Actieve Rondreis

Ethiopië

 
80%
Comfort
 
70%
Intensiteit
 
80%
Avontuur

Ethiopië 

Tijdens deze actieve rondreis door Ethiopië combineren we 3 prachtige natuurgebieden. Zo ontdekken we de Danakil depressie,  verkennen we de centrale hooglanden van Wollo met als hoogtepunt een bezoek aan Lalibela, en sluiten we af met een bezoek aan de prachtige Simien Mountains. Naast de natuurpracht in Ethiopië maken we ook tijd voor enkele culturele hoogtepunten van de historische route.

We starten de reis met de haast surrealistische landschappen en de zoutkaravanen van de Danakil depressie waarna we ons begeven richting de Ethiopische hooglanden gekenmerkt door de Lasta bergen in Lalibela en de Simien bergen van Noord-Gondar. Het indrukwekkende kastelencomplex van Gondar en de rotskerken van Lalibela, eigenlijk het achtste wereldwonder, vormen de culturele hoogtepunten in een uitzonderlijk mooi natuurkader.

CIA

Comfort 80%: Je slaapt grotendeels in comfortabele hotels en slechts enkele nachten in tenten of basic hotels.

Intensiteit 70%:   Je neemt deel aan een actieve reis waarvoor een goede conditie vereist is. Dit wil zeggen dat je minstens 1x per week gaat sporten en doorgaans actief bezig bent. 

Avontuur 80%: Je trekt rond in een actief outdoor-programma.

Ethiopië 

 • 02/02/2024 – 16/02/2024
 • min 8 – max 12 personen (*)
 •  € 3045 per persoon

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • AANTAL op aanvraag
 • KOSTPRIJS op aanvraag

(*) gaat pas door vanaf er 8 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • Wildlinger begeleider
 • Alle lokale gidsen, chauffeurs, scouts
 • Kok in het Danakil gebied
 • 9 hotelovernachtingen en 1 dagkamer
 • Op basis van vol pension, inclusief 1 drankje tijdens de maaltijden
 • Mineraal water 0,5 l per persoon/dag
 • 3 overnachtingen in tenten
  • Op basis van vol pension
  • Koffie, thee en mineraalwater (1,5l pp per dag)
 • Kampeermateriaal (tenten + veldbedden) en kookmateriaal, exclusief slaapzak
 • Transport ter plaatse
  • Luchthaventransport
  • Minibus en 4×4 voertuigen (tijdens Danakil), inclusief benzine
  • Afzonderlijk logistiek 4×4 voertuig tijdens Danakil voor vervoer van kampeer- en kookmateriaal
  • 2 binnenlandse vluchten
 • Alle permits voor het Nationaal Park
 • Alle toegangsgelden en taxen
 • Ethiopisch nationaal diner, inclusief dansen (exclusief drank)

EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten (wel op aanvraag)
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Annulatieverzekering 
 • Drank
 • Fooi
 • Persoonlijke uitgaven 
 

Ethiopië 

Dag 1 & 2: Brussel – Addis 

We nemen een avondvlucht naar de hoofdstad van Ethiopië waar we de volgende ochtend zullen aankomen. Vandaag nemen we de tijd om Addis te verkennen. We bezoeken de diverse historische monumenten, de Mercato (grootste openluchtmarkt van Ethiopië en één van de grootste van Afrika) en de diverse recent aangelegde parken zoals Entoto Park en Unity Park. De nacht brengen we door in ons hotel.

Dag 3: Addis Abeba – vlucht naar Semera – Erta Ale

 We vertrekken vroeg naar de luchthaven van Addis voor onze binnenlandse vlucht naar Semera, de administratieve hoofdstad van het Afar gebied. Eens geland zetten we koers naar de Erta Ale vulkaan. Op deze tocht zullen we vergezeld worden door lokale gidsen en kamelen die bagage en ander materiaal mee naar de top zullen dragen. In de late namiddag starten we dan uiteindelijk onze wandeling naar de top. De Erta Ale vulkaan is 613 m hoog en is één van de slechts 5 vulkanen ter wereld, met een levend lavameer. Sterker nog, dit lavameer is reeds aanwezig sinds het begin van de 20ste eeuw en is daarmee één van de langst bestaande. We overnachten op de rand van de krater zodat we ook ‘s avonds kunnen genieten van de lava.

Dag 4: Erta Ale – Hamed Ela

We staan vroeg op, werpen nog een laatste blik op het prachtige lavameer en starten de afdaling. Aan de voet van de vulkaan zal onze kok ons opwachten met een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt rijden we verder naar Hamed Ela via Kusrewad. Dit wordt een uitdagende rit! De weg is zanderig en het kan hier heel erg warm zijn. We overnachten in tenten in Hamed Ela. We bevinden ons nu in het hart van de Danakil depressie, één van de warmste gebieden op aarde, maar ook één van de laagst gelegen gebieden (116 m onder de zeespiegel!).

Dag 5: Hamed Ela – Dallol – Hamed Ela

Vandaag bezoeken we Dallol met haar ongeëvenaarde, haast surrealistische landschappen. Dit is eveneens één van de weinige plekken waar u gegarandeerd getuige kan zijn van de dagelijkse zoutkaravanen die met ezels en kamelen van Dallol naar de Ethiopische hooglanden trekken. We genieten volop van de hydrothermische sulfurfonteinen met groen, wit, gele en oranje kleuren, de mooie zoutkastelen en de traditionele zoutontginning (de zoutblokken waren ooit een gegeerd betaalmiddel). Er zijn weinig dingen mooier dan het zien van de glijdende zoutkaravanen op het glasheldere zoutmeer van Assal. Een traditionale levensstijl die in vele landen helaas al tot het verleden behoort. Daar werd de ‘paardenkracht’ van de kamelen al lang ingeruild voor vrachtwagens en andere rollend materieel.

Dag 6: Hamed Ela – Semera

We rijden terug naar Semera en houden onderweg halt bij het mooie turkooisblauwe Afdera meer. Ook hier wordt aan zoutwinning gedaan, maar wel op een meer geindustrialieerde manier. We overnachten in een hotel in Semera.

Dag 7: Semera – Lalibela

Vandaag ruilen we de laaglanden van het Oosten van Ethiopië in voor de centrale hooglanden van Wollo. We rijden naar Lalibela, het Afrikaanse Jeruzalem, ook wel eens het Afrikaanse Petra genaamd en het pelgrimsoord voor de christelijk-orthodoxe Ethiopiërs. Onderweg bezoeken we nog enkele traditionele dorpen van de Amhara. We overnachten in een hotel.

Dag 8: Lalibela

We starten de dag met een bezoek aan de eerste groep rotskerken, beter gekend als het ‘Aardse Jeruzalem’ . De legende leert ons dat deze met behulp van de aardsengelen uit de rotsen werd gehouwen in de 13de eeuw in opdracht van koning Lalibela. In de namiddag bezoeken we de 2de groep rotskerken, beter gekend onder de naam ‘Hemels Jeruzalem’. We brengen ook een bezoek aan het museum en aan de Beta Giorgis kerk, letterlijk vertaald het huis van Joris, en wellicht de mooiste rotskerk, in de vorm van een Zwitsers kruis. We sluiten de dag af met een traditionele koffieceremonie. Overnachten doen we in een hotel.

Dag 9: Lalibela – trekking naar Mekina Medhane Alem

Ook in de onmiddellijke omgeving van Lalibela bevinden zich, verborgen in de rotswanden en verscholen in grotten, prachtige rotskerken. We maken dan ook een mooie trekking naar Mekina Medhane Alem, gebouwd door koning Gebre Meskel onder een prachtige rotswand in een natuurlijke grot. Dit is één van de weinige kerken in Ethiopië waar je nog goed bewaarde mummies kan zien. Verder zijn het met name het prachtige houten plafond en de primitieve warme muurschilderingen die bijzonder zijn. De trek start bij de Genata Maryam kerk en vergt ongeveer 6 a 7 uur waarbij we starten op 2600m hoogte en klimmen naar 3200 m hoogte in een wonderbaarlijk berglandschap met prachtige vergezichten. Na de trek rijden we terug richting Lalibela. We overnachten opnieuw in een hotel.

Dag 10: Lalibela – Gondar

Een mooie rit door de hooglanden brengt ons van Lalibela naar Gondar. Onderweg bezoeken we enkele Amhara dorpen, maken we enkele mooie wandelingen en genieten we van de mooie berglandschappen van het Noorden van Ethiopië.

Dag 11: Gondar stadsbezoek

We brengen eerst een bezoek aan de stad Gondar, historisch gezien één van de meest interessante steden van Ethiopië. We starten uiteraard met het indrukwekkende 17de eeuwse kastelencomplex dat bestaat uit 6 individuele kastelen, één voor elke koning. We bezoeken ook nog de Debre Selassie kerk, gekend omwille van het mooie engelenplafond en het bad(huis) van Fasilides, de eerste koning en de stichter van Gondar. In de namiddag rijden we naar het stadje Debark. We houden onderweg nog halt bij een Felasha dorp en Kossoye met prachtig panoramisch zicht op de Simien bergen. Bij Kossoye maken we een korte wandeling. We overnachten in een hotel in Debark.

Dag 12 & 13: Debark – Simien bergen national park – Debark

Gedurende 2 dagen verkennen we het Simien Nationaal Park met haar indrukwekkende landschappen. De Simien mountains herbergen een unieke fauna zoals de grasetende Gelada baviaan, diverse antilopensoorten, de Walia steenbok en talrijke volgelsoorten waaronder de lammergier. We nemen dan ook de tijd  om verschillende wandelingen te maken zodat we optimaal kunnen genieten van de adembenemende berglandschappen met hun diep ingesneden kloven en canyons. We overnachten in een hotel in Debark.

Dag 14 & 15: Gondar – Addis Abeba – Brussel

In de ochtend rijden we terug naar Gondar voor onze binnenlandse vlucht naar de Ethiopische hoofdstad. We brengen een laatste bezoek aan de stad, frissen ons op in onze hotelkamer en genieten van een traditioneel Ethiopisch diner met zang en dans voor ons vertrek naar de internationale luchthaven. De volgende ochtend komen we na een fantastische actieve rondreis in Ethiopië terug aan in Brussel.

Ethiopië 

Hotels en tenten

In Addis, Gondar en Lalibela slapen we in comfortabele hotels. In Semera is het hotel eerder eenvoudig. Gedurende ons verblijf in de Danakil overnachten we in tenten voorzien van veldbedden. Zowel de hotelkamers als de tenten zijn op basis van twee personen. Eénpersoonskamers zijn mogelijk, mits het betalen van een extra toeslag.

Ethiopië 

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. Daarom kiezen we er voor om te werken met lokale chauffeurs en gidsen die ons veilig zullen rondvoeren.

Verzekeringen

Tot slot vragen wij iedere deelnemer om een reisverzekering af te sluiten voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst adviseren wij jou over  het correct afsluiten van de nodige verzekering.