dit wil zeggen dat je minstens 2x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent.

Avontuur 90%: Je trekt rond in een actief outdoor-programma, maar je kan terugvallen op het nodige comfort en bepaalde faciliteiten.

NOORD-MACEDONIE

 • 17/08/2023 – 26/08/2023
 • min. 8 personen – max 10 personen (*)
 • 1395 € per persoon

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

(*) gaat pas door vanaf er 8 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • 9 overnachtingen
 • 3 maaltijden / dag
 • Alle activiteiten beschreven in het reisoverzicht
 • Gecertificeerde Engels sprekende lokale gidsen
 • 1 gids van The Wildlinger
 • Transport ter plaatse (ook van en naar de luchthaven) 

EXCLUSIEF

 • Vluchten heen- en terug Skopje Macedonië (wel op aanvraag)
 • Reisverzekering 
 • Annulatieverzekering
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 

Dag 1: Popova Sapka

Op de eerste dag vliegen we naar Skopje Alexander the Great Airport in Noord-Macedonië, waar we worden opgewacht door onze lokale gids die ons vervolgens naar Popova Sapka brengt. Hier krijgt iedereen de tijd om zich te installeren en om nog even te ontspannen in de bar en spa van het Scardus hotel vooraleer het avontuur los barst.

Dag 2 & 3: Hike Leshnica Valley

Vandaag starten we onze tweedaagse wandeltocht. We vertrekken aan het hotel en hiken richting Peak Plat. Vervolgens dalen we af in de vallei van Upper Leshnica, één van de mooiste regio’s in het Shar gebergte. Uiteindelijk slaan we ons kamp op in Lower Leshnica. De volgende dag breken we ons kamp op en trekken we door naar Karanikolica. Deze fantastische wandeling brengt ons tot aan 2 bergmeren en eindigt in een zeer afgelegen authentiek Macedonisch bergdorp vanwaar we teruggebracht worden naar het Scardus hotel.

Dag 4 & 5: E-bike naar Mavrovo

Hoog tijd om onze wandelschoenen in te ruilen voor een stalen ros. We vertrekken namelijk op een tweedaags avontuur met E-bikes. Vanuit Popova Sapka rijden we naar Tito’s peak. Op 2400 meter laten we onze mountainbikes achter en gaan we te voet verder tot op de top. We pikken onze E-bikes terug op en rijden tot aan de geheime berghut op 1600m waar we genieten van een traditionele gril onder een open hemel. De volgende ochtend zetten we onze E-bike tocht verder langsheen een prachtig meer om uiteindelijk toe te komen in Mavrovo National Park. Hier brengen we de nacht door bij het oudste en nog enige permanent verblijvende koppel in het dorp.

Dag 6 & 7: Paardrijden in Mavrovo

Ons stalen ros ruilen we deze dagen in voor een effectief ros. Vandaag starten we namelijk een tweedaagse paardrijtocht doorheen het adembenemende Mavrovo National Park. Ook hier gaan we opnieuw wildkamperen. Een tweedaagse tocht zorgt voor een unieke band tussen paard en ruiter. Bovendien kunnen we de tocht à la minute aanpassen aan het niveau van de ruiters. Na de tweedaagse brengen we de nacht door in het eco-hotel Tutto, opgetrokken uit ecologisch verantwoorde en natuurlijke materialen.

Dag 8: Mount Korab

We maken opnieuw gebruik van onze E-bikes om Mount Korab te bedwingen, de hoogste piek van Albanië en Macedonië. Deze tocht brengt ons langsheen bosrijk gebied, bergriviertjes en uitgestrekte graslanden. Vooral het zicht op de puntige rotsformaties is magnifiek! Bovendien genieten we van vergezichten in zowel Albanië als Noord-Macedonië aangezien we ons op de grens bevinden. Ook hier laten we onze fietsen achter en gaan we te voet verder tot aan de top, waarna we genieten van een sublieme afdaling. Tot slot worden we opgepikt en rijden we naar onze laatste bestemming, Matka Canyon.

Dag 9 & 10: Matka Canyon

De Matka Canyon is een beschermd natuurgebied en een ware speeltuin voor outdoor liefhebbers. Vandaar dat we onze laatste 2 nachten hier doorbrengen. Op de planning staat een wandeling naar het St. Nikola Shishevski klooster, top rope klimmen op de uitermate geschikte rotsformaties met route opties voor alle niveaus, en een ontspannende kajaktocht op de Treska rivier tot aan de Vrelo grot. In deze grot gaan we uiteraard ook een kijkje nemen. Hier bevindt zich tevens ook de ingang tot de grootste onderwatergrot van Europa. We sluiten de dag en de reis feestelijk af met een relax diner in het midden van de natuur. De volgende dag worden we afgezet op de luchthaven en vliegen we, met een rugzak vol herinneringen aan Macedonië, terug naar huis.

4* Scardus Hotel

We verblijven 2 nachten in het zeer verzorgde 4-sterren hotel “Scardus”, voorzien van een bar, restaurant, Wi-Fi, conference hall (fungerend als privé ruimte voor onze groep, inclusief een eigen bar) en spa center voorzien van zwembad, sauna en turks stoombad waartoe jullie gratis toegang hebben. 

De geheime berghut & tentenkampen

We brengen 1 nacht door in de unieke berghut voor een ultieme back to basics bergervaring op een geheime locatie in the middle of nowhere. Deze houten cabin is uitgerust met stapelbedden, 1 toilet en 1 douche. Aanpalend bevindt zich een traditioneel uit stenen opgebouwde jagershut. Daarnaast verblijven we 4 nachten in een vooropgezet tentenkamp.

Guesthouse & eco-hotel

De overige 2 nachten verblijven we enerzijds in een traditionele guesthouse. Dit is het huis van het nog enige permanent wonende en oudste koppel van het dorp. Anderzijds verblijven we in een eco-hotel opgebouwd uit duurzame materialen.

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. De gidsen waarmee we samenwerken wonen en leven in Macedonië en hebben minimum 6 tot 10 jaar ervaring als berggids, beschikken over de nodige lokale en internationale certificaties en nemen op regelmatige basis deel aan veiligheidscursussen

Verzekeringen

Tot slot vragen wij iedere deelnemer een reisverzekering af te sluiten voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst adviseren wij jou over  het correct afsluiten van de nodige verzekering.